Найденов мисли дали да уволни тримата военни от Карлово

"Деянието не е на етническа или политическа основа"
Обновена: 20 дек 2013 15:55 | 20 дек 2013 14:58,
89
Найденов мисли дали да уволни тримата военни от Карлово
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Ангел Найденов пое ангажимент, че ще бъде безкомпромисен с военните служители, които са препикали паметника на Евлоги Георгиев в Карлово.

Материалите по случая ще бъдат предоставени на военна прокуратура. Ще бъдат предприети възможно най-тежките дисциплинарни мерки и действия, заяви Найденов. Той уточни, че най-тежкото наказание е дисциплинарно уволнение.

Още по темата
Военният министър определи действията на военнослужещите като "отвратителни".

По думите на Найденов няма основания да се смята, че деянието има етническа, религиозна или политическа основа. Според министъра по-скоро става дума да хулиганска проява, продиктувана от алкохол.

"Нека това да не звучи като окончателно произнасяне, тъй като има компетентни съдебни органи, които трябва да се произнесат", каза Найденов и допълни, че съди от данните, с които разполага до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aбе дa ги порицaят, сбъркaли сa, зa всекa грешкa, имa и прошкa!
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново тъпизмите на *** шапкари, които са спали цял ден на работа в поделението и след това са къркали през нощта с нашите пари.Трудът на военните в Бг е силно надценен - офицер в Бг върши работата на сержант от САЩ.Да не говорим, че ние нямаме ядрени ракети, ядрени подводници и стратегически бомбандировачи - никой лежпер в Бг не води отговорно бойно дежурство както армията на САЩ, Русия, Франция и т.н.
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-тежкото наказание е военен съд и затвор! кви уволнение, кви 5лв.Съд и затвор, да им разширят задниците като ауспуси на ТИР!!!
8
1
 
48
 
! Отговори
Momo преди 10 години
"Мустафа Бектамов, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов"... не бе, не е етнически проблем. Само са обиждали младежа на българин и са му викали "***".Еб*х ти армията...
7
0
 
30
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Ама как ще посегнеш на електората на коалиционния партньор бе на мая манолова мъжа?! Разбирасе, че не е на етническа основа! Това да пикаеш на паметник на Велики Българи да наричаш Български гаржданин *** и да го пребиеш, къде има етническа основа в това?!? Заради това че върнахте ДПС на власт и подобни неща се случват и ще се случват все по-често пак е някакв химера, нали!!! Оставка бе! Оставка!!!
6
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мустафа Бектамов, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов - като им чета имената на "героите", питам се: "Това българската армия ли е?".
5
0
 
34
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 6 Малката подробност е, че лицата от небългарски етнически произход, но редници в БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, обиждат етнически българин с думата "***"и след това го пребиват- което пак ни връща към съдържанието на коментар 3
4
0
 
46
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 10 години
Ако не ги уволни - все едно че е пикал заедно с тях ...
3
0
 
44
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...По думите на Найденов няма основания да се смята, че деянието има етническа, религиозна или политическа основа. Според министъра по-скоро става дума да хулиганска проява, продиктувана от алкохол..." Въпрос към министъра- кой етнически българин, дори да се напие като ***, ще обиди друг българин не с цветиста псувня, а с думата "***"? Само на този въпрос да ми отговори министъра- друго не искам!
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО НЕ ГИ УВОЛНИ ДА ГИ ПРЕДЛОЖИ ЗА ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА. ТОЗИ МИНИСТЪР НЕ СМЕЕ ДА ПРЪДНЕ ОТ СТРАХ. МОЖЕ ЛИ СЛЕД ТАКАВА ГАВРА С ЧЕСТТА НА АРМИЯТА ДА ОСТАНАТ НА СЛУЖБА?
1
0
 
28
 
! Отговори
PAVE преди 10 години
NAPRAVO UVOLNENIE,NQMA MQSTO ZA KOMENTAR.