Кой е прославил BG музиката - Гюзелев, Гяуров, Христов? Не – Софи Маринова

ВМРО настоява МОН да изчисти манипулациите в учебниците
Обновена: 27 юни 2019 14:12 | 27 юни 2019 13:13, Камелия Цветанова
101
Кой е прославил BG музиката - Гюзелев, Гяуров, Христов? Не – Софи Маринова
Архив: Булфото

Софи Маринова е прославила българското музикално изкуство по света. Това е записано в тест, част от изпит за децата в родните школа.

"Аз се сещам за имена като Николай Гяуров, за Теодисий Спасов, Борис Христов, но Софи Маринова ми избягва от съзнанието", призна Милен Михов от ВМРО.

Според воеводите има и доста други неясноти в учебниците.

Още по темата

Пример за това е и учебник за 5 клас, в който стихотворението "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" било представено като конфликт между непокорните българи и чуждите насилници, които обаче някак си са анонимни.

В учебник по "Човек и общество" е намерил място и почетният лидер на ДПС Ахмед Доган за съществен принос към страната редом с Радой Ралин, Блага Димитрова, Георги Марков, каза още Михов.

Така че от ВМРО настояват резултатите от проверката на МОН на учебниците да стане публична и да се стигне до дебат, за изчистване на неяснотите, неточностите и манипулациите в тях.

Михов призна, че постъпката на просветния министър Красимир Вълчев да върне учебниците по история за 10 клас за пренаписване, е нещо ново и в случая похвално.

"Дълго време ни убеждаваха, че държавата не може да контролира и да налага цензура върху учебното съдържание и че обучението трябва да създава компетентности и учителите и авторите на учебниците имат правото да формират. Заради това сега сме доволни и приветстване решението на решението на министъра“, каза Милен Михов.

Според него именно тези учебници за 10 класа са най-важният елемент от обучението на младите хора по българска история.

"Ние искаме да предизвикаме дебат сред професионалните среди за съдържанието на тези учебници, както и по други теми национално – освободителните борби, борбите на българите в Тракия и Македония, защото утвърждаването и съхраняването на българския национален дух е една от основните цели на обучението", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е, в държава опс, в територия на която основните телевизии "прожектират" само долнопроббни филми от Турция и Индия и в която кючекът и чалгата са основни "приоритети" на младежта естествено, че една слабоуумна мангалкка ще е основният "виновник" за прославянето на музиката, та нали чалгата заедно с кючекът са носителите на традициите на Турция и Индия завоювали територия България ! Какъв срам, една от първите нации населили цивилизована Европа да падне под турко-индийско влияние ?
18
1
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Простите и кресливите защо не реват сега ;) ???
17
15
 
7
 
! Отговори
Цицослава Цецомирова преди 5 години
Просто трябва да мине време за да се изчисти българската нация . В Германия да не би всички да са културни, интелигентни ? Нищо подобно - татуирани, нацвъкани с пиърсинги, неприличащи на нищо, омешани със секакви . За да се прочисти една нация, първо трябва да се омеша със другите и да остане читавото.
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така така, не им трябват умни хора. Трябват им роби. Е бати държавата, самозаличава се и всеки се прави на не чул не разбрал ... Доган в учебниците, дърти чалгаджии в друг учебник.Леле майко, България просто загива бавна и мъчителна смърт.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По света бг музиката мисля, че няма златни или платинени сертификати.Това е нивото и по света.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Chalga nation.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си една телевизонна анкета на улицата. Питат една ***....лка - трябва ли да има паметник на будителите? Тя - Да, на Кондьо!
12
1
 
28
 
! Отговори
кен лий тулибудидаут преди 5 години
Как да подминем световно известните ни хитове като "Кен лий", "Издислав" ? Цяло чудо е, че такива хора с две мозъчни гънки са постигнали световна слава, па макар и за ден.
11
18
 
7
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 5 години
Да е жив и здрав Бойко Борисов, той прослажи България по целия свят! Помощи ни раздава, пътища строи, той е като един нов Васил Левски в Българската история! България нивгиш не е била толкова просперираща както при ГЕРБ е сега! Нищо им няма да учебниците, много вярно са написани от специалистите! Само Бойко и ГЕРБ!!!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ска ана държава
9
2
 
35
 
! Отговори
Хм, преди 5 години
насилниците били някак анонимни...Естествено. Когато се честваше освобождението на София, никой, по никоя национална медия не посмя да каже от кого или какво се e освободила. Мисля си, че се прекалява с навеждането! Да се отричаш от историята си, само защото някой си на когото не му изнася ще излезе и ще почне с глупости от рода на езика на омразата идва в повече.
8
1
 
33
 
! Отговори
ВАЖНО преди 5 години
Абе вие какво искате - 30 години ви набиват в *** ***** чалга, простотия, илюзии. И пак не ви увират. Фърляйте кючеци и гюбеци и свиквайте.
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОН=антибългарско НПО.
6
3
 
41
 
! Отговори
Тъжно преди 5 години
Така е в Тикволандия - територията, населена с *** тикви...
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И българина си спи ли спи ...
4
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами прославила е. Отиде на евровизия, за разлика то Славуца.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чалгарска нация с мутра, при това треторазрядна за премиер.Какво да коментираме?
2
2
 
26
 
! Отговори
:D преди 5 години
Веско Маринов, Азис, Д.иско....
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След гей листовките и сбърканите учебници ми се струва, че е време за оставки в МОН.