По-добре е да няма разцепление в БСП, смята Орешарски

Ако "данък слънце" се отмени, кабинетът ще мисли за друг инструмент
Обновена: 15 яну 2014 17:32 | 15 яну 2014 14:42,
43
По-добре е да няма разцепление в БСП, смята Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка, архив: Булфото

Случващото се в левицата е вътрешнопартиен въпрос, смята премиерът Пламен Орешарски. Той беше доста лаконичен в коментара си за процесите в партията и паралелната листа на движението на президента 2002-2012 година Георги Първанов АБВ. Премиерът не каза дали смята, че това може да се отрази на управлението.

"Все пак ще кажа, че по-добре би било да няма разцепление“, заяви Орешарски. Той уточни, че не иска да се включва в голям политически дебат, защото не е компетентен.

"Всичко, което пише в програмата ми, ще го направя. Всичко друго е обект на дискусия, не означава, че ще направя само това, което е в програмата ми“, заяви Орешарски по повод връщането на прогресивния данък. Той обясни, че вече години наред е заявявал позицията си, че е против отмяната на плоския данък.

"Дали е коалиция или не – виждам, че много хора работят срещу кабинета. Така че е предизвикателство – не сега, а в последните шест месеца. Бих се радвал, да не са чак толкова много", коментира Орешарски по повод твърдението на Лютви Местан, че срещу него се изправя коалиция „Мишо Бирата”

Премиерът беше доста лаконичен в коментара си за решението на президента Росен Плевнелиев да даде на Коституционния съд (КС) таксата от 20 на сто за ВЕИ-тата. Той обясни, че не желае да влияе на конституционните съдии с думите си. Право на КС е да реши, отсече министър-председателят.

"Близо половината европейски страни са приели аналогични такси. В някои страни има директно намаление на цената за изкупуване", заяви премиерът.

"С това искам да кажа, че ако тази такса бъде отменена, ще помислим веднага за друг инструмент, еквивалентен, който да постигне същия ефект накрая", отсече Орешарски.

Той коментира и появилите се твърдения, че намалението на цената на тока може да доведе до проблеми в сектора. Орешарски беше категоричен, че спадът на цените няма да доведе до декапитализация на цялата система.

Премиерът уточни, че най-вероятно ще присъства на Олимпиадата в Сочи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 10 години
ОСТАВКА! ***!
33
0
 
2
 
! Отговори
дядо Ванго преди 10 години
Звездите му го говорят това на черепарски вампирарски, че е добре да няма разцепление. Ама режисьорите на *** мислят другояче. Бьесипету переименуется на абивету... Ако наложится - и на абицету или алфабетагамету...
32
0
 
1
 
! Отговори
30 преди 10 години
chudia se, po kakva prichina, bez argumentacia niakoi slagat "tubs down" na tozi post. Ili sa ot somenatia etnos ili sa prosto *** ili i dvete. Samo na maloumen ne bi bilo yasno nakade vodiat darjavata "partiite"
31
0
 
1
 
! Отговори
Инженера преди 10 години
Преди 1г и 6м, въведоха данък -дъжд.Сиреч, дъждовната вода падаща по покривите а после в улуците и след това по тротоарите и в шахтите отива в канализацията.Та, накратко бе поставен въпроса: Кой ще чисти шахтите и канализационните изградени съоръжения до пречиствателните станции при дъжд.Сега , аз имам едно предложение.Да се въведе данък- месчина./сиреч луна/.Въпроса обаче стои открит ,ако има няма пулнолуние ,а напр.1/2 луна /полулуние/ или 1/3.
30
0
 
2
 
! Отговори
ла кокарача преди 10 години
Някога( по времето на родителите ти, Орешарски)имахме една песен:"Ла кокарача(2), на мен ли тези номера, ла кокарача(2), БАЛАМАТА веч УМРЯ!"Ти си умно момче( в партията на Костов имаше само умни) и си спомняш някъде 1991Конфедерация на труда, оглавявана от Първанов.Знаем, че столетницата обича да се МУЛТИПЛИЦИРА, след изборите се ОБЕДИНЯВА и печели гласове.Не се прави, че не си РАЗБРАЛ, Орешарски.Не си Балама.А БКП/БСП пуска "приятелски огън" за заблуда( Кадиев, Кутев)
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски ако продължава да им спира далаверата на олигарсите от кръга Капитал на Прокопиев ще му спретнат пак някоя окупация.Няма как тези хора да се примирят,че ще изгубят десетки милиони ако има такса върху огромната кражба наречена ВЕИ.
28
1
 
