Защо няма протести срещу АБВ и „Атака“, пита ДПС

"Не разбираме този вой на ГЕРБ и БСП срещу тяхното творение"
Обновена: 10 окт 2014 14:21 | 10 окт 2014 14:21,
142
Защо няма протести срещу АБВ и „Атака“, пита ДПС
Снимка: архив ДПС

В ДПС изчислиха, че и „Атака“ и АБВ имат депутати, избрани с малко гласове, и попитаха защо срещу тях няма протести. Предизборният щаб на движението излезе с декларация по повод масовото недоволство, което избухна в Кюстендилско и Ямбол срещу народни представители, избрани от листата на ДПС.

Още по темата

Както Dnes.bg писа тази сутрин, ГЕРБ протестира в Ямбол заради това, че има един мандат, при положение че има 18 647 гласа, а БСП с 13 834 гласа получава 2 мандата. ДПС пък получава мандат с 3 723 гласа. В Дупница и днес десетки излязоха на площада заради това, че Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, ще стане депутат от ДПС, макар и с най-малко гласове.

От партията обаче отвърнаха, че това е според методика, част от Изборния кодекс, и не е дело на субективна преценка. От щаба на ДПС съобщиха и че във Видин АБВ реализира мандат с 1 272 гласа, а в Смолян с 1 260. “Атака” пък получава мандат в Силистра с 1 425 гласа, където БСП с 8 015 гласа няма мандат. От движението изчислиха и че „средната цена на мандата“ са 13 679 гласа.

От ДПС припомниха и че на миналите парламентарни избори в Хасково ДПС получи един мандат с близо 20 000 гласа и един във Видин с по-малко от 500 гласа. „Това предизвика недоволство на нашите избиратели, но нашата политическа култура не позволи да възразим срещу Изборния кодекс“, обявиха от движението.

Партията на Лютви Местан обясни и че многократно е предупреждавало за рисковете от методиката за преразпределение на гласовете и припомни, че тя е дело на Искра Фидосова и на Мая Манолова. "Затова не разбираме този вой от представители на ГЕРБ и БСП срещу собственото им творение", се казва в позицията на движението.

Лидерът на партията ще даде пресконференция в понеделник, за да коментира реакциите по етническата принадлежност на избраните кандидати от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Осман преди 9 години
Подписах петицията!
77
0
 
2
 
! Отговори
sevova преди 9 години
До Анонименsaglasna sam
76
0
 
10
 
! Отговори
Олег Георгиев преди 9 години
Атака наистина вкара депутат от Силистра, но в същото време не успя да направи това поради системата за преразпределение от Сливен, където има много добър резултат. Местан да не злоупотребява с търпимостта на българите, защото Сали влиза не с български гласове, а с тези от Турция.
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вън дпс бъннннннннннннннннннннннннннннннн
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС тръгнете си с мир за да не ви изхвърли народа като кучета търпението НИ се изчерпва бъдете сигурни!!!! В БЪЛГАРИЯ ИМА МЯСТО САМО ЗА БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ!!! МАХНЕТЕ СЕ ВЕДНАГА ЗАЩОТО ЩЕ СТАНЕ ЛОШО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали етническите партии са извън закона. Или агитациите не са на турски, а на старобългарски
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото е България. Въпреки че като гледам резултатите , нещо започвам да се съмнявам
71
5
 
3
 
! Отговори
Илко преди 9 години
До ХХХАбе нали лапна 12 милиона Воленчо и по 1 милион за всеки месец,за които подкрепяше ДПС.Пък сега е време пак да се прави на националист.Дайте и на мен 20-тина милиона,пък после ако искате ще се кълна и ще правя митинги срещу папата ако искате!!!!!!
70
1
 
18
 
! Отговори
Защото преди 9 години
АБВ и Атака не размахват:НОВАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ:
69
2
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Да четат добре тия дето вярваха на глупостите че Атака подкрепяла ДПС кво беше там ....да гледат добре сега ДПС кой защитава , към кого се стреми и кой плюе и насъсква хората !
68
1
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Нови избори! ДПС свърши парите за купуване на гласове.Освен това да се спре гласуването в Турция!
67
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще играе секирата, турски ***... Soon, very soon.
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименIBRIZITE OT ATAKA NESHTO SE RAZMARDAHA-BRAVO VZELI SA SI HAPCETATA.
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези много си повярваха.
64
33
 
13
 
! Отговори
Simo преди 9 години
Браво на Местан! За пореден път доказа, че е на светлинни години пред гербави ченгета и червени ***, които са измислили този калпав закон и ни докараха за 60 години до клоаката на Европа.
63
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е най-големият политик и мъж, който знае какво цели и как да го постигне. Другото е плява.
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както беше казал един шоп: Гръм на нужник не пада!(да си го тълкува, който както го разбира ...или му изнася)
61
10
 
9
 
! Отговори
prestur преди 9 години
До до 76Да ама тогава в Кърджали ДПС ще трябва да има 5 вместо 4 мандата, в Разград, Шумен по 4 вместо 3 мандата, в Силистра вместо 2, 3 мандата, в Добрич вместо 1, 2 мандата и т.н..Системата е такава че подменя регионалният вот.В Добрич например ДПС взима 1 мандат с 16000 гласа , а АБВ с 3000 гласа пак 1 мандат. В Кърджали с 60000 гласа 4 мандата, а би трябвало да са 5 ...
60
32
 
13
 
! Отговори
браво преди 9 години
Браво на г-н Местан,пак точно,премислено и умно изказване.
59
3
 
12
 
! Отговори
магьосник преди 9 години
И в крайна сметка всичко това до няколко седмици ще бъде забравено..И всички ще се върнем към "нормалния" си начин на живот в Република българия.(нарочно съм написал българия с малка буква)