Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“

Покажете, че сте различни от предишните, съветва Свобода
Обновена: 22 юни 2013 11:44 | 22 юни 2013 11:43,
148
Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

На моето правителство се падна да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

„То беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки”, заяви премиерът.

Той напомни, че правителството е  засилило някои социални програми,  обърнало е  внимание на младежката безработица. Вторите мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административни тежести,  посочи Орешарски.

„Предвиждаме демократизиране на цялостния процес. Надяваме се за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат изпълнени, а по други да постигнем съществен прогрес, така че ходът на целия процес от мерки да бъде допълван с оглед на изключително сложната икономическа, социална и политическа обстановка в нашата държавата”, посочи премиерът.

Той каза, че е обнадежден от  водените разговори вчера в Брюксел и ще разчита на подкрепата на  европейските лидери и партньорите от ПЕС. Той обеща да подкрепя  добрите инициативи, които допринасят за благосъстоянието на европейските граждани.

Новото правителство трябва да покаже, че е различно от предишното. Това каза председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода по време на форума.

Той допълни още, че страната се е отървала от правителството на Бойко Борисов. „Борисов имаше връзки със съмнителни фигури“, добави Свобода.

„В тази страна ситуацията е критична. Сергей се бори за модернизацията на страната , да се каже „Не“ на миналото и „Да“ на бъдещето. Необходим е успех не само на партията, но и на правителството. То трябва да покаже, че е различно от предишното, борим се с корупцията за демократизацията на институциите за силно гражданско общество, има много пробелими за решаване, няма да ви е лесно“, заключи Ханес Свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: Пламен Орешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
31
 
! Отговори
Карагьоз преди 11 години
Орешарскиииии, Не е дъжд!!Плюем те!!
15
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vsqko na4alo e trudno no nespiraite da se borite g-n Oresharski!tezi lumpeni na iulicite na sa balgarskiqt narod a simpatinzanti na ferb-mafiqta i prodaznici za 30lev4eta i par4e pica za ve4erq na ulicata.
14
2
 
21
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
На какви групи от мерки сте се съсредоточили1. Дадохте нац сигурност на дпс без коментар2. Достъп до квалиф инф на дел пеевски 3 дена преди да го назначите нагли сте3. Задължителен майчин турски и *** в училищата да научат първо български4. Махнахте Ботев от учебниците смърт
13
1
 
28
 
! Отговори
lumpi преди 11 години
Не е време за плана "Орешарски", време е за плана "МаршALL"!
12
0
 
29
 
! Отговори
Калашников преди 11 години
Ако не беше на конци, щеше да ти е по лесно
11
4
 
26
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
Думи, думи, думи... А истината: Пеевски, Волен, задкулисие, реваншизъм и *** наглост спрямо протестите!
10
1
 
24
 
! Отговори
Tonkata преди 11 години
Dobre be tia PES sushtite li sa be mamka mu
9
4
 
22
 
! Отговори
WhenYou преди 11 години
О С Т А В К А!
8
5
 
18
 
! Отговори
Марин преди 11 години
Най-трудните 100 дни са за всяко правителство след кабинет на комунистите и ***.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toz covek ima fizionomia na katil a poznayte kakvo go caka naroda ako ostanat na vlast
6
5
 
22
 
! Отговори
***** преди 11 години
Този пак се размечта за 100 дена, вчера бяха 6 месеца-година. Май по мирен начин не става за съжаление.....
5
4
 
17
 
! Отговори
DeDe преди 11 години
ГАД
4
8
 
29
 
! Отговори
някой от народа преди 11 години
ДОЛУ КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ. ВСИЧКИ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ. НАРОДА НЯМА ДА СЕ СПРЕ ДОКАТО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ. КОМУНИСТИ - ДАЙТЕ СА ОСТАВКАТА.
3
11
 
24
 
! Отговори
ьф преди 11 години
Да, Олигарски много трудно ще ти бъде да прикриеш кражбата на онези над 50 млн. лв. , които си прехвърли в офшорните си сметки още в първите дни като дойде на власт.
2
11
 
42
 
! Отговори
някой от народа преди 11 години
НЕ 100 ДНИ. ДАЖЕ И 10 СА МНОГО. ХОРАТА ГО КАЗАХА- МАФИЯ, ЧЕРВЕНИ ***, ВСИЧКИ ВЪН И ДОЛУ. А ТОЗИ ХАНЕС СВОБОДА ИЛИ КАКЪВТО И ДА Е ДА СИ ГЛЕДА В НЕГОВАТА ЧИНИЯ НЕ ДА НИ ПОУЧАВА
1
8
 
21
 
! Отговори
BlackMamba преди 11 години
Трудно ви е, защото ви сърбахме попарата и ви знаем. За какво бъдеще се бори СърГей, като той е час, ти също и 90% от кликата ви в БСП от същото това порочно минало, което така отричате. Много сериозен, огромен проблем е, че в България не останаха свестни политици. Задава се политическа криза и обществото трябва да е много силно и бдително, за да не се появяват пак някакви нови лица тип кукли на конци. Това е Орешко, масово обществото ви няма вяра, затова много не гласуваха въобще.