15-годишната с 4,32 промила се е напила зверски с концентрат!

Ненков зове НС да гласува закона за нападенията над медици
Обновена: 27 май 2013 10:50 | 27 май 2013 10:19, Веселина Йорданова
53
15-годишната с 4,32 промила се е напила зверски с концентрат!
Снимка: архив, Булфото

Момичето, заради което беше нападнат и пребит екип на Спешна помощ, се е напило с концентрат, за да бъдат отчетени 4,32 промила алкохол в кръвта, смята заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков.

По думите му, за да се напие толкова с бира, тийнейджърката трябва да е изпила 100 литра. Той обясни, че момичето не е с диабет, както беше съобщено по-рано. Преди години е имало съмнение за това, но след като е доказано, че няма диабет, е извадена от всички регистри.

Още по темата
„Детето не е диабетик, а се е напило зверски в присъствието на възрастни”, коментира д-р Ненков пред Нова телевизия.

Според него е груба лъжа твърдението на роднините на момичето, че линейката се е забавила с 40 минути.

По думите на заместник-министъра след случая цялата система за оказване на медицинска помощ е под стрес. Той призова новият парламент да гласува час по-скоро на второ четене закона, с който нападението над медицински лица ще се наказва като нападение над полицаи. Според д-р Ненков от това ще спечели и парламентът.
 
„Сега вероятно ще им се размине с едно размахване на пръст, от което ще придобият още по-голямо самочувствие да нападат хора”, коментира д-р Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 11 години
@ 20 съгласен съм , но ако все пак не стане (много е вероятно) не можем да оставяме хората да умират , защото са ни ниски заплатите нали така или !?
16
0
 
0
 
! Отговори
rument преди 11 години
До 21 - А ти явно си от за които писах по долу, то си личи.
15
3
 
8
 
! Отговори
stoneg преди 11 години
До Георги Няма да *** ефект утре един или група *** яе пребият я ченге ч лекар и нищо до там нали *** са електорат как така че пийте си по една ракийка както правите и ако имате шанс терминал 2 на летище София бг е *** и така ще си остане.
14
1
 
5
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 11 години
@ 16 също няма да е лошо , незабавно уволнение и наказателна отговорност за лекари , които със своите действия или бездействие застрашават здравето или живота на пациентите , също уволнение на шефовете им ,само така ще вървят добре нещата.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новия парламент да гласува час по-скоро на второ четене закона, с който нападението над медицински лица ще се наказва като нападение над полицаи - в това няма нищо лошо, ама не трабва ли да гласува и закон, който да наказва строго нарушителите /в това число и родители/, които дават алкохол на малолетни????
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така де,крайно време е да снабдим всеки доктор с пушка,така или иначе,при тази недъгава здравна система,поне като не могат да помогнат на болния,да го избавят от мъките му по хуманен,бърз,и безболезен начин.
11
1
 
35
 
! Отговори
Йосифов преди 11 години
До 8Истината е, че линейки има, ама няма кой да ги кара. Работата в спешна помощ е високо-квалифицирана(не за шофьорите, разбира се)нископлатена и често на смени от 24 часа и работна седмица от 6 или 7 дни. А това да пребиеш хората, дошли да спасят живота на това момиче, значи, че злобата и отмъщението са по-важни отколкото този живот. Независимо колко са закъсняли!
10
9
 
9
 
! Отговори
.!. преди 11 години
А кога НС ще приеме закон за лекарските грешки? Или полицейският произвол? Кога? Не може само да искаш - трябва и да даваш (образно казано). Ако има протекция - ще има и злоупотреба с нея... повече от ясно е!Не може някой да прави грешки (лекари, ченгета и прочие) и да няма наказуемост... а някой пишман доктор да убил човек с некадърността си - НИЩО!Същото важи и за куките - само гледат да лапат, никакъв контрол не упражняват - даже когато ти трябват ВИНАГИ ГИ НЯМА.
9
1
 
28
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Не е нужно да делим хората по професии и по категории. Просто е нужно да се запише в НК, че за нападение над лице, изпълняващо случебните си задължения, наказанието е двойно. Това ще защити всички служители без да ги дели.
8
8
 
11
 
! Отговори
ЗАСЛУЖИЛИ ГРАЖДАНИ преди 11 години
Докато се гласуват специални закони и привилегии за медицински служители, полицаи, военни, съдия изпълнители, нотариуси, прокурори, депутати и хората се делят на привилигировани групи и такива без никакви права, НИЩО ХУБАВО ЗА НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ !!!
7
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може депутатите да имат имунитет и никой да не може да ги бутне, а лекарите да ги бият и да няма последствия. Какво ли щеше да стане ако тези *** бяха пребили Волен Сидеров. Трябва да има имунитет за лекарите не за дипутатите, те поне правят нещо за хората.
6
17
 
9
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 11 години
Аз вярвам на семейството за закъснението на линейката, защото 3 пъти съм бил свидетел на подобни сцени и то на няколко пресечки от поликлиника ,в единия случай имаше полумъртъв човек , пребит в бара си от някакви,в другия мой приятел с обърнато коляно , който в крайна сметка ни казаха да доведем сами. Един лекар веднъж ми обясни , че е така , защото няма линейки , били всички навън по адреси и когато се освобождават , тогава идват , не знам каква е истината, но пред п-никата е пълно с линейки.
5
11
 
11
 
! Отговори
lola bunny преди 11 години
Не е лесно и да си в Спешна помощ, но не е лесно и да си техен пациент. В случая момичето само се е докарало до безпомощност, но представете си човек с инсулт или друг неотложен проблем как ги чака 1 час да дойдат, после се започва "съберете комшиите да го изнесем ние не сме хамали", после "нямаме лекарства", "нямаме уреди", и така нататък.. А хората, които са се лекували е Турция разказват почти нереални приказки за човешко отношение, за уважение и разбиране към пациента и т.н. Ееех, Турция!
4
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ударила е половинка концентрат минимум, после лекарите виновни
3
0
 
49
 
! Отговори
Дам преди 11 години
Много са зле, като им се пие и бие да идат на кръчма и да се бият ок и там пияни ше има нали нормално що годе...ама да идват да си спасяват мърльотината дето се е напила и на ЛЕКАР да налиташ е тва вече е такава комплексарщина, че няма на къде....!!!!
2
2
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде са социалните в този случай? Я да я вземат тая пикла и да обиколи ТВУ-тата сега.
1
3
 
45
 
! Отговори
Мисъл преди 11 години
Е не с боза се е напила ...кофти от 15 годишна вече да се прави мармалад не е хубаво, все пак е момиче....ама то сега от 12 се прое**ат пък за пиенето кво остава....тъжно е и за нея и за майка и баща и ...дано си вземе поука