Каракачанов: Дълги години в Македония антибългаризмът е основна идеология

България трябва да има последователна политика, казва той
6 юли 2024 21:05, Нели Христова
62

Изслушвания в парламента на правителството -  за позициите ни за РСМ, както и за позицията на страната за срещата на НАТО и военната помощ за Украйна, в предаването "Брюксел 1", коментира бившият министър отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Изборите в Република Северна Македония ги спечели партията ВМРО-ДПМНЕ, на която цялата ѝ реторика през последните 4-5 години беше тотално антибългарска по една проста причина: искаха да се ограничат по някакъв начин от управляващите до преди две седмици социалисти. Те бяха против и подписването на Преспанския договор с Гърция, бяха против и подписването на договора с България от първи август 2017 година, бяха и против приемането на Преговорната рамка с ЕС. Те заложиха на един непрагматичен национализъм, доста измислен национализъм, защото по този начин в момента, в който дойдоха на власт няма как да се отрекат от цялата тази реторика, в която те убеждаваха 4-5 години", каза Каракачанов в предаването БРЮКСЕЛ 1.

"Има няколко фактора, които ще ги притиснат по-нататък. Самият македонски министър-председател едва ли ще спре тази груба риторика, но ще трябва да започне да се съобразява с реалности. Първо, това са външнополитическите реалности. РСМ има подписан договор с България и с Гърция, има споразумение и поет ангажимент с Европейския съюз. Ако е лесно да се зъбиш на едни безгръбначни политици в София, които последните три години освен това как да се докопат до властта друго не ги интересува, и пропускаха всички тези антибългарски действия и реторики на Скопие, то в Европа това няма да се случи, защото основният принцип в международното право е, че договорите се спазват", посочи Каракачанов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той допълни, че политиците в Скопие няма да възприемат нещата по правилния начин.

"В даден момент ще се включи и вътрешнополитически фактор в лицето на албанците. (б.р. - които искат евроинтеграция). Дълги години в Македония антибългаризмът е основна идеология. Самата македонска нация беше налагана като идеология, за да измести българската идея и, естествено, онези поколения от хора, които 45 години в Югославия бяха ангажирани с дейността против България, не бяха оттеглени след промените там," добави гостът.

"За мен тази идея, че когато впишем българите в Конституцията, ще решим всички проблеми е една пробита идея. Това беше идея, наложена от Щатите и от Брюксел през Макрон, но на тях им писна да помагат на Скопие и да виждат, че всъщност вместо съдействие в подкрепата, която те оказват срещат едно неразбиране и противопоставяне. Аз предполагам, че след като се променят управляващите в Белия дом този натиск на Вашингтон към Брюксел, а оттам и към България ще отслабне. България трябва да има последователна политика, за съжаление я няма. Последните три години и половина виждаме точно обратното, не само, че няма последователност, но няма и никаква политика. Българската външна политика допусна в Скопие да се приемат репресивни закони, с които се забраниха няколко български организации. Исторически личности като цар Борис III и Иван Михайлов бяха обявени за фашисти, нацисти и какви ли не. И ако в договора от първи август 2017 няма заложена промяна на Конституцията, както казва Гордана Силяновска, то има Историческа комисия и изчистване на спорните въпроси в историята, а конституционната промяна е заложена в преговорната рамка", напомни Каракачанов в разговор с Милена Милотинова.

Той коментира и въпроса за позицията на България за срещата на върха на НАТО и оттеглянето на президента Радев от делегацията за срещата.

"Повече от ясно е, че България няма външна политика. Няма как да намериш 100 милиона за детска болница, но си готов на всяка цена да дадеш 80 милиона на Украйна," заяви гостът.

