В БСП разделени за коалиция с ГЕРБ

Чакат тежък пленум заради разгромната изборна загуба
Обновена: 9 окт 2014 07:13 | 9 окт 2014 07:10, Веселина Йорданова
69
В БСП разделени за коалиция с ГЕРБ
Снимка: архив, БулФото

В БСП има разминаване на мненията дали партията трябва да участва в преговори за управление с ГЕРБ, пише "Труд" .

Официалната позиция след Изпълнителното бюро във вторник бе, че соцръководството трябва да получи мандат за участие в разговорите по покана на ГЕРБ. Фактори от БСП-София и в централата обаче били против преговори, твърдят червени. Сред недоволните били хора около Янаки Стоилов и Георги Кадиев.

Още по темата
Ден по-рано бившият енергиен министър Драгомир Стойнев обаче обяви, че ако БСП получи покана за управление, трябва сериозно да я обсъди.

Мая Манолова пък предлага вътрешнопартийно допитване: "Не мисля, че сме по-умни от хората и трябва да попитаме тези, които гласуваха за нас, какво мислят." И призова за "конструктивно поведение" и "ясно намерение" за подкрепа на важни приоритети.

По думите й най-лош е вариантът за нови избори. "Очаквам тежък пленум - и заради ГЕРБ, и заради разгромната изборна загуба", каза вчера социалист.

В левицата се говори, че между ГЕРБ и АБВ текат неформални разговори за подкрепа на кабинет на Борисов. ДПС също се очаква да подкрепят, без да имат позиции във властта.

Варианти за "широка коалиция" с части от реформаторите, Патриотичния фронт, ББЦ и парламентарно рамо от ДПС също се върти в политическите кулоари. "Всичко в момента е спекулация преди официалните преговори", заявиха от ГЕРБ.

При резултата от изборите ще ми е трудно да обясня участие в управление. Не виждам как БСП ще защити позициите и политиките си, а и още твърдя, че БСП е алтернатива на ГЕРБ, коментира Жельо Бойчев.

Хората се отвратиха точно от безпринципни коалиции. Има риск Борисов да избере вариант за ново правителство на задкулисието, което няма да има дълъг живот - например с АБВ, част от реформаторите, от Патриотичния фронт и с подкрепа от ДПС. Притеснен съм от сигналите отвън - в Брюксел следят какъв кабинет ще се сформира и сигналът е, че се очаква драматичен доклад за вътрешните работи заради политически зависимости и обвързаности в съдебната система, казва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
15
 
! Отговори
БСП-съвет! преди 9 години
БСП един конгрес, и платените, които искат коалиция с ГЕРБ ги изключете от партията, иначе на нови избори - няма да спечелите и 5%!Никаква коалиция с ДПС, които се съюзиха с ГЕРБ, за да ви свалят и продължават да твърдят, че при 4 милиарда бюджет и 9 милиарда в хазната - БГ била зле. ГЕРБ актуализира бюджета -фонд Земеделие, за да върне парите - услугата на ДПС и искат да теглят 6 милиарда заеми, за да купят КТБ. Коалиция с ДПС и ГЕРБ е краят ви!! Миков - браво, че отказа "банковата ваканция"!
18
4
 
13
 
! Отговори
Магарето Марко преди 9 години
*** БеСеПари - в съединението е силата ,обединете се ,създайте коалиция с всички парламентарно представени партии и изкарайте България от батака .На народа му писна да се цепите на комунисти ,демократи ,депесари,гербери,националисти и т.н. Кораба потъва ,но вие се борите за оголения кокал .ЗАСРАМЕТЕ СЕ !
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТИ ДА ВИДИШ ВОЛЕН МОЖЕЛ ДА ПРАВИ ТОК БЕЗ ПАРИ И ПАРИ ДА РАЗДАВА НА МИЗЕРСТАВАЩИТЕ ЕЙ ТАКА ПО 1000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избори до дупка, само тогава ще дойде просветлението на бай ***. Иначе ще си остане вечния *** и *** не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взех да се убеждавам, че най-праволинейният политик е Местан. Твърд електорат, който наистина отстоява това, което си иска. Другото е плява.
14
1
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тази коалиция е нормална и необходима, щом германците могат, значи е куул! Давай Стойнев, давай Боко, ние си ви знаем, че всичките сте комунисти, за пред кого театралничите???
13
0
 
