Не само Цветанов "консумирал" подслушването

БСП трябва да си промени качеството, скастри своите Първанов
Обновена: 19 апр 2013 14:56 | 19 апр 2013 10:18, Камелия Цветанова
214
Не само Цветанов "консумирал" подслушването
Георги Първанов. Снимка: Булфото, архив

От гледна точка на морала, последният скандал с подслушванията на политици и бизнесмени, за които потвърди и прокуратурата, е може би най-голямата подлост на прехода и смятам, че народът трябва да накаже Цветан Цветанов и компания. Така президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов коментира разкритията на обвинението по сигнал на соцлидера Сергей Станишев, че има пропуски в МВР, които създават предпоставки за нерегламентирано подслушване.

Очевидно става дума за поръчка от много високо, за да си вършат служителите толкова спокойно работата. Цветанов е консумирал информация, но аз не смятам, че е само той, настоя Първанов.

Той добави, че явно разпорежданията за тези подслушвания са правени устно. Предполагам, че почти ежедневно са спускани телефонни номера сутринта, примерно десетина, вечерта се пуска информацията, разпечатката се чете от двама души и се унищожава, каза социалистът.

Според него обаче има защитни механизми в системата и вероятно част от информацията от подслушванията е съхранена и тя може да свърши работа на прокуратурата.

Георги Първанов разкритикува и съпартийците си.

На фона на социалните протести лявата, социалната формация не печели доверието на избирателите, а ерозира и причините за това са много, като се започне първо от това, че трябваше да дадем промяна на качеството на лявото, посочи част от проблемите той.

Още по темата
За него обаче апатията на хората е най-страшна по време на тази предизборна кампания. Над 20 години съм бил по зали за срещи с хората, виждал съм и подем, и спад, но сега хората ни гледат, дори и не задават въпроси, това е страшно. Няма вяра, че политиката може да реши проблемите на хората, оплака се още Първанов.
 
Той упрекна социалистите и за начина, по който наредиха листите си с кандидат-депутати. Очаквах в рамките на дебата по листите да се получи по-голяма консолидация, защото в БСП единството е много ключов елемент във всяка кампания. Аз съм налагал силово мои вътрешни опоненти, например Янаки Стоилов, въпреки волята и претенциите на местните структури, защото съм смятал, че от хора като него има нужда партията и парламента, разкри Първанов.

За Пламен Орешарски, когото Станишев посочи за следващ премиер, ако БСП състави правителство, той се изказа положително. Според него Орешарски е бил добър министър,  професионалист, почтен и свестен човек.

Първанов обаче призна, че е скептик, че след изборите ще има силно управление.

Правителство, което няма 140 депутати, да взима непопулярни мерки и решителни действия, ако не са подредени приоритетите, то ще бъде принудено да работи в много тежка ситуация, коментира той.

ГЕРБ обаче нямали програма и през годините на управлението им всичко се пишело на коляно. Този сценарий, при който ГЕРБ печели, не е благоприятен и те могат да успеят да се дръпнат в опозиция, за да наблюдават сеира на другите и ние от втора позиция, на загубили изборите, трябва да правим правителство, прогнозира Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце, ти си изчерпан отдавна...Не се опитвай пак да станеш лидер...Наблегни на младите гаджета и си гледай рахатя....
73
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Шерлок Холмс / Първанов/ споделя схемата - 10 години не са малко време да ползваш такава схема и да не си наясно.Всички се правят на ощипани а са слухтели та пушек се вдига.Това е в основата на идеологията на столетницата.Ако са нова партия и нямат нищо общо с порядките на комунизма защо не започнаха с 1-ви конгрес а продължиха конгресите на партията-майка.Не може - сиамски близнаци са.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 87Не се коси дрогарю, да не си докараш някой инфаркт!
71
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Живков=Бойко Борисов+Валентин Златев.За който не е разбрал няма ГЕРБ против БСП,има Живковисти против политбюро на БКП,Живковистите си отмъщават за 10 ноември. В резултат ще си плащаме скъп бензин,ще ни мачкат монополи и те така.Отърване от комунисти няма.Само от Костов ги е страх и едните и другите.Това е положението ,който разбрал разбрал ,кака се ожени.
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АВЕ ИНТЕЛЕКТ, ГЕРБ КАЧВА, ШОТО ПЛАЩА, ИЛИ ТИ ТРУДНО СЕ СЕЩАШ, КАЗАХ ТИ МАКС 12 %, "КАЧВАЛ" И ТВОЯ РЕЧНИК КАТ НА ВИНЕТУ, ТО ЗА ТВА СИ ГО ХАРЕСВАТЕ, ГОВОРИ ПРОСТО И ХАШЛАШКИ, ЧОВЕК ОТ НАРОДА, ЕДНИН ОТ ВАС, ПИСНА МИ ОТ ПРОСТОТИЯТА ДЕТ НЕМА СВАРШВАНЕ
69
5
 
