Малинов вече с обвинение, ген. Решетников със забрана да влиза у нас

Сотир Цацаров изнесе подробности за ареста на Малинов
Обновена: 10 сеп 2019 15:56 | 10 сеп 2019 14:31, Александър Попов
608
Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия, предаде ТАСС.
Още по темата
Шпионският екшън у нас: "Русофили", пари и връзки с ген. Решетников
Прокуратурата разпитала Юрий Борисов като свидетел
Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"

"Крайно тревожни новини идват от България. Поредица задържания, разпити и обвинения в "шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Отлично познавам мнозина от тях", написа днес във Facebook председателят на комисията по външни отношения в горната камара на руския парламент.

Той добави, че руските парламентаристи са постигнали в сътрудничество с тези хора много неща по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, организиран всяка година в Крим от Съвета на федерацията.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България ", предаде БТА.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2019/09/10/ruski-senator-shte-zashtitava-rusofilite-zapodozreni-v-shpionaj.422322

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, който вчера бе арестуван и разпитан, е с обвинение по чл. 105 от Наказателния кодекс.

Обвинението вече му е повдигнато, освободен е от ареста и е с гаранция от 50 000 лв. Той е със забрана за напускане на страната. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на специален брифинг.

Още по темата

"В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната. Събрани са доказателства за участие на един български гражданин. Той е Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем", каза Цацаров.

Леонид Решетников, бивш директор на Руския институт за стратегически изследвания, е с наложена от ДАНС забрана за влизане на територията на страната за срок от 10 години.

"В хода на разследването е установено, че Малинов е приемал да изпълнява задачи срещу заплащане за съответните организации. Образувани са досъдебни производства. На 9.09. тази година са проведени 11 претърсвания на недвижими имоти, иззети са телефони, документи, които имат връзка с престъплението, за което е привлечен под наказателна отговорност", допълни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Повдигнато е обвинение на Малинов за това, че се е поставил в услуга на чужди организации, за да им служи като шпионин. За мен единствената разделителна линия в обществото следва да е дали си българофил, или българофоб. Ние не мразим никого и нищо, обичаме родината си и защитаваме националния интерес", каза още Гешев.

Самият Решетников заяви, че кампанията "руски шпиони" е дело на американците.

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ФОТОГРАФА ЗА ПЪРВАТА СНИМКА!ТЯ КАЗВА ПОВЕЧЕ ОТ ЦЕЛИЯ ТЕКСТ И ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ .
328
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
подлогари дали са цял етаж във меверето на чужди агенти и действат като маша на чуждите разузнавания- мвр се командва от комисари от сащ и ес
327
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато на руснака му обърнеш внимание и уважение. ТОЙ ТИ СЕ КАЧВА НА ГЛАВАТА И ТЕ МАЧКА. За това вън руснаците от България.
326
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е иницииран процес от бат Бойко!!!!!!Това е работа на Цвък-Цвък & компания които са под пряката защита на ЦРУ!!!!Предупредих ви, че мистър Цвък ще нанесе удар в гърба на бат Бойко след като беше извхвърлен от Герб заради "Апартамент гейт"!!!Много опасен и отмъстителен е Цвък-Цвък, това се знае от близкото му обкръжение.....
325
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашизмът май се завръща, забраната на партии и организации, които не са удобни на властта. Медиите са изоставени от своите читатели и се продават за пари от еврофондове и държавна реклама. Фашизоидни идеи обикалят медиите и партиите. Нищо ново не е измислено, нищо старо не е забравено. Знаем как завършват такива изхвърляния на българските политици - с поредната национална катастрофа.
324
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Нека ясно поставим въпроса на масата... - архивите, златото и едно смирено "извинявайте"... - иначе късаме дипломатични отношения...
323
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
genera stiaga redicite na bg voenni kmetove i drugi vekereta...proverki na pojarogasitelite im...pojarnite kranove....gaz, gaz, gaz...
322
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами работи с Русия, никой не те спира. Създай бизнес, върви на необятния руски пазар с минимална заплата 300 лева. Ще станеш като Джеф Безос.
321
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе вчера външния и военния министър на франция бяха в русияи казаха че макрон ще присъства на парада на 9 май в москваа нас някакви недоносчета ни тикат пак в ямата дето ни вкараха кобургите два пъти миналия веки вторша път запазихме целоста на страната благодарение на лошия сталинямво тия *** се гласят да управляват от чуждо имедано не успеят защото тогава окончателни изчезваме като държаваа може би точно това е целтаа с тоя процес паднахме под нивото на украйна
320
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17А другите шпионски перални на ЦРУ, МИ5 и 6 кога, или те не ни шпионират и не финасират революцийки, паради и протести с цел дестабилизация на държавата ?!Значи сме в техния отбор ама финансират революциики, за да е лошо положението в отбора им?Интересни мисли!Убеждавам се, че русофилите с природно *рости.
319
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото да бъдеш с Русия е извън официално одобреното евроатлантическо мисленеМнда, затова Русия има тук маса консулства, клубове, организации и т.н., плюс разните му полунощни, среднощни и сумрачни вълци, а на сборищата им се веят свободно руски знамена.
318
3
 
4
 
! Отговори
кашик преди 5 години
Е, ква стана ся ? Ще трябва да строим нови затвори, щото руски мекерета фраш ! Евентуално да ползваме бивши казарми на БНА, соято си беше армия на сесесере...
317
3
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Тези от снимката са тотално откачили!
316
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя под мен. Значи ние от страх трябва да сме с Русия . Ами какъв живот е да го живееш в страх? Що за мислене.
315
6
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 5 години
Времето изтече!Тиквоний знае за срока поставен от Путин за връщане на гепените около 800млн. евро по Южен поток!Москва на сълзи не вярва.Инфантилите от гешевтурата били намерили листчета и на тях пишело нещо,но не ги показват щото било класифицирана информация!Преди 18г. имаше същото театро-тогава арестуваха о.р.плок.Янев.Водеха го по долни *** за кеф на началниците от ул.Козяк и какво-НИЩО!Белене,Турски поток-през КРИВ МАКАРОН!...
314
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Президентът Плевнелиев остави светла диря... - в политическия ни живот...
313
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше България да нарита сибирската империйка !Герб отново имат моя глас другия месец !
312
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Най-верните на САЩКакво има толкова за чудене и оплакване . Как щясте да постъпите по комунистическо време , ако имаше организация Национално двиение приятели на САЩ, които изпълняват платени поръчки на "приятелите си"?
311
6
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Душевно болните ни русофили се плюнчат безпомощно виждам :) само така.---------------------------Лошо ли е да те боли сърцето/душата? чини ми се , че някой /305ти Ан/ неразбират какво пишат! Ползват изрази и думи чиито смисъл им е неясен! Каква недостатъчност е това? пп.Дразнещо е поведението на властимащите в БГ! Дразнеща е постащината им, слугинажа, навеждането пред силният на деня/безгръбначието/! България си няма свои проблеми та ще се занимава с чужди. Русия не е проблем на БГ,
310
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и ги тресе един патриотизъм тия продажниции все са наведени ако се покаже някой чиновник от краваршингтони бързат да си смъкнат панталонитеа някои направо си ходят без панталони - по им е леснои тия голи *** крищят кой е предател