Захариева ще има по двама заместници в двете министерства

"Отпушват" парите по ОП "Регионално развитие" най-рано през октомври
1
Захариева ще има по двама заместници в двете министерства
Екатерина Захариева. Снимка: архив, БулФото

Министърът на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева ще работи с по двама заместници във всяко от двете министерства и нови началници на кабинетите в тях.

При представянето на екипа си Захариева заяви, че сред основните задачи е работата по сегашната ОП "Регионално развитие".

Още по темата
По думите й най-ранният и оптимистичен срок за "отпушване" на плащанията по двете спрени оси по програмата е в края на октомври.

Бившото ръководство на МРР беше обявило, че срокът за "отблокиране" на двете оси е септември, но Захариева заяви, че това е невъзможен срок.

Йорданка Чобанова ще е заместник-министърът, който ще отговаря за ОП „Регионално развитие“, предаде БТА.

Друг важен приоритет е работата по ОП "Транспорт", големите инфраструктурни проекти и преодоляването на закъснението по някои от тях. Ресорът "Пътища" ще бъде поет от Ангел Петров.

За другия важен сектор - "Води", ще отговаря Радослав Русев, който ще се занимава с реформите във ВиК сектора.

Началник на кабинета в МРР ще е Петя Тянкова.

Георги Савов ще е заместник-министър на инвестиционното проектиране и ще работи за подобряване на бизнес средата.

Заедно с браншовите организации Савов ще трябва да направи бърз преглед на подзаконовата нормативна база и някои неща, които спират инвестиционния процес и климат ще бъдат предложени за обсъждане и промяна, каза Захариева.

Началник на кабинета в МИП ще е Красимира Нечева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Красимира Нечева преди 9 години
След като и другарката Нечева е станала началник кабинет, в страната ни очевидно нещо страшно се задава. Всички в Регионалното знаем, че на Нечева нещо й хлопа в главата. И с нервите не е вред, женицата. Ту крещи, ту гледа лошо. *** и зла застаряваща лелка, която плаче за мъж.
1
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
РАДОСЛАВ РУСЕВ , ЩЕ Е ЗАМ МИНИСТЪР, АААААААААААА ТЯ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ТОВААА НЕ МУ Е ВРЪЧИЛА ОБВИНЕНИЕ .ЧАКАЙТЕ ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ . НАЛИ СА СЕ НАРЕДИЛИ ХАЙДУК ДО ХАЙДУКААААА . ТЦЪ МНОГО СА МАЛКО ТИЯ ЗАД НЕЯ . ДА ВЗЕМЕТЕ ДА НАЗНАЧИТЕ ОЩЕ , ЧЕ БЕЛКЕМ СВЪРШИТЕ МАЛКО РАБОТА ДЕ .