Борисов: Германския вариант на управление го погреба БСП

"Няма да е стабилно правителство, ще бъде на ръба"
Обновена: 8 окт 2014 14:09 | 8 окт 2014 07:10, Камелия Цветанова
163
Борисов: Германския вариант на управление го погреба БСП
Снимка: Ройтерс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна БСП, че са „погребали“ германския модел на управление.

"Германският вариант на управление го погребаха още Миков и Стоилов. В Германия са много силни и едните и другите. У нас има ГЕРБ и няколко малки партии. Няма да е стабилно правителство, ще бъде на ръба. БСП са заявили, че остават опозиция, и то конструктивна, за което им благодаря“, казва той в интервю за в. „Труд“.

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че е срещу задкулисието и няма да праща тайни мисионери за преговори с БСП.

„Оттук нататък всяко мое действие ще значи, че им се моля, че им предлагам задкулисие, че съм щастлив от това, което Орешарски, Чобанов и Стойнев са направили с държавата година и два месеца. Народът ги е наказал да имат два пъти по-малко от нас, и то с лидер на европейските социалисти. Чух Миков, в БСП има работа в партията вътре да си решават и не им е до държавата", коментира Борисов.

Той се похвали за пореден път, че е бил два пъти бившия лидер на БСП Сергей Станишев на избори, който сега оглавява ПЕС.

„Аз да бия лидера на европейските социалисти! Аз! Два пъти той трябваше мене да ме бие, ама не му стигнаха силите“, отсече Борисов.

Относно ДПС той повтори позицията си, че не може да се коалира с движението, защото „управляваха лошо и държаха втората партия на власт заедно с „Атака“.

„ДПС нямат морално право да управляват“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според него обаче лидерът на ББЦ Николай Бареков проявява политическа класа.

„Реагира много по-адекватно от реформаторите и БСП, поне не заема позиция, преди да излязат окончателните изборни резултати“, мотивира се Борисов.

Той смята, че Реформаторският блок като по-малка партия от ГЕРБ, трябва да се съобразява с него.

„Не им стиска да вземат властта, всички чакат на мой гръб“, обобщава той ситуацията след изборите.

По думите му всички министри от бъдещия кабинет вече са в главата му.

Въпреки това не дава категоричен отговор на въпроса дали заместникът му Цветан Цветанов отново ще оглави МВР.

„Многократно съм споделял, че Цветанов ръководи предизборния щаб на ГЕРБ и е шеф на парламентарната група на ГЕРБ. Това са големи отговорности и Цветанов ще работи  по тях. Не е вярно, че вътрешният министър е най-важният пост в едно правителство. Най-важен е финансовият министър. После този на околната среда...“, казва Борисов. 

Въпреки критиките към останалите политически сили, от ГЕРБ вече обявиха, че ще водят разговори с всички.

Преговорите за кабинет започват в понеделник. Разговорите ще се водят в парламента, поотделно с всяка от партиите в него, реши Изпълнителната комисия на партията.

Преговорите ще продължат цялата седмица – в седем последователни дни според големината на формацията. Въпреки заявката на Борисов лично да участва в разговорите, това няма да стане веднага.

Преговорите ще се проведат на два етапа. Първият ще се води от три жени – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

След края на разговорите с всички формации ще има втори тур консултации. В него от името на ГЕРБ ще се включи Бойко Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Гезибе, напиши една цветуща турска псувня, с превода разбира се.
53
1
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
На Борисов пак БСП му виновно, ха-ха-ха :)) Все търси виновника другаде, такъв му е характера. Абе, Борисов, защо най-накрая не си признаеш, че сам се издъни - с получените 85 депутати, при мераците ти за 121, това си е жива издънка за твоята партия. Така че недей да важничиш и да се лакомиш за власт, а овреме се оттегляй от мераците си за премиерстване и нека за премиер да бъде избрана консенсусна фигура, която да не е лидер на никоя от парламентарно представените партии.
52
5
 
6
 
! Отговори
NO РБ преди 9 години
Не трябва да се разговаря с Реформаторския блок, защото те са допирателна на кръгът БСП ДПС. Костов няма да предаде другарите си в ляво. Така че Борисов да не си губи времето с тях. Преговори с БСП, все едно си преговарял и с Реформаторския блок. Две в едно, защото няма време.
51
4
 
18
 
! Отговори
На снимката преди 9 години
На снимката: любимият вожд и учител на българския народ, другарят Борисов, благоволява да играе с лявата си ръка на джобен билярд.
50
6
 
20
 
! Отговори
може да лъже преди 9 години
Пожарникарят може да лъже, но не може да управлява!
49
15
 
8
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 9 години
АКО ГИ НЯМА ГЕРБ НА ВЛАСТ КАТО ПЪРВА ПОЛИТ.СИЛА ИДВА ДПС! ТАКА ЧЕ ДОБРЕ ЧЕ ИМАМЕ ЕДНА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ИНАЧЕ СТАВАМЕ ВИЛАЕТ! ВСИЧКО ДРУГО НЕ СТАВА ЗА НИЩО!
48
2
 
