За 100 дни няма как да оцениш цялостната политика!

Вотът е несъстоятелен, отсече Ангел Найденов
Обновена: 18 сеп 2013 09:28 | 18 сеп 2013 09:19,
12
За 100 дни няма как да оцениш цялостната политика!
Министърът на отбраната Ангел Найденов. Снимка: БТА

Няма как да оцениш цялостната политика на правителството в рамките на сто дни. Това заяви пред  БНТ министърът на отбраната Ангел Найденов по повод намеренията на ГЕРБ да внесат утре в НС искане за вот на недоверие на кабинета.

„Фактът, че можеш да внесеш вот на недоверие в рамките на първите сто дни за цялостна политика, в някаква степен е несъстоятелно. Няма как да оцениш цялостната политика в рамките на тези сто дни особено тогава, когато това правителство обезврежда мини, заложени от предишното управление“, категоричен е военният министър. 

Според него няма провал на политиката на правителството в нито една сфера.

Още по темата
"Не чух основателни аргументи от нито един представител на партия ГЕРБ. Няма провал на политиката на правителството. Не виждам нито една сфера, в която може да се говори за провал. Вероятно имаме своите слабости, вероятно може би някои хора са недоволни от недостатъчно бързите темпове, с които работим, но не може да се говори за провал", подчерта Найденов.

ГЕРБ се изявяват като говорители на протеста. Те черпят аргументи от протеста. Да черпиш аргументи от протеста, при положение че ГЕРБ бяха свалени с протест, е неоснователно, увери министърът на отбраната.

На въпрос дали има твърде голяма зависимост от "Атака", военният министър отговори, че в случая ГЕРБ очакват подкрепа от "Атака" "За да мине вотът трябва да има 121 депутати. В случая ГЕРБ очаква подкрепа от "Атака". Не мога да кажа какво ще е решението на "Атака" или ДПС, но няма да има нито един депутат от КБ, който да не гласува против този вот на недоверие", увери Ангел Найденов.

По думите му във вота на недоверие няма нищо изненадващо, учудващо или стъписващо. Той го определи като част от обичайния парламентарен инструментариум.

„Да, вярно, той е крайно средство и се прилага тогава, когато една опозиция е изчерпала всички други възможности за контрол и за изразяване на своята позиция. Това ми дава в някаква степен основание да кажа, че вотът на недоверие, особено за цялостна политика, е неоснователен, несъстоятелен и в някаква степен изразява парламентарната неподготвеност на партия ГЕРБ“, заключи Ангел Найденов. 

Той подчерта, че първите стъпки и решения на правителството са изцяло свързани с решенията на най-острите социални проблеми на хората. Найденов очаква още тази седмица Орешарски да представи отчета и програмата на правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако не си плащате няма да разберете че имате почитатели.
9
0
 
3
 
! Отговори
versaux преди 10 години
За 100 дни няма как да оцениш цялостната политика!......В голямо заблуждение си мой човек... Денят се познава от сутринта ! Още на втория ден срахте на метеното ! Още преди изборите се нагъзихте на ДПС. Да не говорим за колаборацията с психаря от Жамбол.
8
0
 
1
 
! Отговори
Някойси преди 10 години
Малко или много можем да си извадим изводите дори от 100 дена на управление. На думи за сега са добри ама на действия ще видим, когато нещата със Сирия станат сериозни. Но по-добре тия от коклото ГЕРБ точно сега.
7
0
 
5
 
! Отговори
Ян преди 10 години
Как за 100 дни управление - бе, г-н Манолов /нали е под юргана заедно с г-ж Монолова/, нали Вашата партия беше на 120 години и под всякакви форми и ЧАЛЪМИ управлявате? Кой докара народа до просешката тояга, а една шепа *** ограбиха заработеното от него! Пъпчив несретник! Като му видиш "половинката" в спалнята, няма нужда да го коментираш - въобще! Ибрици!
6
2
 
4
 
! Отговори
Урода, че е урод преди 10 години
Урода, че е ***, можеш да го оцениш за един ден.Не се ли виждате само какви уродливи физиономий имат в това правителство, като почнеш с лицето газова маска Зинаида, минеш през Триъгълния череп на Орешарски и стигнеш до главата на този на стнимката дето изглежда като конска ***.Така, че веднага може да се види какво може да се очаква от такива ***.Правителството на Орешарски е живото доказателство за теорията на Италианеца Ламброзо -- справка уикипедия какво пише Ламброзо за ***.
5
2
 
10
 
! Отговори
stoyan.hlebarov преди 10 години
Този си върти ***,като "***-калайджия"!?Досега разправяше,че трябвало да се дадат на правителството "поне"100 дни,и тогава да ги съдим,а сега излиза,че и 100 дни не са достатъчни!Може би е имал пред вид...100 години!?
4
2
 
8
 
! Отговори
111 преди 10 години
Найденов, от вас се иска само едно- да умрете. Бързо. Болезнено. До девето коляно. Умрете.
3
0
 
4
 
! Отговори
Glushkov преди 10 години
Super bg minister - " ne chuh", "ne vidyah", traykam si!A danni i otchet za bg militer proizvodstvo v bg leva, euro vseki den, sedmitza, mesetz - na elektronnoto bg pravitelstvo ?! Prihodi, razhodi, pechalba?! Pri zaguba estestveno rejem posta na ministera.
2
2
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ОЦЕНИШ ? КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪРЧАТ! НАПРИМЕР ПОДПИСАХА ДОГОВОР ЗА 3,1 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА НАПРАВАТА НА ЮЖЕН ПОТОК С ГАЗПРОМ. ПРЕГОВОРИТЕ С РУСНАЦИТЕ СЕ ВЪРТЯХА ПО ВРЕМЕ НА ГЕРБ ЗА ОКОЛО 1,6 МИЛИАРДА ЕВРО. СРЕЩУ ТЕЗИ ПАРИ ГАЗПРОМ ЩЕ ТРАНЗИТИРА ГОРИВО НАПР. СЪОТВЕТНО 10 И 20 ГОД. БЕЗПЛАТНО. РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ 1,5 МИЛД. ЕВРО НЕ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ.НА КОГО СЛУЖИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ НА РУСИЯ?
1
2
 
12
 
! Отговори
345 преди 10 години
Този е начело на армията ни ...... голям смех ....