Здравната министърка се поправи: Била против пушенето

Инициативата обаче зависи от депутатите, подчерта Таня Андреева
Обновена: 30 май 2013 16:41 | 30 май 2013 13:58,
186
Здравната министърка се поправи: Била против пушенето
Таня Андреева. Снимка: Булфото

„Моето лично мнение като лекар и непушач е против либерализирането на режима за тютюнопушенето, но в крайна сметка Народното събрание има последната дума“.

Това заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева по повод законодателните инициативи за либерализирането на закона за здравето, които предвиждат либерализация на забраната за тютюонопушете на обществени места. Вчера Андреева обясни, че ще се върви в тази посока, което й навлече остри критики в обществото.

Днес в кулоарите на НС тя разясни, че здравното министерство няма да приканва за такава инициатива и всичко е в ръцете на депутатите. Предложението за промяната в закона обаче категорично нямала да дойде от МЗ.

По думите на Андреева здравното министерство първо ще се заеме европейските стандарти и в Спешната помощ. Здравната министърка обаче призова да не се очакват чудеса веднага. Според Андреева имало редица стъпки, които трябва да бъдат изпълнени.

Още по темата
Здравната министърка обърна специално внимание на условията на работа и мотивацията на кадрите на Спешната помощ. По нейни думи кадрите трябва да бъдат добре мотивирани, защото упражняват отговорна и стресова професия.

Андреева пое ангажимент да се осигурят добри условия и възможности за развитие на кадрите в Спешната помощ по отношение на заплащане, специализация на лекарите.

Според нея от Световната банка можем са очакваме около 300 млн. лева, който ще бъдат инвестирани изцяло в Спешна помощ. Андреева прогнозира, че това най-вероятно ще стане следващата година.

Здравният министър посочи, че в министерството се обмисля вариант всички лечебни заведения, независимо от собствеността им, да работят и по "спешност", т.е. ако стане инцидент в "Драгалевци" и най-близката частна болница е в "Овча купел", пациентът да получи медицинска помощ там, а не да ходи в "Пирогов", Окръжна болница или в "Александровска", даде пример Таня Андреева.

Тя поясни, че частните болници в момента работят с НЗОК и правилата трябва да са еднакви за всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предишният министър на здравеопазването пак беше жена пушач, но твърдо застана зад забраната за пушене. А тази прехвърля отговорности. Може да каже например"...министерството е против премахването на забраната за пушене... ", ама не, личното и мнение било...дъра бъра...
38
2
 
30
 
! Отговори
българин преди 11 години
Тая като здравна министърка ДА СЕ БОРИ ПРОТИВ ПУШЕНЕТО, не да прехвърля топката към НС
37
5
 
26
 
! Отговори
ОТ ДРУГАР преди 11 години
ДА ВИ ПРИПОМНЯ ЕДНА РЕПЛИКА НА СЕРГЕЙ- ЗАЩО ГИНЕКОЛОГ Е МИНИСТЪР -ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА Е С КРАКАТА НАГОРЕ . ВИЕ КАК СТЕ СЕГА ????
36
2
 
44
 
! Отговори
strephen преди 11 години
дамата вчера каза да гледаме какви реформи ще направи в здравеопазването! АКО ТОВА Е ПЪРВАТА Й РЕФОРМА - ДА ПРЕХВЪРЛИ ТОПКАТА ЗА ВЗЕМАНЕТО НА ТАКОВА ВАЖНО РЕШЕНИЕ - НА ПАРЛАМЕНТА, КЪДЕТО ЩЕ Е ЯСНО КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА - МОЛЯ ДАМАТА ДА МЕ ИЗВИНИ, НО Е ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ ХОРАТА В ТАЗИ СТРАНА, КОИТО НЕ ПУШАТ И ПРЕДПОЧИТАТ ДА СИ ДАВАТ ПАРИТЕ ЗА НЕЩО ПО СТОЙНОСТНО!!!!
35
3
 
46
 
! Отговори
СТАНА ЯСНО ЗАЩО! преди 11 години
ТАЯ "ДОФТОРКА", КАТ Я ЧУХ КВИ ГИ ПЛЕЩИ, СТАНА ЯСНО ЗАЩО БОРИСОВ Е ТЪРСИЛ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР ПО МАГИСТРАЛИТЕ!!! АМИ ТО В БОЛНИЦИТЕ СА ПО ГОЛЕМИ И ОТ ТОЯ ПЪРВОСИГНАЛЕН КРОКОДИЛ!!! ОРЕШАРСКИ Е ХВАНАЛ ЕДИН ОТ НАЙ ДРЕБНИТЕ, НО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗЛОВОНЕН.... ОСВЕН ДА ЩРАКА ЧЕЛЮСТИ ЗА ДРУГО НЕ СТАВА...
34
4
 