"Не ми е ясно защо криеш какво си дал на Украйна, при положение, че САЩ дават милиарди военна помощ и всеки път обявяват. Полша, Франция, Нидерландия, Великобритания казват какво са дали като вид и брой техника, единствено в България е тайно. Знаете ли защо, според мен? Защото тези хора извършват престъпление по закон. Те не дават излишното въоръжение. За да се направят на по-големи евроатлантици от Байдън дават въоръжението, което е в непосредствения резерв на българската армия и е предназначено за мобилизационните готовности на българската армия по време на война. Това започна още от първото правителство на Кирил Петков. Аз знам много добре какво има и това, което е в т. нар. отпаднала необходимост, не става за нищо, става само за скрап. Аз знам за какво става дума, но все пак не трябва да го казвам, след като има решение, че това е класифицирана информация. Те не ловят бандитите, те не ловят престъпниците, но ако аз кажа какво точно дават утре ще ме викат в Прокуратурата и ще ме разкатаят. Затова, аз знам за какво става дума, знам какво можем да дадем без да пострада нашата национална сигурност, без да нарушим способностите на българската армия, но то е много и е в такъв вид въоръжение, което няма да е от голяма полза на украинците. Това, което може да бъде от полза са неща, които са в резерва на армията, не са с отпаднала необходимост и са жизнено важни за отбраната на България при случай, че възникне военна ситуация и България трябва да мобилизира населението си да воюва. Затова го крият, но няма как да го крият вечно. Както виждат тяхната сглобка започва да се разпада. Въпрос на време е тези данни да излязат, повярвайте ми, ако един ден, може и след 5-10 години, България се управлява от истински българи, тези хора трябва да бъдат съдени. защото те извършват национално престъпление", коментира още лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Политика
Надежда Нейнски: България отсъства в големите дебати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Виновни за това разделение сте гадните русофили, които изпълнявате пъклените нареждания на най- големият враг на БГ- Русия!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Айде взимай си торбичката от Билла и дим да те няма!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Няма Русофобия и Анри-Българизъм! Има негативно отношение към корупцията в България и Русия!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кой е този?
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Каракачанов дълги години работите за унищожаването на България! Не знам дали е съзнателно или не , но го правите!
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А в същото време ние подкрепяме Украйна, където русофобията е национална идеология. Разберете, това не са нормални неща. Или то е друго? Ние сме други и нас трябва да ни обичат заради големите ни зелени очи.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия веднага задейства агентурата в България, когато осети сближаване на Македония и България! В първия ден когато поиска Македонската Православна Църква да стане Дъщерна Църква на Българската, се задейства канапа нивга за омразата на Македонци и Българи, веднага се наложи ВЕТО на членството на Македония в ЕС! Русия не иска добри отношения на Македония и България! Всички работещи за тази омраза са агенти на Русия!
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Защо България не прие Македонската Църква за тяхна дъщерна църква? Македонската Православна Църква официално поиска Българскаъа Църква да и стане нейна Църква Майка!Вие твърдите,че ни мразят! Когато това стана веднага наложихте ВЕТО, веднага развийте теориите за Анри-Българизма в Македония и всичко което се случи! Спрете се с лъжите! Направихте най-скъпата Анри-Македонска кампания! Колко струва на Българите тя само Вие знаете! Вече 4-5 години работи тази кампания!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Каза Агента на Държавна сигурност и на УДБА! За Каракачанов има сигурни данни , че е бил агент на Държавна Сигурност! Има и сведения, че е бил и вербуван агент на УДБА в Македония! Това твърдеше по телевизията бившия шеф на УДБА в Македония! Напишете Каракачанов, УДБА и Македонския шеф и ще излезнат Видеа с разговор на бившия шеф на разузнаването в Македония!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Каракачанов, кажи как така станахте партньори с ГЕРБ и управлявахте България? Имахте правителство с тях! Преди това , Вие само и единствено говорихте само негативни неща за тях! Нещо подобно правите и с Македонското ВМРО. Те заради вашето говорене се върнаха на власт в Македония! Вие и ГЕРБ създадохте омразата с Македония! Това заедно с Македонското ВМРО! Нямате грам морал!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Докато Каракачанов беше Министър на Военните на България, продаде доста имоти на военните! Един от тях е имота до метростанция Младост 3 София! Там има два блока на частен инвеститор и ще се строи трети, освен това има и голям частен паркинг.Там може да паркирате срещу такса! Вместо всичко изброено, там Фандъкова беше обещала предизборно да построи парк! Тя в кампанията си показа, плана по телевизиите! Каза, че очаква само вашия подпис, Каракачанов!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не е необходима идеология в Македония за Анти-Българизъм, достатъчно е да видят теб. На всеки нормален му е срамно да бъде твой съгражданин. Кога ще отговориш? Защо вместо парк в София-Младост 3 до метростанцията, ти продаде имота на Военните, когато беше Министър на Венните?Когато беше коалиционен партньор с основния Ви враг в България? Фандъкова показа план за парк и казва,че всичко е готово! Сега там има 2 блока, 3-ти ще се строи има и частен паркинг!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
" а с тях по може да се разберем". Колкото и да тъжно, това е вярно.
37
4
 
6
 
! Отговори
Стенли преди 5 дни
Нема страшно както е тръгнало скоро ще стане албанска Македония а с тях по може да се разберем
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Типично за глупави народи без идентичност. Вижте украинците, станаха нацисти. Нашите пък решиха че са древни македонци, защото никой не им каза, че в 20 и 21 век "Македония " е географско, не етническо понятие.
35
0
 
3
 
! Отговори
еее преди 5 дни
Брех, все едно пък не ви гледахме как си играехте пинг понг двете вемереота....само и само да си вдигнете резултата от поредните избори....Толкова бели направихте...
34
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 дни
Този нали беше част от разпадналите се патриоти, в които учасваха Атака, НФСБ и ВМРО?
33
3
 
5
 
! Отговори
Стойчо Миленков преди 5 дни
На мен пък само едно ме интереусва, а тоз изпикания да отговори. Защо като хората като самите неприсилени от никото, хем най-официално поискаха българската църква да им е майка ние отбихме? - Какво искате сега бе?
32
1
 
3
 
! Отговори
Живко Кочеринов преди 5 дни
Прочетох само заглавието! - Абсолютно и обратното си струва - блюят българските коментари отров срещу македонците. Та на края ще решат силните какво ще стане. Иначе много очевидно е че македонците не обичат нещо ес-то, а и натото. Открито си гласуваха отрицателно на референдума и пак силните ги набутаха в натото. Така че друг решава.
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До РУСКИ АНТИБЪЛГАРИЗЪМ хан Кубрат е напълно измислен образ от нашата историография. Хеле пък да има нещо общо с България. Престанете да вярвате в митове! То за Аспарух не е сигурно, а за снопа пръчки да не говорим... Комунистическа пропаганда!