Напрежението ескалира, протестиращи бутат заграждения

Жандармерията засега отблъсква атаката на служебния вход на НС
Обновена: 4 сеп 2013 16:30 | 4 сеп 2013 11:17, Александър Попов
204

Снимка: Булфото

Напрежението около парламента се покачи, след като част от протестиращите започнаха да дърпат огражденията и се опитаха да ги разкъсат от страната на северния вход на НС. Според bTV някои от хората носели у себе си метални ножици, с които искали да прережат връзките между металните ограждения.

Стигна се до физически сблъсъци между жандармерията и недоволните, част от загражденията паднаха, но в крайна сметка хората бяха отблъснати от полицаите. Те пък отвърнаха срещу униформените с викове "Убийци". Полиция и жандармерия в момента са направили плътен кордон пред служебния вход на парламента.

Още по темата
Хиляди се събраха тази сутрин пред парламента преди първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента.

До този момент обстановката бе спокойна, като протестът протичаше с освирквания и скандирания "Оставка".

Блокирано е движението по бул. "Цар Освободител" - от ул. "Георги С. Раковски" до бул. "Васил Левски" в района на Народното събрание. Спряно е движението и по ул. "Оборище" около храм-паметника "Св. Александър Невски".

Част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет.

Спокойна е обстановката в района на подкрепящите правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
5
 
! Отговори
rumеn221 преди 11 години
Предупредих ви. Очаквайте следващата мастурбация
100
4
 
4
 
! Отговори
До rumen221 преди 11 години
Егати сектанта :)))
99
14
 
24
 
! Отговори
Бийте бе преди 11 години
В момента полицията си подаде дланта на протестиращите а те й налапаха цялата ръка.Започвайте да ги биете тези герберастки *** и после в панделата!
98
17
 
31
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
Командването на протеста вече не е по-добро от това на полицията - Буда изрева Избори веднага и Буда-лите изпаднаха в хистерия и искат власт, ВЛАСТ ВЕДНАГА и на всяка цена и няма да се спрат пред някаква си кръв или трупове!Браво на Ц.Ц. и шпиц-командата на Румен Николов Пашата!- "Мирно протестиращите", красиви софийски "интелигенти" разкъсаха загражденията около Парламента, но за сега метежа е жалка пародия- В борбата си за власт, ако трябва, труп върху трупа ще редят!Гарантирано от ГЕРБ!.
97
41
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
OСТАВКАТА НА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ Е НЕИЗБЕЖНА.ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА,
96
13
 
4
 
! Отговори
rumеn221 преди 11 години
Приятели, днес пак ще мастурбирам в сайта цял ден. Знам, че ви идва в повечко ама пусто его.........Мноого обичам да се правя на "умен".
95
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимките виждам десетки полицаи, десетки репортери и няколко ***.Къде са тия "хиляди протестиращи" ?
94
15
 
15
 
! Отговори
26292 преди 11 години
ХОРА РАЗБЕРЕТЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ СА КРАДЦИ И МУТРИ. ВСИЧКИ ТЕЗИ 240 ДЕПОТАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА И СЪДЕНИ ЗА ЗЛИНИТЕ КОЙТО ПРИЧИНИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРИЧИНАВАТ НА ЦЕЛИАТ БЪЛГАРСКИ НАРОД.
93
16
 
18
 
! Отговори
До Жандармерията преди 11 години
Защо полицията не вземе крути мерки ,та това са терористи и превратаджии.Ама господа полицаи ,докато не вземете да биете и арестувате няма да се оправи работата,много им пускате аванта!!!
92
13
 
13
 
! Отговори
Stilchev преди 11 години
Най-верните *** на всяка една власт са полицаите.
91
9
 
12
 
! Отговори
elysium преди 11 години
Всяка алтернатива пред тея е за предпочитане, който не го е разбрал до сега никога няма да го разбере. Другия вариант е просто да си на хранилката им.
90
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100 крака с 4 зъба какво е това?Всенароден протест с открити лица на истинските хора в подкрепа на правителството!
89
2
 
16
 
! Отговори
До София преди 11 години
А виждат ли се някъде между протестиращите Ана Цолова и Виктор Николаев.
88
2
 
22
 
! Отговори
~_~ преди 11 години
За жалост нито е 1997 г., нито е налице дежа ву.Тогава, през '97-***, имаше конкретни искания, които не се ограничаваха само с детинщините "не ги щем тия", имаше виждане за конкретна алтернатива. Сега алтернативата не се предлага и затова предвиждам, за мое съжаление, неуспех на тези протести.
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
После като 97ма:)
86
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква е целта на тия "протестиращи" просто не е ясно! Събарят оградата, влизат в Парламента и после какво..........? Това ли е начинът да се оправи най-накрая тая държава? Кога най-накрая ще разбере българина, че просперитет и висок жизнен стандарт се гради с работа, производство, експорт, ред и законност!
85
19
 
10
 
! Отговори
elysium преди 11 години
Тука пак налазиха червените фенери :D Много ви личи бе другари, по-спокойно хахахаха
84
10
 
28
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Бой по тиквите на Боко бе, полицаите! Тая сикаджийска *** трябва да бъде завряна в миша дупка.
83
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре майната@ ви на всички дето си мислите, че по улиците протестират само хора на ГЕРБ! Вие сте дебелокожи, празноглави тапири с капаци! Пфуууу, че беден народ! Имам предвид ментално и духовно!А това *** Румен - бот ли е какво е, докога ще го търпим да спами с копи пейст заготовки?? Айдееееееее на протеста!
82
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е смешно как платените форумци призовават полицията да бие народа.Февруари беше "посмее ли буда да окървави протеста чудо ще стане" а тогава обръщаха кофи и трошяха коли.Сега полицията пази "ваща власт" и вашия кокъл и трябва да бие няма как.Бой и в белене враговете на народа за държавна измяна :)