По-добре е да няма разцепление в БСП, смята Орешарски

Ако "данък слънце" се отмени, кабинетът ще мисли за друг инструмент
Обновена: 15 яну 2014 17:32 | 15 яну 2014 14:42,
43
По-добре е да няма разцепление в БСП, смята Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка, архив: Булфото

Случващото се в левицата е вътрешнопартиен въпрос, смята премиерът Пламен Орешарски. Той беше доста лаконичен в коментара си за процесите в партията и паралелната листа на движението на президента 2002-2012 година Георги Първанов АБВ. Премиерът не каза дали смята, че това може да се отрази на управлението.

"Все пак ще кажа, че по-добре би било да няма разцепление“, заяви Орешарски. Той уточни, че не иска да се включва в голям политически дебат, защото не е компетентен.

"Всичко, което пише в програмата ми, ще го направя. Всичко друго е обект на дискусия, не означава, че ще направя само това, което е в програмата ми“, заяви Орешарски по повод връщането на прогресивния данък. Той обясни, че вече години наред е заявявал позицията си, че е против отмяната на плоския данък.

"Дали е коалиция или не – виждам, че много хора работят срещу кабинета. Така че е предизвикателство – не сега, а в последните шест месеца. Бих се радвал, да не са чак толкова много", коментира Орешарски по повод твърдението на Лютви Местан, че срещу него се изправя коалиция „Мишо Бирата”

Премиерът беше доста лаконичен в коментара си за решението на президента Росен Плевнелиев да даде на Коституционния съд (КС) таксата от 20 на сто за ВЕИ-тата. Той обясни, че не желае да влияе на конституционните съдии с думите си. Право на КС е да реши, отсече министър-председателят.

"Близо половината европейски страни са приели аналогични такси. В някои страни има директно намаление на цената за изкупуване", заяви премиерът.

"С това искам да кажа, че ако тази такса бъде отменена, ще помислим веднага за друг инструмент, еквивалентен, който да постигне същия ефект накрая", отсече Орешарски.

Той коментира и появилите се твърдения, че намалението на цената на тока може да доведе до проблеми в сектора. Орешарски беше категоричен, че спадът на цените няма да доведе до декапитализация на цялата система.

Премиерът уточни, че най-вероятно ще присъства на Олимпиадата в Сочи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oлигарски да си оправи кариеса и след това да подаде ОСТАВКА!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Областни и Замесник Обласни управители назначени в България след преврата на БСП/ДПС:-Бургас -Юсеин Мехмед, -Варна-Маткан Ибрямов, -Габрово-Кенан Ашиков, -Добрич-Исмет Хабил, -Кърджали-Муса Сайдаахмед, -Ловеч-Юнал Масъков, -Пазарджик-Юмер Хамза, -Плевен-Енгин Кючуков, -Пловдив-Юксел Расим, -Разград-Севгин Шукри, -Русе-Айдън Караахмед, -Благоевград-Муса Палев, -Силистра-Насуф Насуф, -Търговище-Емел Расимова, -Хасково-Кадир Исов, -Сливен-Неджим Ахмед, -Смолян-Бейхан Дуран, -Стара Загора-Тонджа Йостург, -Шумен-Левент Зекериев, -Ямбол-Ахм-Стара Загора-Тонд
12
3
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Как се е нахилило като *** на снимката влечугото. Много смешно.
11
3
 
15
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 10 години
БСП или АБВ са оригиналната издънка na БКП/дс,кгбГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгбАтака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгб
10
5
 
25
 
! Отговори
О С Т А В К А ! преди 10 години
О С Т А В К А Н А на некадърното и крадливо правителство на ЧЕРВЕНАТА мафия!
9
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До AferistАма и ти си един ***!Колкото до таксата върху ВЕИ: тя въобще не намалява цената на енергията от тях! Има огромна разлика между това, да намалиш цената на енергията, и това, да я обложиш с такса! Във втория случай цената ПАК СИ Е висока, но част от печалбата отива в джоба на друг! А потребителя си плаща високата цена!
8
5
 
3
 
! Отговори
bb преди 10 години
davam po 30 lv na kapak da protestira s/u ore6arksi.fondacia boiko budni studenti
7
9
 
4
 
! Отговори
Aferist преди 10 години
Защо протестите стихнаха, а окупацията на СУ падна окончателно? Всеки има своите отговори. Моят отговор се казва Георги Първанов. Част от родната олигархия изигра своя стратегически ход и извади бившия президент от нечий ръкав. Бащицата от Банкя опита чрез политическа прегръдка с реформаторите да реанимира протеста. Не му се получи. Появата на Първанов на бял кон напълно обезсмисли протеста. И спести някой и друг милион на ГЕРБ и олигархията.
6
14
 
7
 
! Отговори
BG преди 10 години
KOLKO E PROST BYLGARINA-IMENNO SIDEROV NALOJI 20 PR.DANYK SLYNCE NA ENERGIINATA MAFIQ..A PROSTOLIUDIETO IMUNITETA MU ISKA
5
1
 
17
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Къде, къде в Сочи???? Добре би, било да закараш целия министерски съвет с еднопосочен билет и хич не се връщайте!!!!!
4
0
 
11
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
"Той уточни, че не иска да се включва в голям политически дебат, защото не е компетентен ."Е да де ... Точно затова се иска оставката на кабинета - некомпетентност.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЗЧАДИЕТО БОЖИЕ !
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАГЛЕЦ ! ЧАК СЕГА ТЕ ПАРНА ПОД ЛЪЖИЧКАТА. КОГАТО НАРОДА ТИ КАЗВА В ОЧИТЕ ,ЧЕ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ ,ЧЕ СЛУЖИШ НА МАФИОТИТЕ ,ЧЕ СИ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК ,ЧЕ АЛЧНОСТТА ТИ НЯМА СПИРКА - ТИ НЕ ЧУВАШ ,ПЪЛЕН НЕПОКИС СИ ,НЕ ТИ ДРЕМЕ ,НО СЕГА ТЕ ЗАБОЛЯ.
1
4
 
19
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Тая безгръбначна карикатура ни е министър председател...? До къде я докарахме, кукли на конци и откровнни безлични същества да са на висши ръководни длъжности ? Васил Иванов Кунчев със сигурност се обръща в гроба, Ботев и той.... а ние, просто чезнеме като нация !!!!