Дариткова: Не отричаме, че има проблем!

Правна комисия обсъждала промени в закона за корупцията
8 апр 2019 18:45, Петя Славова
22
Дариткова: Не отричаме, че има проблем!
Снимка: БТА

Вярвам, че този КСНС ще даде знак на колегите от опозицията, че е разумно, ако са толкова активни и имат намерение да променят законодателството, да се върнат в Народното събрание, където е мястото за законодателни инициативи.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред журналисти след заседанието на КСНС, посветен на противодействието на корупцията по високите етажи на властта.

Още по темата

Дариткова каза, че КСНС е бил свикан като извънреден и организацията за него е станала за около три дни. Предложеният проект за решение получихме в момента на заседанието, уточни тя. Обсъдихме всички елементи от предложения проект за решение, оказа се, че повече от абзаците се повтарят с предходно решение на КСНС от 2017 г., посветен на проблемите на корупцията, отбеляза тя, цитирана от БТА.

Според Дариткова всички са се обединили около мнението, че трябва да се направи оценка за въздействие и анализ на антикорупционното законодателство, да се предприемат промени там където експертите и властите, които го прилагат, намират проблеми. Общо е било и намерението да се анализира дейността на КПКОНПИ.

Заседавахме дълго, бяха обменени много мнения, не отричаме, че има проблем, категорично смятаме, че сме показали и политическа воля, и морал по отношения на действията, които предприемаме, но предложеният текст за декларация беше с внушения и заключения, които не кореспондират с реалностите, които по-скоро отговарят на нечии политически интереси, заяви Дариткова.

На въпрос тя беше категорична, че не става дума за бламиране на президента. Нямаше да се явим на този КСНС, ако имахме намерение да бламираме президента, защото има изискване за кворум, коментира Дариткова. Ние наистина искахме да чуем и да обединим някакви усилия около мерки, които да върнат вярата на българското общество в институциите, в органите, които би следвало да установяват и да преследват корупцията в държавата, отбеляза Дариткова.

Смятам, че тази вяра не е изчерпана, че наистина в правомощията на законодателната и изпълнителната власт е да предприемат мерки, които да променят закона, към това да се прилага по-адекватно, даже в момента в правна комисия тече обсъждане на промени в закона за противодействие на корупцията, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 5 години
Проблем,с който трудно бихме се преборили на 100% без значение от промените в антикорупционната система и модел.Просто корупцията ни владее по всички етажи и то не само на властта,
18
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
"Не отричала , че има проблем "! Ха - ха - ха цялата държава се тресе , тая не отрича проблема - оставаше и да го отрича !
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие винаги имате политическа Воля а резултата е нулев.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасението ние да скочи цела България и да подкрепим Ромънката Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС.Друго спасение нямаме.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие всички там горе сте големия проблем на България !!!
14
1
 
2
 
! Отговори
с малко надежда преди 5 години
Как да им вярваме като ползват президента като трудовашка количка за прокарване на престъпните си намерения.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистически престъпници!
12
2
 
6
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 9. Ох, тези закани ги четем и слушаме от 2013. Сега сме 2019. Е?
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой каже че няма проблем с корупцията то означава че лъже , няма държава която да се преборила с корупцията в света -Има държави които са я намалили до достатъчно малка степен.Въпроса е как да се променят нещата така че да се сведе до по малка степен корупцията .Хубаво е че БСП се опитват на думи да се включат в създаването на по добри закони и ако го направят на практика ще бъде още по добре.Винаги съм смятал че БСП има ресурс от хора които могат да работят, но досега просто ги мързи да
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Taja sa *** ne stava
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем ли?Просто проблем?Проблемите за вас тепърва започват.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не отричат, че има проблем. Отричат, че те са проблема, което е факт.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък ако отричат, все едно някой ще им повярва.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе, вие изобщо нямате проблем с корупцията! имате проблем с прикриването и!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2 Та ти си изредил всички български граждани,...а ти Андререшко ли си ?
4
2
 
26
 
! Отговори
axe преди 5 години
А що с тази примеска Дариткова прилича на смотан роднина на "ХИЩНИКА". А Боцко Боцков са оуплаши и започна да обяснява, че капиталовите разходи са само 5,7 милиарда и не може да се крадат 10 милиарда годишно!!! Апарите по еврофондовете, а фонд Земеделие, а порожанов, а горанов, а павлова, а другите..... Бойко не лъжи, Бойко не кради.....
3
3
 
38
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Както винаги след дъжд качулка! Излиза, че ако не се бяха размирисали нещата щяха да си карат до век и веков и разбира се за това състояние на законодателството са виновни марсианците, а не дупетатите .
2
3
 
26
 
! Отговори
КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА преди 5 години
Комунистите от ГЕРБ, БСП и ДПС съсипаха България.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАФИЯ!!!