ДПС вини ГЕРБ, че си изтървали нервите в Сърница

Часовникът е символ, родопчанинът не се купува, заяви Местан
20 мар 2015 09:16,
38
ДПС вини ГЕРБ, че си изтървали нервите в Сърница
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ не чуха призива ни да оставим Сърница спокойно да избере свой кмет. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в ефира на Нова телевизия.

По думите на политика опонентите от ГЕРБ са "изтървали нервите си". Местан предположи, че резултатите в Сърница от първия кръг на изборите са били неприятна изненада за политическите опоненти на ДПС, тъй като досега кметове и на трите села в новата община са били от ГЕРБ.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, след първия кръг на изборите в Сърница най-много общински места в местния парламент ще имат от ДПС – 5. ГЕРБ получи 4, а Реформаторският блок – 2. По този начин двете партии спечелиха достатъчно места, за да се формира мнозинство. По-късно през седмицата от РБ обявиха, че ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ на балотажа.

"На 15 март всички политически сили получихме един много голям урок за голяма политическа култура и отговорност от жителите на община Сърница. По наши данни близо 100% от жителите, които в деня на изборите са били там, са упражнили вота си", коментира Местан.

Лидерът на ДПС коментира и раздаваните стенни часовници като подарък за гласоподавателите в Сърница. По думите му това е символ на "новото летоброене".

"Тези хора бяха лъгани от серия правителства, а ние превърнахме в своя кауза тяхната мечта. Това не е подарък, а символ. Родопчанинът не може да подкупен", заяви Местан.

Той заподозря още, че някой се опитва да представи ДПС като партия на злото, за да оправдае всички репресивни действия срещу нея.

Лютви Местан коментира и темата за референдум за задължителното гласуване, предложена от президента Росен Плевнелиев. За пореден път той се обяви "против" задължителният вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този *** податлив миризливец наистина ли се смята за част от играта?!
20
0
 
3
 
! Отговори
месо преди 9 години
На всички избори дпс в община руен използва непълнолетни деца за агитация да развяват знамена на дпс и има хора обикалят от къща на къща да раздават по една кутия локум по един китайски часовник който струва 40 ст няма ли закони за таз община тази община нее ли в бг
19
0
 
3
 
! Отговори
meco преди 9 години
Какво се правиш на интересен местане аз живея в община руен управлявана от дпс и съм турчин много добре виждам как ни плашите и купувате гласове без да се претеснявате от никой защото в тази община и полицията работи за дпс искам на тези избори герб да удари здраво рамо на община руен
18
1
 
10
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Поверието гласи, че подарък часовник е предвестник на РАЗДЯЛА.
17
1
 
14
 
! Отговори
Малеев преди 9 години
В Сърница ДПС ще загуби . И това докарва пяна на устата на агент Павел. Ама всичко има край . Даже и агентурното ДПС !
16
2
 
15
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
ДПС изпуска кметското място в Сърница! Управляващата коалиция ще ги ИЗСТЪРЖЕ в неделя!
15
2
 
23
 
! Отговори
Не знам преди 9 години
Не знам герб какво са изпуснали, ама по миризмата се усеща дпс какво изпусна...
14
2
 
23
 
! Отговори
Васил преди 9 години
ДПС трябва да бъде забранена, това е - няма място тук за етническа партия!!!
13
2
 
20
 
! Отговори
Аго Хасан преди 9 години
Свърши се Г-н Местан, до тук беше. Мислете как ще върнете откраднатото.Колко години на власт- нищо не направихте за бедния народ, облагодетелствахте викачите по митингите. Настанихте своите, повечето некадърни на длъжности,от които хал хабер си нямат. Изнасяте кадърните отличници в РТурция под предлог, че ще ги върнете като кадри и специалисти. А то какво става за да си пазите роднините си и собствената си кожа, ги оставяте в ръцете на някои кюрди и търгаши.АЛЛАХ ЩЕ ВИ НАКАЖЕ, после избирателя
12
2
 
21
 
! Отговори
Главния Бълбукатор преди 9 години
До коментатор написа:"Не можете вечно да лъжете хората-всичко си има край и това е началото."Само ще допълня - това е началото на края. Дано сме прави, за доброто на Българи и за наше добро, както и за доброто на хората изповядващи различна религия , които също се убедиха какво е дпс(умишлено е с малки букви)
11
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗ МЕСТАН ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЗА АНТИДЪРЖАВНА ..ПОДРИВНА И ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ И ПРОВОКИРАНЕ НА МЕЖДУЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТ.ДОКОТА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ НЕЗАКОННА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ДПС.
10
4
 
50
 
! Отговори
художника преди 9 години
ГЕРБ не чуха призива ни да оставим Сърница спокойно да избере свой кмет????И какво обезпокоително има в действията на ГЕРБ, Местане? Че ви разкриха, че подарявате броеници и часовници на хората в деня за избори. Че се разчу, че ги заплашвате, че няма да получат дърва за огрев, че няма да им изкупувате продукцията, че няма да имат работа, ако не гласуват за ДПС? Кой налага и преди и сега СТРАХ и ОМРАЗА във "вашите" райони, А?*** долни, махайте се от БЪЛГАРИЯ !!!
9
3
 
33
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
Часовник не се подарява г-н Местан-има такова поверие.Или това е някаква заплаха в ченгеджийския стил който ви е присъщ .Хората разбраха Що е то ДПс и за какво се бори.Не можете вечно да лъжете хората-всичко си има край и това е началото.
8
5
 
36
 
! Отговори
Искането няма мярка преди 9 години
Агент Павел, искате агитация на майчин език ? Отидете в държавата майка и агитирайте. Не искате задължително гласуване. Това нас грам не ни интересува. Отидете в съседна нам държава и не гласувайте , защото там не е задължително. Искате права ?И кои по точно права са ви нарушени , че искате и още? Отивате в съседна нам страна, ставате политик и се борите за права. Сещам се и за друг вариант - отивате и помагате на хората в Сирия, Афганистан,Тунис,за да им защитите правата нали и те са мюсюлмани?
7
3
 
24
 
! Отговори
Калинов преди 9 години
Местанееее,стига си ревал,бе! Я се стегни и заработи най-сетне за каузата на България! От как не сте във властта / надяваме се НИКОГА да не сте повече в нея! / само се жалваш и оплакваш ?! С бебешкаите си стенания няма да предизвикаш съчувствието на хората-вместо това грабвай една лопата и започвай да чистиш снега! Много станахте такива дето само акъл давате,а нищо не правите !
6
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Твърдо съм за демокрацията, но ако въведат т.нар. "задължително гласуване", или ще им тегля по една голяма черта на всички, или няма да гласувам!
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двуличие, демагогия, лъжи, алчност,това е присъщо за ДПС. И защо, толкова време трябваше да отделят, за мазните му приказки?
4
4
 
7
 
! Отговори
Ganjo преди 9 години
Mestan ne iska zadalzitelno glasuvane za vsichki,a samo za DPS.Samo deto pod stroi ne vodiat manipuliranite hora i iznudvani,koeto e nai loshoto.Ne e normalno da se hodi ot vrata na vrata kakto praviat te.Kade ostanaha svobodite Mestane? Pravata sa jasni,vsichki da glasuvat za DPS.
3
1
 
18
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Вземи едните, удри другите.От един дол дренки.Долът на Държавна сигурност.
2
3
 
39
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Часовникът е символ, родопчанинът не се купува, заяви Местан------------Прави сте, символ, че времето ви изтича!