Не само Цветанов "консумирал" подслушването

БСП трябва да си промени качеството, скастри своите Първанов
Обновена: 19 апр 2013 14:56 | 19 апр 2013 10:18, Камелия Цветанова
214
Не само Цветанов "консумирал" подслушването
Георги Първанов. Снимка: Булфото, архив

От гледна точка на морала, последният скандал с подслушванията на политици и бизнесмени, за които потвърди и прокуратурата, е може би най-голямата подлост на прехода и смятам, че народът трябва да накаже Цветан Цветанов и компания. Така президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов коментира разкритията на обвинението по сигнал на соцлидера Сергей Станишев, че има пропуски в МВР, които създават предпоставки за нерегламентирано подслушване.

Очевидно става дума за поръчка от много високо, за да си вършат служителите толкова спокойно работата. Цветанов е консумирал информация, но аз не смятам, че е само той, настоя Първанов.

Той добави, че явно разпорежданията за тези подслушвания са правени устно. Предполагам, че почти ежедневно са спускани телефонни номера сутринта, примерно десетина, вечерта се пуска информацията, разпечатката се чете от двама души и се унищожава, каза социалистът.

Според него обаче има защитни механизми в системата и вероятно част от информацията от подслушванията е съхранена и тя може да свърши работа на прокуратурата.

Георги Първанов разкритикува и съпартийците си.

На фона на социалните протести лявата, социалната формация не печели доверието на избирателите, а ерозира и причините за това са много, като се започне първо от това, че трябваше да дадем промяна на качеството на лявото, посочи част от проблемите той.

Още по темата
За него обаче апатията на хората е най-страшна по време на тази предизборна кампания. Над 20 години съм бил по зали за срещи с хората, виждал съм и подем, и спад, но сега хората ни гледат, дори и не задават въпроси, това е страшно. Няма вяра, че политиката може да реши проблемите на хората, оплака се още Първанов.
 
Той упрекна социалистите и за начина, по който наредиха листите си с кандидат-депутати. Очаквах в рамките на дебата по листите да се получи по-голяма консолидация, защото в БСП единството е много ключов елемент във всяка кампания. Аз съм налагал силово мои вътрешни опоненти, например Янаки Стоилов, въпреки волята и претенциите на местните структури, защото съм смятал, че от хора като него има нужда партията и парламента, разкри Първанов.

За Пламен Орешарски, когото Станишев посочи за следващ премиер, ако БСП състави правителство, той се изказа положително. Според него Орешарски е бил добър министър,  професионалист, почтен и свестен човек.

Първанов обаче призна, че е скептик, че след изборите ще има силно управление.

Правителство, което няма 140 депутати, да взима непопулярни мерки и решителни действия, ако не са подредени приоритетите, то ще бъде принудено да работи в много тежка ситуация, коментира той.

ГЕРБ обаче нямали програма и през годините на управлението им всичко се пишело на коляно. Този сценарий, при който ГЕРБ печели, не е благоприятен и те могат да успеят да се дръпнат в опозиция, за да наблюдават сеира на другите и ние от втора позиция, на загубили изборите, трябва да правим правителство, прогнозира Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, Гоце! Кой по-добре от теб може да знае как е организирана работата с "подслушванията" и кой, как и защо се е ползвал от информацията? Историята помни случая със съвсем на място записания разговор с Дянков и кой се възползва от това.
113
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат; с подличките и нелепи предизборни идеи
112
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!!
111
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро гоце и доган ще си подават сапуна в банята на централния,а стойков - бургията ще ги обслужва последователно...)
110
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя на снимката е за затвора и то отдавна!
109
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомняте ли си,че и този комунист и доностник Гоце седефчов... беше наредил подслушване на съдии и прокурори и по нтози начин ги държеше ЯКО за топките...Е те това са ком.соц.играчите на столетницата - блуница БКП(ДС)
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБВГЗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
107
13
 
15
 
! Отговори
ДО ПЪРВАНОВ преди 11 години
Я да видим кой толкова силно крещи по темата подслушване? Еми това не са ли познатите политици от прехода-Първанов,Станишев,Доган,Местан,Костов, Овчаров,Петков,Кунева-Пръмова и ред други пропаднали политици с криминално минало. Да си зададем въпроса защо ги е страх от подслушване? Ами да не са прегрешили Другарите нещо? Дали някой обикновен човек се вълнува от подслушването? Ами НЕ,защото спазва законите на държавата.Ето затова ревът Господа-Другарите !
106
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гаден шоп марш в шоплука на България и трябват достойни и честни българи,а не шопи като теб
105
5
 
