НС е пагубно за България, институциите са блокирани!

Борисов: "Спирал съм магистрали с месеци, за да местим блатни кокичета"
Обновена: 15 апр 2014 14:08 | 15 апр 2014 13:30, Веселина Йорданова
136
НС е пагубно за България, институциите са блокирани!
Бойко Борисов и Десислава Танева. Снимка: БТА

Народното събрание е пагубно за България, заяви в Ямбол председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му институциите са блокирани и единственото, което правят в момента, е да съставят анкетни комисии, "които да омаскаряват ГЕРБ и да тормозят президента“.

"Ако предсрочните парламентарни избори не се проведат заедно с тези за европарламент, е напълно безсмислено да се правят три-четири месеца по-късно и да харчим още пари. Нека тогава изборите да останат за 2015 г., за да видим как няма да вдигнат цената на тока и как ще продължат с популизма и лъжите си", допълни Борисов.

Според него сега българският бизнес е смачкан. "Цяла Европа вече излиза от кризата, докато ние отиваме на мястото на Гърция и Румъния, а бяхме давани за пример", каза лидерът на ГЕРБ . По думите му само за година двойно са намалели инвеститорите в България заради стратегията „Орешарски”. 

Борисов участва в кръгла маса в Ямбол на тема "Гори и свързани политики 2014-2020", организирана от сдружението ГЕРБ и фондацията "Ханс Зайдел".

Лидерът на ГЕРБ каза, че печалбите на държавните горски стопанства при управлението на ГЕРБ са били увеличени значително, а сега при управлението на БСП, ДПС и „Атака” печалбата е паднала два пъти. Той попита защо е премахната държавната горска стража и отговори на въпроса с въпрос: За да могат да крадат по-лесно ли?

„Ние направихме заплатите в горското от 600-700 лева на 1200 лева средна заплата, за да не крадат и да не си затварят очите горските. Купихме им нова техника, нови дрехи, за да хващат незаконната сеч. А сега чувам, че има стопанства, в които заплатите дори се бавят“, коментира той.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че по времето на управление на неговия кабинет са били спрени всички заменки, а сега казуси като Карадере и Камчийски пясъци отново се размразяват. „Дойде техният кабинет и веднага в Министерски съвет пуснаха Карадере. Всички министри пускат и подписват и се правят на луди, заяви Борисов.

Той беше категоричен, че нито едно правителство не е направило толкова за горския сектор, колкото кабинетът на ГЕРБ. „Спирахме и променяхме всеки закон, за който имаше съмнения, че може да навреди на сектора. Спирал съм магистрали с месеци, за да местим блатни кокичета и двойки щъркели. А сега Тома Белев и еколозите мълчат за всичко, което се случва в горите, заяви Борисов.

Депутатът Десислава Танева също коментира, че управлението на горския сектор в страната се връща пагубно назад и в момента там нищо не се случва. По думите й по предварителни данни за 2013 г. печалбата на държавните горски предприятия е по-ниска с 2,5 пъти.

В края на 2012 година правителството на ГЕРБ остави 35 млн.лв. налични за изграждане на горска инфраструктура и горски пътища. Сега против всякакви законови норми тези пари не са оставени за горската система, а са преведени за други, неясни цели, а не по предназначенив, коментира още Танева. Тя допълни, че толкова пари никога не са били отделяни в помощ на горите в последните десетилетия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 10 години
otdavna Borisov dava signali , ama nali vse umnici ima naokolo , ta go izbivat na podigravki ,vmesto da se zamisliat
120
1
 
0
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Няма по-голямо зло от БСП/БКП в сегашния си вид! Социалисти, ама олигарси с крадени пари; спечелили изборите, ама друг път; работещи за България, ама само за червените си гуши; далновидни и умели политици, ама впрегнати в юздите на ДПС; икономически експерти ама с 4 милиарда заеми, които кой? ще плаща; с чисто (ДС) минало и блестящо бъдеще в най-бедната държава в Европа, която сисипват от 65 години! Два пъти бяха опозиция и ореваха всичко. "Безмозъщни, мислещи с *** си", заврете си ги отзад!!!
119
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по голямо и по зло нещо от бойко медотиев борисов по прякор боко *** и герберските безмозъщни *** които също като своя вожд мъслят със *** си а не със *** си кратуни.Българоубийеците от герб и техните фенове са най голямото зло в нашата родина България.
118
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DinosaurusНапротив, герб са най-голямото зло. Мутирало БКП, ама от нисшия ешелон простаци кариеристи.
117
8
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Вижте ми ника! Динозаврите са стари и помнят отдавна, от времето, когата Бойко беше личен бодигард на кого? На генералния секретар на БКП и министър-председателя др. Тодор Живков! А Параванов беше агент Гоце, Доган- агент..абе, толкова ли сте наивни? Кой смята, че одобрявам Герб, издънка на БСП/БКП? Но кои съвременни политици в НС не са? Кой е там, за да работи за българите, а не за гушата си? ДПС? Атака? Посочете ми сияйните ангели, отворковци, че нещо не ги виждам!Герб са по-малкото зло!!
116
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
121,та кой беше безплатният ГАВАЗИН на Царо.?Кой го направи ГЛАВЕН(ХЕ-ХЕ-ХЕ-ХЕ) секретар на МВР.Кой направи старшината БОКО в Генерал-майор ,а ГОЦЕТО в Генерал-полковник????Знаеш ли колко заслужили военни и след колко години са слагали такива пагони???
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разликата между предишни управляващи и Борисов е тая, че другите крадяха с акъл. А Тиквата и герб крадяха както *** "берат" желязо!
114
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DinosaurusНе те е обрал Жан Виденов, а същите олигарси с които Тиквата играе карти и ритка топка. Жан бе свален по този начин защото направи книгата на прехода (кой какво и как е лапнал) и нямаше сили сам да се бори с мафията
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако не сте виждали истински снимки на Дучето - вижте Тиквата на снимката!
112
4
 