2
 
! Отговори
DO MILEN CVETKOV преди 10 години
TOQ SME6NIK MILEN CVETKOV ZA6TO NE PRAVI PREDAVANE SPECIALNO ZA PREZIDENTA I DA SE OBSYDQT ZA6TO E PROTIV 20 PR.DABYK VEI,VSI4KO DRUGO SE PTRAZQVA NO SAMO TOVA SE POKRIVA OT MEDIITE
27
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 10 години
VSI4KO DRUGO E ZA PREDPO4ITANE....SAMO TIKVATA OT BANKQ DA NE VZEMA VLASTA...4E PAK 6TE POTYVAT PARI PO BONUSI..POLETI DO LONATA I NSO HORANI...VEI MAFII
26
3
 
3
 
! Отговори
sd преди 10 години
Областни и Замесник Обласни управители назначени в България след преврата на БСП/ДПС:-Бургас -Юсеин Мехмед, -Варна-Маткан Ибрямов, -Габрово-Кенан Ашиков, -Добрич-Исмет Хабил, -Кърджали-Муса Сайдаахмед, -Ловеч-Юнал Масъков, -Пазарджик-Юмер Хамза, -Плевен-Енгин Кючуков, -Пловдив-Юксел Расим, -Разград-Севгин Шукри, -Русе-Айдън Караахмед, -Благоевград-Муса Палев, -Силистра-Насуф Насуф, -Търговище-Емел Расимова, -Хасково-Кадир Исов, -Сливен-Неджим Ахмед, -Смолян-Бейхан Дуран, -Стара Загора-Тонджа Йостург, -Шумен-Левент Зекериев, -Ямбол-Ахм-Стара Загора-Тонд
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се наложи допълнителен данък на бензина поне 10-12%
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До става забавноТАКА ЛИ ТИ ПИШАТ В ОПОРНИТЕ ТОЧКИ БЕ ТЪПЧО !
23
2
 
5
 
! Отговори
четвъртит преди 10 години
ОРЕШАРСКИ ОПРАВИ ЛЕВИЯ ЧОРАП ЧЕ ТИ Е ПАДНАЛ И ТИ ЛИ ДАДЕ ПАРИ НА ЙОВЧЕВ ДА НИ ПЛАШИ С ВОДНО ОРЪДИЕ АМА ОРЕШАРСКИ НАЛИ И ТИ ЩЕ СИ ОТИДЕШ ТОГАВА ДА НЕ ХОДИШ ПРИ БОЙКО ДА МУ СЕ ИЗВИНЯВАШ ЧЕ ТАКИВА БИЛИ ВРЕМЕНАТА МНОГО СИ ***
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пъцонко
21
0
 
10
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
По-добре е да дойдат танковете.
20
1
 
7
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Ако това което го е написал 16 анонимен е верно, това означава война задължително. Само В.Търново е останало да завземат ***, СРАМ, какво се чака още ? ВОЙНА и да ги избиваме.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С такава некадърна опозиция не един,а два мандата ще изкара Орешарски,затова се смее.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ ПЛЕВНЯ ДОКОГА ЩЕ ЗАЩИТАВА ЗЕЛЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ? И ЗАЩО ВЗЕ ИВО ПРОКОПИЕВ В КИТАЙ, КЪДЕТО СКЛЮЧИХА ТЪРГОВСКИ ДОГОВОРИ ЗА 600 МИЛИОНА ЛЕВА, НЯМАШЕ ЛИ ДРУГИ ЗАСЛУЖИЛИ БИЗНЕСМЕНИ, ТА ТОЧНО ТОЙ , А ??????????????? ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ- ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ДЕЛИ НАЦИЯТА НА УМНИ И КРАСИВИ И ОСТАНАЛИТЕ ***, НА ЗЕЛЕНИ ЕНЕРГЕТИЦИ- НЕГОВИТЕ ХОРА И ОСТАНАЛИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЕВТИН ТОК, ПРОСТО НЕ СТАВА- ДА СИ ХОДИ !
17
5
 
12
 
! Отговори
subashin преди 10 години
Баси гнусния Орешарски
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се цепне БСПто ще му цепнат дупето
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсни и продажни "бивши" комунисти-мафиоти!ОСТАВКА НА МАФИОТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!СЪД И ЗАТВОР!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!А М И Н !