Пеевски готов да се откаже от ДАНС

Той ще приеме такова решение от НС
Обновена: 15 юни 2013 15:00 | 15 юни 2013 15:00, Камелия Цветанова
302
 Пеевски готов да се откаже от ДАНС
Пеевски беше избран за шеф на ДАНС вчера. Снимка: БТА

"Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съмготов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общатаотговорност - моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан". Това се посочва в изявление от името на Делян Пеевски, предаде БТА.

"За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство", пише в изявлението.

Още по темата

"Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно".

Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление, се посочва в полученото изявление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това, пише в текста.

Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България, се декларира в писмото от името на Пеевски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: ДАНСПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пеевски готов да се откаже, а mericans готови ли са да се откажат от високите цени на ток и парно в БГ?
199
0
 
1
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
Днес в България царува една лоша и тъмна сила,която не ни води към добро.Тези протести които сега постоянно бълват безобразия и говорещи за голямото желание на бившите управници в лицето на ГЕРБ И РЗСда се върнат на власт ,те са безцелни и лежат на безпочвени искания,а също и страх от тъмното минало на тези долнопробни партии трябва да престанат да действат долно и подмолно спрямо народа и държавата,а даже да бъдат закрити.От тези ГЕРБ И РЗС ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НЯМАТ ПОЛЗА,А НАПРОТИВ ВРЕДА.
198
0
 
1
 
! Отговори
do 249 преди 11 години
Чака да го освободят, защото ако сам си подаде оставката, значи вече е бил назначен и не може да се върне като депутат!
197
1
 
3
 
! Отговори
BG.BG преди 11 години
ДНЕС, НЕДЕЛЯСофия, Ларгото, Министерски съвет, 18:30
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dokoga shte se tarpiat bezzakoniata na mafiata v balgaria kradcite prestapnicite izmenicite oligarxiata koito sasipaxa balgaria s manipolacii i laji spriamo naroda.783
195
1
 
3
 
! Отговори
България преди 11 години
НЕ ДА СЕ ГОТВИ ДА СЕ ОТКАЗВА - ДО СЕГА ДА СЕ Е ОТКАЗАЛ !!!
194
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Някой да е чул, че тоя подава оставка? Чака парламента да го освободи!
193
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахахахаха системното натоварване на публичния му образ с безпочвени и незаслужени съмнения... Тъй като *** купи дипломата, даде ти парички и връзи и те уреди в бизнеса и политиката, а от там нататък ти краде с протекции, смятам че дори е доста съкратен варианта на обвиненията срещу теб, които се ширят из публичното пространство.
192
0
 
10
 
! Отговори
Мордор преди 11 години
Може ли аз да съм шеф на ДАНС :) Ограждам парламента с бодлива тел и го правим законен затвор! хихи Набутвам ги всички вътре и докато не оправят България никво излизане от там! Че сложим по един снайперст на всички ъгли да ги отстрелват ако направят опит за бягство. Само една година ми дайте бре хиихи Даже ще има направя законно свиждане с европейските *** :) Колко е по зле България толкова повече ще лежат в законния пандиз да ги е.а !
191
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКАКЪВ ВОТ НА ДОВЕРИЕ ЗА ОРЕШАРСКИ И МУТРИТЕ МУ! ЗА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО И КОНСТИТУЦИЯ!!!!!!
190
1
 
18
 
! Отговори
бабата преди 11 години
Време е да присъдим голямата награда за " Най-бързо осрало се правителство",егати експертния кабинет.***,марш от Парламента
189
0
 
8
 
! Отговори
ПРОСТОТИЯ преди 11 години
ОНИЯ ДЕН ДАДЕ КЛЕТВА ДНЕС СЕ ОТКАЗВА ОТ ПОСТА ПО ОБЪРКАНА ДЪРЖАВА ОТ НАШТА *** НЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМА
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi e edin lajec ,oligarxo mytra otkade ima 3 televizii v edna ot tiax volen siderov imal 36 procenta
187
0
 
6
 
! Отговори
trendi преди 11 години
За мен Пеевски беше назначен за парлама. Да протестират хората, да го свалят и да назначат някой, който баш ще им върши работа. Да ни замажат очите, уж да се "успокоим" с думите "Поне няма да е Пеевски!
186
1
 
11
 
! Отговори
honestly преди 11 години
Добряк, трябва да се прекръстиш на "Тъпчо", понеже 23 години не си схванал, че проблемът на България НЕ Е конституцията (не че е перфектна, но пък на коя държава е?)Проблемът на България е некачественият материал! Face it!
185
1
 
3
 
! Отговори
я преди 11 години
До Добрякпрекалено много се филмираш по форумите всичко наред ли е ?
184
2
 
7
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Хич нямам и намерение да го коментирам този.
183
0
 
13
 
! Отговори
guest преди 11 години
Страхува ли Ви Пеевски?? - Отива сииииииии
182
1
 
19
 
! Отговори
дедо поп преди 11 години
Има съобщение на МС че *** Пеевски е АУТ от ДАНС
181
1
 
14
 
! Отговори
дедо поп преди 11 години
Току що Диков каза по нова ТВ, че Пеевски е АУТ от ДАНС