3
 
! Отговори
реалист утопис преди 9 години
До Анонимен С КОГО, КАЖИ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА.КОЙ КАЖИ ДЕ ...ДА ТЕ ВИДИМ КОЛКО СИ УМЕН
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров предупреждаваше какво може да се случи, че тиквите ще бъдат подкрепени от фалшивите реформатори и лъжците от НФСБ, но никой не му вярваше. Хак да ви са сега и цените на тока и мизерията.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако позитанковците направят коалиция с гербавите *** и ченгета и псевдонационалистите от измисления патриотичен фронт-това ще е краят на тази партия, определяща се като лява, което е съмнително доста.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се изпокарат кой да открадне повече.
9
6
 
3
 
! Отговори
realist utopist преди 9 години
обединението прави силата.Бойко Борисов-кандидатсва, а ние избираме да ли да го назначим-и така,да разгледаме работната му биография последните 10 години-пжарникар 1,полицай N1,градоначалник 2 мандата,министър прец.открил най-много обекти(което журналистите превърнаха в срам и позор) Е КОГО ДА ИЗБЕРЕМ,ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ-БАРЕКОВ -той е млад,нахален,с твърди позиции,каквото каже -става.Можеби волен или мохов,по добре доган
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не е късно да станеш за резил ! Тая не може да стане, защото Боко краде повече. Задмина менторите си отдавна.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙКО МУТРА ТИКВА *** ама ви бий червените кратуни секи път КАКВО ГОВОРИ ТОВА ЗА ВАС ЧЕРВЕНИ ***
6
14
 
8
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ха, ха, ха- ***, каква стана бе ?! Тиквуна, Буда, простия пожарникар отново ви го натресе ...Избирателите на Герб били прости, ама какво се оказа че вишистите масово са гласували за Борисов, а за вас - изкукалите пенсионери които не помнят какво са яли вчера, и които с треперещи ръчички чакат паричките дето децата им изпращат от гурбет в "гнилия" Запад :)))Бас, ловя че Станишев дори не е гласувал в Брюксел :))) Как е ?! Коалиционния партньор ?! Пеевски, Неджми Али ... Как са ?! :)))
5
2
 
15
 
! Отговори
бар преди 9 години
Тия след всяка изборна загуба, все анализи правят, и електората им все намалява.Заиграха се дълго време с ДПС, и до къде я докараха..
4
2
 
18
 
! Отговори
Реал Умников преди 9 години
Мислите ли,че нормалните/работещи хора ги интересува цирка наречен парламент?- НЕ. Шоуто се разиграва за пенсионери,азиатски преселници() и хора които не знаят как се изкарва хляба. Да сте слушали нещо за фабрики нови работни места,производство?-НЕ. Само фондове и кой как да открадне. Има ли смисъл от парламент или просто европейски специалисти да управляват
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен най-добре за държавата и народа е двете най-големи партии - БСП и ГЕРБ да направят една коалиция и да създадат едно национално отговорно правителство , което да реши най - тежките проблеми на държавата. Като според мен решението на тези проблеми минава на първо място през изолирането на ДПС от управлението на държавата и от икономическите лостове на държавата !
2
2
 
9
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Подкрепят ли ГЕРБ, ще изчезнат от картата. Мислете от БСП. По-добре цялото ръководство да си подаде оставки и на следващите избори резултатът ще е друг
1
7
 
16
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
БСП и без ГЕРБ не са цъфнали и вързали.Ако направят коалиция с ГЕРБ съвсем ще се самозакрият !