43
 
! Отговори
инженер преди 11 години
Тази е поредния статист на която някой и дърпа конците и казва какво да прави. както и цялото ново правителство
33
2
 
24
 
! Отговори
ЕЙ преди 11 години
КОЛЕГА - ТИ ЛЕКАР ЛИ СИ ИЛИ ПОЛИТИК ?????
32
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ КАБИНЕТА КОКОШКАРСКИ ОЧАКВАЙТЕ САМО ТАКИВА ВЪРТИОПАШКАРСКИ ТЕЗИ И ДЕЙСТВИЯ.
31
3
 
26
 
! Отговори
димитров преди 11 години
тази е несполучлив опит на еволюция на *** в човек!
30
3
 
31
 
! Отговори
strephen преди 11 години
до 28: ИЗВИНЯВАЙ ДРУГАРЮ, НО ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕК НЕ Е ГЛУПОСТ! И ХОРАТА, КОИТО НЕ ПУШАТ, ДАЖЕ И ТЕЗИ, КОИТО ПУШАТ НО ЦЕНЯТ ЗДРАВЕТО ИМАТ ПРАВО СЛЕД КАТО СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ В ТАЗИ СТРАНА ДА ИСКАТ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕТО! НАЙ-МАЛКОТО ЕДИН ЛЕКАР! ПАСИВНАТА ПОЗИЦИЯ НЕ Е ПОЗИЦИЯ, А МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ С ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ!!!!
29
1
 
8
 
! Отговори
Бонбони преди 11 години
Какви кадри? Обновявайте си речника, за да не обиждате хората! Все пак нали сте колеги. Като начало може да използвате персонал, екипи, медици, колеги, здравни работници, а кадър го запази за автобиографията си - кадър в МеЗе, и си заминала от там бързо като на филм.
28
3
 
47
 
! Отговори
NORM преди 11 години
Разбрахте ли разликата между сегашния подлизурко здравен министър и предишния.Докато при ГЕРБ бе ясно,тогавашния министър се бореше,забраната да не отпадне,днешния шикалкави и прехвърля топката.Това са те,"експертите".
27
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мария Дивизиева става шеф на кабинета на Пламен Орешарски. Мария Дивизиева живее на семейни начала с министъра на културата Петър Стоянович. Опааааа, честито другари, имаме си семейнат тройка в правителството. Сега като се разработят, бедна ви е фантазията
26
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА СЕ КАЗВА СКОК ...ДО ВЧЕРА БЪРКАЛА ПО ДУПКИТЕ , ОТ ДНЕС .....Е ПАК ЩЕ БЪРКА ....В КАЦАТА
25
6
 
42
 
! Отговори
гост5 преди 11 години
Ето това е типния лекар в България,гледа да изкара пари и не му пука за здравето на хората.Тая кокона няма да си изкара мандата до край.
24
4
 
59
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Няма значение кой е прокарал забраната за тютюнопушене в заведенията - дали е ГЕРБ, дали е БСП - тази забрана за мен е правилна. Ако новата здравна министърка твърди обратното, значи сама се подиграва с длъжността, която заема, и със самата себе си, освен това по този начин дърпа страната назад.
23
2
 
10
 
! Отговори
t преди 11 години
to i za pensiite taka kazaha i za zaplatite shte gi uvelichim izberete ni da i sega kvo 2017 kato okradut parite i ve4e kato nesa na vlast ei narode kade spa be 4e gi izbrahte tez
22
25
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Под обстрел не се работи лесно. Как да работи, когато я занимавате само с глупости. Но доколкото познавам Таня тя никога не е била човек на никого-сама се е справяла в този живот и сега ще се справи.
21
2
 
21
 
! Отговори
тт преди 11 години
Кога най скоро време ще се внесе вот на недоверие в парламента че да свършва мъката по скоро на тия сме им гледали всичките спектакли ще ни заробят до нова година
20
4
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 11 години
До МинчоОХ, НАРОДЕ, НАРОДЕ... АЗ ПЪК СИ МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКИ РЕВЕТЕ И ЩЕ РЕВЕТЕ ЗА МЕН