Найденов мисли дали да уволни тримата военни от Карлово

"Деянието не е на етническа или политическа основа"
Обновена: 20 дек 2013 15:55 | 20 дек 2013 14:58,
89
Найденов мисли дали да уволни тримата военни от Карлово
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Ангел Найденов пое ангажимент, че ще бъде безкомпромисен с военните служители, които са препикали паметника на Евлоги Георгиев в Карлово.

Материалите по случая ще бъдат предоставени на военна прокуратура. Ще бъдат предприети възможно най-тежките дисциплинарни мерки и действия, заяви Найденов. Той уточни, че най-тежкото наказание е дисциплинарно уволнение.

Още по темата
Военният министър определи действията на военнослужещите като "отвратителни".

По думите на Найденов няма основания да се смята, че деянието има етническа, религиозна или политическа основа. Според министъра по-скоро става дума да хулиганска проява, продиктувана от алкохол.

"Нека това да не звучи като окончателно произнасяне, тъй като има компетентни съдебни органи, които трябва да се произнесат", каза Найденов и допълни, че съди от данните, с които разполага до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
16
 
! Отговори
р преди 10 години
найденов, ''мисли'' а може ли, или по скоро чака нареждане от доган паша как да ги оневини
50
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 10 години
Трепане!Нищо друго не оправя нещата.Останалото е приказки за ***.
49
0
 
23
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Неее това е престъпление от омраза , щом са го наричали "***" , аз ако наритам някой от кое да е малцинство и му викам "***" или "печка" или "жълтур" докато го ритам, ще има "ксенофобска проява" , "расистко изстъпление" и т.н., но сега явно не им изнася да е така. Е затова не можем да ви понасяме господа политици , точно заради начина по който все извъртате нещата , и това е така защото вие сте си безпринципни по природа само изгодата гледате - *** за бесене.
48
3
 
23
 
! Отговори
до НАЙДЕНОВ преди 10 години
ТЕЗИ неграмотни българи от турски етнос да платят на момчето обезщетение.А също така и за обида, наричали са го ***!!??Това да не им е 1500 година?И живеят в РБЪЛГАРИЯ, от България си получават хляба!Такива НЕДОСТОЙНИ за българско гражданство хора да бъдат изселвани!( да се приеме закон!)Ако аз отида и се изпикая в Анкара или Истанбул на турски паметник на национален герой и разбия главата на турчин,който ми прави забележка и му викам "турчяля",КАКВО ли ще последва???Но и съм с турско гражда
47
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Застанали *** рамо до рамо с тия дет им смениха имената по времето на възродителния, и ред сълзи,ред саполе-извинявайте ,пикайте си по нашите паметници,наричайте ни ***,разпределяйте парите в държавата,ние сме много алчни,само и само да сме на власт ние не само ще се извиним..ако трябва ще ви се и наду..им.Интересно,на нас кой?кой ще ни се извини за 500 годишно "турско присъствие",за изкланите,*** и избити български патриоти..това мрънкало се чудело дали да ги уволни..жалко е
46
3
 
22
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Значи не било на етническа основа, ония които се гавриха с Ботев в училището също не беше на етническа, ами на каква е бе червеи червени ? Препикават български паметник, пребиват българин, защо не напикали храстите бе което им е било по-близко и по-удобно ? Това болшевиките са срамно общество, *** и червеи са те, сега ще се скъсат от пируети и теманета към ДПС, че да не вземат шалварите да им се ядосат нещо, след някой и друга седмица може и без *** и само надупени червени *** да срещаме.
45
2
 
4
 
! Отговори
legioner преди 10 години
До Анонименanonimcho TI SI IZDUHAN MOE CHADO /ZARADI TAKIVA KATO TEB PATI BULGARIA' BOG DA NI PAZI OT TAKIVA KATO TEB'
44
8
 
8
 
! Отговори
мишо преди 10 години
браво на момчетата така трябва да бъде с всеки паметник в българия.къде са тези 85 процента българи припомням че ДПС с неговия многоброен електорат командва цяла българия вече ТРЕТИ МАНДАТ
43
2
 
1
 
! Отговори
legioner преди 10 години
До Анонименv legiona samo frarancuzi li ima MOE MAMINO DETENCE;;;
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До софиянецDa be 85 procenta bili ot Karjali do Blagoevgrad v celite rodopi jiveyat ne pove4e ot 10 hilqdi balgari
41
1
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Братята Евлоги и Христо Георгиеви са едни от най-големите дарители в историята на България,ама нали не са от вашите,чуди се още какво да предприемеш.Тези "военни" скоро и с голяма пенсия да им благодарим за изпълнения "войнски" дълг
40
4
 
19
 
! Отговори
ист преди 10 години
Сакън , не уволнявай турските войници да не те уволни Местан Доганов
39
3
 
35
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Войниците били с турски имена и препикават паметник на български възрожденец! Ама като не е етническа каква е основата бе гении? И после пребили човека за това че им прави забележка! Тия само мислят да ги уволняват ли? Няма ли да ги съдят?
38
2
 
8
 
! Отговори
Бай Онзи преди 10 години
Никакво уволнение ,като депутати тримата от запаса ще са по-полезни за България!!!!
37
3
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
36- Все още българите сме 85% от населението на България. СЕГА родените деца не са лица на възраст над 18 години, и те не могат В МОМЕНТА да бъдат какъвто и да е било фактор за промяна на етническата карта на България в момента-2013-2014г.
36
0
 
9
 
! Отговори
Български Гражданин преди 10 години
Защо не е изненада: "началото" на демократичния преход обяви патриотизма за отживелица, а професията "военнослужещ" приравни към всичко останало. Е, когато тази отговорност, като военнослужещ да дадеш живота си в защита националния суверинитет е като "всичко" останало-какво е "останало"-"Гьонсуратлък, неграмотност,политически бандитизъм, липса на национална-историческа памет ( дали тези "бранители" въобще знаят на кого и за какво е паметника?), слободия. Военната служба е особен вид професия!!!
35
5
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 36- С промяна в закона и с връщане на военната повинност САМО за етнически българи. Трябва да се променят ВСИЧКИТЕ НИ ЗАКОНИ и да се отмени чл.6 ал.2 от КРБ,Турците НЕ ТРЯБВА да имат равни права с българите в България. Ако политиците не вземат мерки и не го разберат, то най- вероятно в близките 1-2 месеца българите ще поискат кардинална промяна в българските закони по неконституционен път. Хегемонията на съюза бг.политици-обслужване на турски национални интереси е най- прекият път.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** и ЗАГУБЕН *** найденов,мислил бил.Една *** мислила и умряла от мислене.И ти също си една ГОЛЯМА ***!
33
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Hayde napili sa se kvo tolkova,a tiya deto ne iskat turci v armiyata kak shte dopulnqt sastava na armiyata sled kato 60 procenta ot novorodenite deca ve4e ne sa s balgarski proizhod
32
0
 
23
 
! Отговори
Burgas преди 10 години
Как може въобще да го коментира тоя *** да ги уволнява и той да се маха много други Истински Българи има без работа и могат да заемат тяхното място то за войник не се иска нищо само да се подпират и да пият алкохол!