1
 
! Отговори
маалата сигантиа преди 10 години
АБЕ БАРАТО ТИ НЕШТО МАЙ СИ ИСТРЕШТЕЛ БЕ. ТОВА ИСТРЕШТЕВАНЕ ДА НЕЕ ОТ ПРАШЕЦО БЕ? АБЕ ТУКА. У МААЛАТА СЕКИ ДЕН ТЕ ГЛЕДАМЕ И ОТ ДЕН НА ДЕН НИ СЕ ВИЖДАШ ПО ЗЛЕ. АБЕ ДА НЕ БИ ДА Е ОТ ТОВА ЧЕ У ЗАПАДО СА ПОЧНАЛЕ ДА РАСЛЕДВАТ КОКАИНОВЕТЕ КРАЛЕ БЕ? ДА НЕ СЕ ОКАЖЕШ ТИ БЕЛИО ГЕНЕРАЛ? ОНЯ СЪРБИНО ГОВОРЕШЕ ЗА ТАКАВ ГЕНЕРАЛ. АМА СЪРБИНО СРЕТАН ГО ОПРАВДАА СЪРБЕТЕ АМА ТЕБЕ НЕМА КОЙ ДА ТЕ ОПРАВДАЕ ШЕ ГО ЗАБЕЛИШ ДЕБЕЛИО КАК НИ СЕ ЧИНИ. САМО ГЛЕАЙ ДА НЕ СИ ПРИ БАЙ АСАН У ЗАТВОРО ЧЕ ОНЯ Е.Е СИЧКО НАРЕД.
111
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е!
110
10
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Ало, червените ***, озаптете се! Срещата е била за горите- там кой си "взе" на половин Рила гората, че и 4000 дка двойно, а? Не беше ли Царо? А после комунистите развихриха заменки с какво? Гори за парцели на плажа? Ама там е на Станишко брат му...А за Кара Дере- кой ще го лапне не гледате ли по БТВ? Поне гледайте как правителството на БСП (Жан Виденов-1996г) ни обра до шушка! Никой ли не е бил роден тогава, ****ковци? Питайте си родителите! А *** да го д**ате, но не на чужд гръб!
109
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NAi otvartitelniq v cqlata darjava nai dolniq nai tapiq mrasen prestapnik dolen samo zandan za teb tovae opraviqta
108
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов настоява за предсрочни парламентарни избори веднага, но това е невъзможно, дори Конституцията не го разрешава.Причината за неговото истерично държание през последните дни е, че той иска на всяка цена да се върне отново във властта и да замете своите следи, но няма да му се размине.
107
3
 
8
 
! Отговори
Пожарна с Бензин преди 10 години
Няма по-вредно нещо в политиката от пиар без други качества. Той може да блокира до власта достъпа на хора с истинските качества, защото лесно подлъгва народа, особено в началото. После неразбралите го разбират, но изгубеното време и нанесените щети не могат да се върнат. Сега тоя *** се надява на това че има още хора които да не са го разбрали и се пъне ли пъне! И всичко това само защото не умее да губи и му е наранено егото. Да си беше стоял в пожарната сто пъти по-добре за България.
106
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов ще бъде разследван не от българските, а от западните служби
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внимание пинокио цветан цветанов е платил хилидарки пари от нашити данъци на герберските безмозъщни *** за да защитават всеки ден по форумите бойко медотиев борисов по прякор боко *** и малоумната им партия българоубийеците от герб.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разследването по аферата Кокаинови крале вече е достигнала до Борисов.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вниманиевнимание пинокио цветан цветанов е платил хилидарки пари от нашите данъци на герберските безмозъщни *** за да защиват всеки ден по форумите бойко медотиев борисов по прякор боко *** и малоумната им партия българоубийеците от герб.
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов ще свърши като Брендо.