11
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Ясно, пак друг е виновен.
47
6
 
23
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ! преди 9 години
БОРИСОВ, ВЪРВИ СИ ! ТИ И ГРУПИРОВКАТА ТИ С ЦВЕТАНОВ, ФИДОСОВА, ЕМИЛ ДИМИТРОВ, МИРО МЪРШАТА И ДР. ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ ДО ТОТАЛНО СЪСИПВАНЕ НА ДРЕБНИЯ БИЗНЕС, ГЛАД, САМОЗАПАЛВАНИЯ, РЕКЕТ, ПОЛИЦЕЙЩИНА! ЗАТОВА ХОРАТА ВИ ИЗХВЪРЛИХА ОТ ВЛАСТТА С КАМЪНИ! НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА!
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Светулка, вече се изпълнява каквото трябва! Вчера Боко се срещна с олигарсите от КРИБ, днес вече е ясна финансовата изгода за двете страни, оттук нататък започва пазар на разпадналия се РБ и смълчаливата подкрепа на ДПС, беюродникът започва да коли. Който е против него минава под ножа. Аз го написах в две изречения, тиквата понеже го мързи да пише, си го помни плана в проветривата кратуна. Иначе е творец, различни прийоми ще ползва при геноцида, според настроението преди и следобяд.
45
5
 
21
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ДО ПРЕДИ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ БОЙКО БЕШЕ МНОГО УВЕРЕН В СЕБЕ СИ И СВОИТЕ "ВЪЗМОЖНОСТИ" НО СЕГА ЗАПОЧВА ДА ОТСТЪПВА НАЗАД, ЗАЩО ЛИ? НЕ Е ЛЕСНО, ЕДНО Е НА ДУМИ А ДРУГО НА ПРАКТИКА, А НА НЕГО ПРАКТИКАТА МУ "КУЦА" МНОГО И ВЪОБЩЕ ДАЛИ ПРИТЕЖАВА ТЕЗИ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ГИ ПРИЛОЖИ. НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ СТРАТЕГ И ДИПЛОМАТ. ТОВА СА ЗА МНОГО УМНИ ХОРА!!!!
44
3
 
18
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Его, его, его...Огромно его без покритие у всички политици.Това его ще ни струва България!Толкова ли сте заслепени? Не разбрахте ли, че това е последния шанс, последната Божия милост да си спасим Родината?!...След това няма да има милост за вас...
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погребаха го всички политици с непремерено говорене и злостно противопоставяне, без да си дават сметка, че може да се наложи да ***, където са плюли.
42
7
 
13
 
! Отговори
Станишката преди 9 години
Миков-виде ли сегинка как се осрахте на изборте-а пак аз ли съм ви иновин?? Ако беше Драго Стойнев начело немаше да се получи такова осиране...А ти през цялата кампания - та един дин не изтрезня бре главоч такъв ...Ох спирам че ме чакат важни дела в Брюксела...А утре с Моника отсначаме за 3 дни до Париж на шопинг-некви дрешки за децата харесала...
41
13
 
8
 
! Отговори
Росен Ван Пикап преди 9 години
БСП-то е почти умряла риба на сухо. Те без да са на власт и да крадат, не могат да съществуват като едно цяло. Поотделно обаче се оправят, защото откраднаха много. На Реформаторския Блок може да се разчита само ако Костов спре да мъти водата там, значи малко вероятно.
40
7
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Борисов и сега си има правителство (служебно), което е като него ВРЕДНО!
39
0
 
8
 
! Отговори
citizen преди 9 години
"германският вариант на управление няма да допусне едни политик да не търпи чуждо мнение.."личи си колко си запознат.. Затова ли ако спрете 10 човека на улицата и ги попитате за името на някой германски политик, 5 ще ви отговорят с "Меркел"? Останалите най-вероятно ще са на нивото на стандартен читател (e.g "дядо") на днес.бг и просто ще гледат тъпо.
38
3
 
9
 
! Отговори
41 преди 9 години
До citizen: Изобщо даже нямат представа за какво са гласували. Хората са неграмотна ***
37
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БКП , аз ли да имам ДВОЙНО по - нисък резултат ???? Аз ли да треперя да не ме мине ДПС , хахаха !! Вие долни *** комунистически *** си отивате!!! Господ да е с България и да помага , моля се вашата античовешка и антибългарска партия да умреееее ! масови убийци мръсни ***!
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов: Германския вариант на управление го погреба БСПКога на него ша отивами да идем?Какъв съвършен изказ...какво красноречие...какъв богат речник...Кой, кой, кой го натика в управлението на държавата тоя?
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов, германският вариант на управление няма да допусне едни политик да не търпи чуждо мнение и да се опитва да ръководи еднолично държавата, както ти се опитваш.