8
 
! Отговори
Valentin преди 11 години
a Purvanov, kogatoa pokani Diankov, zapisa razgovora taino i go oglasi, tova beshe li zakonno, ili pone moralno ?
104
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВА ОГРОМНА РАЗЛИКА Е ЦВЕТАНОВ ОТ ТОЯ НЕЩАСТЕН ТРИПЕРОНОСЕЦ. ДУМИ,МИСЪЛ НА ЧЕСТЕН ПОЛИТИК,НА ДЪРЖАВНИК. ТОЯ ПОДЛЕЦ, КОИТО НИ БЕШЕ НАТРЕСЕН НИ ОТ СТОЙКОВ- КРАДЕЦА НА МИЛИОНИ ОТ САПАРД, Е СРАМ ЗА ВСИЧКИ.
103
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 12 май да изчистим България за един ден.
102
4
 
2
 
! Отговори
приятел преди 11 години
Я си трай и стискай палци,дано чудо да стане.Че ако дойдат бесепарите,не 7.5 милиона евро,а милиард може да сте цунали.Май , че схванеш тогава ,защо Борисов прецака Дянков....А,иначе .не съм съгласен много с другаря Първанов..От бивши седесари ,мове да очаква същото ,като и от бивши комунисти.Втори Бойко , не ни требе.
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия съвсем се ***!Единият подслушва,другият докладвал на когото трябва,екипът на новият "президент"- гаф след гаф,вкл.орязване територии от страната и популяризиране на "новата"територия пред целият свят.А бе няма ли кой да накаже сурово такива умишлени некадърници?Няма ли кой да разследва подобни ,може би,НАРОЧНИ ИЗЦЕПКИ?Защо не ползувате поне услугите на основе учител по география,а плащате З А П Л А Т И Г О Л Е М И на подобни човеци.
100
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей,Ахмет,ти ли си новия коалиционен партнор на ГЕРБ.Много си активен ама не си обективен.Какво значение има кой го казва.И БСП не са света вода ненапита,но днес говорим за конкретен случай,в който главна вина има Цв.Цветанов-той носи цялата политическа отговорност за шпионирането,жертва на което би могъл да бъде всеки един от нас.Не желая да живея в къщата на БИГ брадър Цветанов!!!Затова няма да гласувам за тази извратена мутренска партия.
99
13
 
6
 
! Отговори
11 преди 11 години
До 1-ОЩЕ 10-15 ДНИ ЩЕ ВИ ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТИТЕ ЛА .ЙНАТА ,КОИТО ИЗ.СРАХТЕ! НО ВОНЯТА ,ХАРАКТЕРНА ЗА ГЕРБ,ЩЕ ОСТАНЕ!!!!!!!!!
98
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От гледна точка на морала, последният президент е може би най-голямият подлец на прехода и народът трябва да накаже Георги Първанов, Сергей Станишев и компания. Марио Николов и Людмил Стойков са основните движещи лица сред задържаните, източили 7,5 млн. евро по програма САПАРД, Стойков е сред най-активните поддръжници на президента Първанов, Другаря Първанов забрави много бързо как тайно записа Дянков.Зорка Първанова също се е уредила с имот на далавера в Банкя на цена - 1/3 от пазарнат
97
2
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
Чекай чекай, *** ньедно.Има си ред.. подлости и по големи сме виждали!
96
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак ли се появи този мелезззззз между шопи и влашки ***
95
6
 
10
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Страшни *** са това комунистите - за власт са готови на всичко! Спомнете си Петко Каравелов, когото затворили в Черната джамия и го подложили на изтезания и унижения, Под натиска на общественото мнение го освободили. На прием, един от дипломатите го запитал вярно ли е, че са го изтезавали. Той с гордо вдигната глава отговорил "Такива неща в моето Отечество не стават!". Нещо да кажете, другари комунисти? Не вярвам нито един нормален и мислещ човек да гласува за вас!