Деяна Костадинова оглави кабинета на Плевнелиев

Досега тя беше секретар на президента по социални политики
18
Деяна Костадинова оглави кабинета на Плевнелиев
Деяна Костадинова. Снимка: архив, БулФото

Деяна Костадинова е назначена за началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев с негов указ от днес.

Досегашният началник на кабинета на президента, Екатерина Захариева, беше избрана от Народното събрание за министър на правосъдието.

До днес Деяна Костадинова заемаше длъжността секретар на държавния глава по социални политики, младежта и спорта, припомнят от прессекретариата му.

Завършила е Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски” през 1994 г. След дипломирането си работи като адвокат от Софийската адвокатска колегия.

През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел "Правен и връзки с обществеността". През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, Дирекции "Социално подпомагане", неправителствени организации, специализирани институции за деца и др.

През 2007 г. е назначена за началник на отдел "Законодателство, оценка на риска и нередности” към Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Дирекцията е управляващ орган по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 – 2013, а ръководеният от Костадинова отдел е отговорен за регистрирането и докладването на нередности по Оперативната програма.

В периода 2009 – 2011 г. е част от политическия кабинет на министър-председателя като съветник по социални политики.

От юни 2011 г. до включването си в екипа на президента е заместник-министър на труда и социалната политика с ресор: политика на пазара на труда, европейски програми и проекти и международна дейност, както и ръководител на Управляващия орган на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси”.

На 28 февруари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по социални политики, младежта и спорта на президента.

От 13 март до 29 май 2013 г. е заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев.

Владее английски и руски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
СТОЯНОВ преди 8 години
ЗА КЪВ НИ Е ТОВА ПРЕЗИДЕНТСТВО ? ДАЛАВЕРАДЖИЙСКА РАБОТА ,ТРОШАЧКА НА НАРОДНИ ПАРИ И ОТ КОГО ПРОИЗЛЕЗЕ -ПАК ОТ РОДНИТЕ СДС ЛИКВИДАТОРИ СЛЕД 1989 Г. ! ДАЛАВЕРИТЕ ,КРАЖБИТЕ СА ЗАЛЕГНАЛИ В ТЕХНИЯ ГЕН !
7
0
 
1
 
! Отговори
Samopitam преди 8 години
Za kolko vreme?:-)
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кифла до кифла мила моя майнольо, калинка до калинката!
5
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до м6Губиш баса- получаваш нищо, защото никой няма да се хване на бас за подобен казус.
4
0
 
12
 
! Отговори
а на бас! преди 8 години
А на бас, че всяко едно магаре, сложено на този пост, ще свърши същата работа!
3
2
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Офшорналийката дали няма да го бъхти по простата кратуна Юлианчето заради тази за снимката?Оная хем не иска да се явява с него по телевизиите, хем ревнива о.в.ца!Върви я разбери милата!
2
0
 
9
 
! Отговори
Бу Шон преди 8 години
Още един изгорял бушон.
1
1
 
12
 
! Отговори
е да де преди 8 години
С други думи наш човек интересно ми е само дали пък тиквата няма да я направи министър на отбраната като гледам все "дялани" камъни ТуРя да тежат може и да не вършат работа .