11
 
! Отговори
patriot преди 11 години
ГОЦЮ ФЕСА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА,АМИ ДА КАЖЕ КАК ТАКА НЕГОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ СА МИЛИАРДЕРИ И МИЛИОНЕРИ .НЕ МОГА ДА ГО ПОНАСЯМ ТОЗИ ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП.ТИП БЕЗ ДОСТОИНСТВО И ЧОВЕЧНОСТ.ДА БЪДЕ ПРОКЛЕТ ДАНО,АМИН.
68
3
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
пиши на кирилица. Какъв монархист си ти дето на латиница ми пишеш и то неграмотно. Срам за монархистите си.
67
5
 
15
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Възмутен съм!Др. Станишев каза че като плюем и храчим по ГЕРБ всеки ден и ние ще спечелим изборите!А тя каква стана?! ГЕРБ качва рейтинг всеки ден, а БСП сваля.Ще гласувам за ГЕРБ тогава!
66
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРЕБЕ ДА ВИ СПОДЕЛИМ НЕКОИ САОБРАЖЕНИЯ, ОМАЗАХТЕ СЕ ОТ СЕКАДЕ, ВИЖДА СЕ КРАЯ НА МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА И ПРОСТОТИЯТА , ЯСЕН Е КРАЯ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КАРИЕРА НА ФИЗКУЛТУРНИКА, ЯСЕН Е КРАЯТ НА ЕДИН ПРОВАЛИЛ СЕ ОТСЕКАДЕ, ПОСРЕДСТВЕН И НЕ ОСОБЕНО ИНТЕЛИГЕНТЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ИЗБРАН ОТ ЕДНИ ДЪЛБОКО ИЗМАМЕНИ ХОРИЦА, ДАТА Е 12 -ТИ, МАКС 12 %, СЛЕД ТВА ГЕРБ ОТИВА В НИЩОТО, ЩЕ МИ ЛИПСВАТ УМНОТИИТЕ ОТКРОВЕННО СПОДЕЛЕНИ ОТ ВИНЕТУ И АРОГАТНОСТА НА ЦЕЦКО.
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Видин, които сме симпатизанти на БСП ще гласуваме с празна бюлетина - което е несъгласие с натрисането на Михаил Миков, при положение че не беше номиниран, от областната структора !
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спрете, момчета и момичета - българи!Какво е това еднообразно пошло плюене? Изборите не трябда да се купуват. А вие?По-добре помислете, дайте трезво становище и предложения. Вашия истински глас трябва да се чуе. Говорете със съвестта си.Купуването на ума и съвестта е забранено! Забранете го!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@@
62
7
 
6
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Следващото "обяснение-оправдание" ще бъде "Колата не е излизала, ами е открадната, и не са подслушвали от МВР, ами крадците"!И пак ще трябва да вярваме!? Явно или управляващите нямат високо мнение за народа или имат погрешна преценка за самите себе си!
61
2
 
11
 
! Отговори
Яго преди 11 години
Я Гоцето бил тука бе! И той почна да предполага. Между другото, някои смятали, че има връзка между аферата с подслушванията и аферата с ошфорните сметки за милиарди, притежание на българи.
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първанофф,Най- големите подлеци на тъй наречения "преход" , сте вие от БСП!Ограбихте българския народ с червените куфарчета, чрез банките при Виденов и с приватизацията- общо 200 милиарда долара!Затова няма пари нито за пенсии, нито за заплати!Не се наядохте и още искате да грабите!?
59
5
 
7
 
! Отговори
Rummy__ преди 11 години
До Анонимен66Но за сметка на това *** е *** пухльо и марионетка, а Гоцето е старо куче, нито един политик не може да му се намаже и на малкото пръстче!Ееми, съгласна съм, че Плевнелиев има доста мекушаво излъчване и може би това го прави до голяма степен непредставителен за президент, но според мен си върши работата човека. Като го избаха не ме кефеше, ама сега в тази обстановка добре си се справя горе - долу. Гоцето е старо куче, да, но това не му е кой знае какъв плюс..
58
3
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 11 години
До Анонимен (70),С мнението си не индикирам партийна принадлежност, а по-скоро констатирам очевидното. Проблемите в БСП са структурно кадрови и в момент на "Лидерски битка", в БСП лидера липсва, този който да консолидира електората... Проблемът не е дали си от Левски или ЦСКА, а по скоро като се гласува да се избере "ПО-МАЛКОТО ЗЛО", защото няма партия или лидер, който да ни измъкне от кризата, която тепърва ни чака!!Привидно всички искат властта... но повярвайте това е привидно!
57
0
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
1
56
6
 
12
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Няма никакво подслушване , това е "мероприятие" на комунистите с предизборна цел да се отклони вниманието от грандиозния скандал Белене където не им стигна , че откраднаха милиарди , а и потрошиха още 15млн. за референдума. Сега като лъсна голата истина , че 2/3 повече мощности и то нови от необходимите измислиха акция"подслушване" Гадното е ,че с тази фалшива партенка занимават и ЕС и Страсбург , ама нали са социалисти-комунисти т.е *** ...!!!!
55
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
нека нека... да ги подлсушват гадовете да излезе на яве как са забогатяли !