Ще има пари за изкуството, увери Рашидов

Българският Лувър отваря след 3 месеца, обеща той
Обновена: 12 ное 2014 13:10 | 12 ное 2014 13:10, Веселина Йорданова
25
Ще има пари за изкуството, увери Рашидов
Снимка: БТА

Министърът на културата Вежди Рашидов увери, че ще има пари за хората на изкуството.

"Няма нито един български артист да си отиде без заплата”, отсече Рашидов след първото редовно заседание на Министерския съвет.

Той обясни, че са необходими 5 млн. лева за театрите, тъй като има голяма дупка в бюджета на министерството.

Днес и вчера се каза, прие се, ще има пари за театрите. Разбира се, че всички пари се търсят от централния бюджет, но така трябва да разпределим, че да издържим до края на годината никой да не страда без средства, разясни Рашидов.

Министърът обяви, че е получил уверението на Министерския съвет, че ще има финансиране. Рашидов обеща след 3 месеца да отвори т.нар. български Лувър, проект, за който той работеше в първия кабинет на Бойко Борисов. “Разчитам да сте постоянни посетители”, допълни той.

Земеделският министър Десислава Танева също заяви, че ще има средства за животновъдите. Тя обясни, че след като НС гласува актуализацията на бюджета, която прие вчера правителството, на животновъдите ще могат да бъдат изплатени националните доплащания.

С ремонта на бюджета за ДФ „Земеделие“ са предвидени 70 млн. лв., като 60 млн. лв. ще бъдат разпределени именно за национални доплащания.

Министърът заяви, че секторът преживява голяма криза и е в може би най-тежкото си състояние в последните години.

В актуализацията на бюджета са заложени и пари за изплащане на обезщетения за умрелите животни от болестта "син език“, както и за ваксини срещу болестта, които трябва да се поставят в началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веждичка, не си ти когато си жаден!
19
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
И да не забравиш д целунеш ръка на Пешо Стоянович и да връчиш орденът на Ани Бакалова,,,,,,
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще е цяло чудо ако този парламент изкара и половин година ,друг е въпроса колко ще са полезни тези 6 месеца за стабилизирането на страната ?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛУВЪР АРЕНА АРМЕЕЦ
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми Българския Лувър!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и как ще се казва този "лувър"?
14
0
 
3
 
! Отговори
МАША преди 9 години
Лично ще финансира с парите които си възвърна от КТБ.
13
0
 
9
 
! Отговори
Веждичката преди 9 години
Ще има пари и за пийнье, 3 месеца стоях на сухо, заради двата ми милиона в КТБ! Това беше по-лошо от изтезание в концлагер! Сега трябва да се компенсирам от бюджета за култура, като си купя една цистерна с ракия.
12
0
 
8
 
! Отговори
Цялата култура...... преди 9 години
Един от най-големите мафиоти в Европа Илия Павлов лично удостои Рашидов с грамота"Главен мултак на Републиката".В vbox вижте клипчето "Пир по време на чума."В клипа ясно се виждат Тошо Тошев, Валерия Велева ,Желю Желев, Слави Трифонов,Венци Димитров и още много други как плюскат печени прасенца във време на глад,мизерия и хиперинфлация в навечерието на 1997година.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Усмихна си човека, уреди си паричкити. Щеше да умирга но Боката го спаси. Нема как, приятел за приятел! Това, че няма култура за културата е ясно! И изпълзяха изритани немойковци като Милото алчни за власт и пари но не чрез талант а като правят фелацио на Мозъка от Б. Освен, че няма да има икономика няма да има и култура. Смешници!
10
0
 
4
 
! Отговори
ленинград преди 9 години
До ЙПРСТе как Ермитаж бе,баце..нали ще ги обвинят ,че са комунисти:)
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде ще ги вземеш бееее?Нали уж държавата беше в колапс?Лъжльовци.
8
0
 
9
 
! Отговори
me преди 9 години
Нали щяхме да протестираме срещу Веждичката за министър??? Как пак се оказа министър. Ужас!
7
0
 
13
 
! Отговори
работник преди 9 години
Нали бюджетът е продънен?Откъде ще намериш-може би като си дадеш от личната сметка в КТБ.Веждито разбра, че ще си получи парите и вече не го грози инфаркт.Мутра-министър-председател, мутра-министър на к-рата.И той като своя патрон се хвърля по мегаломански строежи.В предаването на Н. Симеонова показаха как в едно селско читалище благодарение на добри хора децата имат необходимото за танци и спорт.Но Вежди от такива неща не се вълнува,защото там няма комисионни.
6
0
 
10
 
! Отговори
каменоделец преди 9 години
абее...как може това недоразумение да стане за втори път министър....или щом боко може да стане за втори *** мин.председател защо и това "нещо" да не може....***
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ау много се дразня като видя пожълтелия мустак на министъра,прилича на памперса на сина ми
4
0
 
9
 
! Отговори
шопа преди 9 години
ЧЕ РЕЖЕМЕ ЛЕНТИ !
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежди кажи на народа кой ще запълва дупката в КТБ и с парите на кого.Не ви срам ще спасявате спестяванията си с парите на народа.
2
1
 
14
 
! Отговори
58658 преди 9 години
Какво изкуство бе, мен?! Народът е докаран до просешка тояга и всекидневната му мисъл е оцеляването. Как да надигне глава и да се огледа за нематериалното и да глези душата си, когато тялото е гладно и болно.
1
0
 
13
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Ся Веждичката как ли ще си върне 5-те милиона изгубени от КТБ? Сигурно ще почне да ремонтира "осовно" неговият Лувър. Дай боже му всеки народ премиер като Веждичката.