Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата

Борисов обаче успокои, че засега няма напрежение, натискът бил нулев
Обновена: 11 окт 2019 14:37 | 11 окт 2019 12:21, Камелия Цветанова
582
Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата
Снимка: БТА

След изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци", премиерът Бойко Борисов успокои, че няма напрежение на границата, нито засилен натиск.

Той призна, че отношенията ни с Турция са добросъседски и няма основания за притеснение, защото натискът от турската граница към момента е нулев.

Още по темата
"Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно", добави премиерът.

Според него в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, предупреди обаче Борисов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки.

"Държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа, ще се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. Към този момент няма придвижване, няма движение. На този етап основания за притеснения няма", добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
491
3
 
1
 
! Отговори
ни са знай преди 4 години
Е, та ние за една ограда ли ще създаваме проблем!
490
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като взема една дряновица,и като ги подбера тези на сликата,и гавазите с тъмните очила не мож ги оттърва.Какви политици сте вВие бре? Как един от вас пък не се изправи в Евро Парламента и не каза едно..гък'' там бре? То бареци то слабаци то биневци,на един не му се счу гласчето.Кат захап тлъстата заплатка,и са до там,мъркат кат котенца.А иначе докат идат там се бият и вият кат тигри.Наш слав4о и той натам май се е запътил.Там отиват такива дето много говорят,ама нищо не казват.Сите са за бой теа
489
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като нищо не може да спре тази ограда за какво хвърлихте толкова пари
488
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКоджа пауър!
487
3
 
23
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
БРАТЯ И СЕСТРИ , СПОМНЯТЕ ЛИ СИ РАКЕТИТЕ СС-23 НАСОЧЕНИ СРЕЩУ ТУРЦИЯ ??? ТУРЦИТЕ НЕ СМЕЕХА ДА ШУКНАТ !!! НОО , ДОЙДОХА АМЕРИКАНЦИТЕ И УНИЩОЖИХА НАШИТЕ РАКЕТИ / ЗАЩИЩАВАЛИ ДОСТОЙНСТВОТО НИ /!!! НЕ ,ЧЕ МРАЗИМ ТУРЦИТЕ - БРАТЯ СА НИ , НО ТАКАВА СИЛА ,КАТО НАЙ -НОВИЯ ХИБРИДЕН ДВИГАТЕЛ : " ЕРДО-***-СПЕЙС" НИ ЗАПЛАЩВА И ДЪРЖИ В "ШАХ" !!! ПРЕДИ САЩ ДА НИ УНИЩОЖИ РАКЕТИТЕ- БЕЩЕ ОБРАТНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
486
0
 
22
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
какво изявление на мис Ворисов! потръпвам
485
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е един голям хвалипръцко и винаги се питам с кое са хвали този вожд . Може би с последното ни място в Европа по жизнен стандарт ,с първото място по детска смъртност ,с най-ниските пенсии не само в Е.С. защото много държави и извън Е.С са с много по-големи пенсии, със 111 място по свобода на словото ,с неговите назначения а не избор на главен прокурор и на Пламен Георгиев във Валенсия с кое точно се хвали че българите не разбраха къде отидоха милиардите от Е.С. ?
484
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Е, нали оградата беше голямата работа! Ако дойдат бутат оградата и по думите на някой, ние седим, навеждаме се и си сваляме гащите! Напълно естествено, нормално и задължително е, когато съществува опасност за сигурността на гражданите и държавата същата да се защити. Не с гледане и цъкане а с войската, на която работата не е да гледа а да отблъсква с всички средства! А средствата предполагам са ясни!
483
0
 
5
 
! Отговори
до 506 преди 4 години
Няма нужда от тупурдия. Трябва старателна подготовкаь а не паника. Колко си ***, Саше! Докато ние съдим политици, гнусната тълпа бежанци още по-лесно ще се намърда у нас! Промяна в закона трябва. За парите на бежанци ип други мигранти. Парите им - в наши банки. Наказание за трафик на хора - затвор. И не само за шофьори, ами и за всеки, който незаконно е дал убежище на бежанци. Бежанците не са квартиранти. Всичко свързано с тях първо минава през емиграционните и бежански служби.
482
2
 
12
 
! Отговори
пфу преди 4 години
Ердо, разбира се, е ***. В МОМЕНТА ЕРДО СЪЗДАВА НОВИ БЕЖАНЦИ. Лично Ердоган е виновен за бежанците в момента, понеже те бягат от Ердовата войска! И при все това, Ердо се заканва на ЕС! Турция се ре в Сирия, а виновен му ЕС! Толкова пниско Ердо не е падал!
481
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е президента,веднага да събира съвета за сигурност и да разспуска парламента и правителството в затвора за национално предателство!!!
480
0
 
14
 
! Отговори
тунеядци преди 4 години
Тъй наречените бежанци оставят парите си в турски банки или в други банки и идват у нас да получават безплатна медицинска помощ, храна и подслон. Тоест, те са на безплатин хотел и си пестят парите. Разнасят мобилни телефони. Беден човек няма мобилен телефон, нито говори с чужбина, понеже е скъпо. Носят и оръжия, вкючително и ножове, които са хладно оръжие. Защитавали се. Или ще се защитават извън България, или няма да влизат у нас с ножове и други оръжия.
479
0
 
19
 
! Отговори
до 501 преди 4 години
Тези изстрадали хора вдигат атентати и изнасилват жени! Разпространяват ислям! Предявяват претенции! Ако са в нужда, имат си собствени континенти, арабите са богати като крезове - те и да приемат бежанци. Русия и Китай да приемат бежанци. Ние не сме безплатен хотел за всеки, на когото му се живее в Европа! Дано бежанци да те изнасилят, за да разбереш защо хората ги мразят! Амин!
478
0
 
2
 
! Отговори
и пак пари преди 4 години
В закона изрично да се посочи, че тези изисквания за бежанците - да си преведат наличните пари в бг банка, се оттнасят за бежанци, чиито родни държави са в Африка и Азия. Така или купища пари ще преминат от турските банки у нас, или ще изхвърляме бежанци като мръсни котки! Ако не им харесват нашите закони, никой не ги е викал у нас! Само като им отнемете децата и дадете тези деца за международно осиновяване срещу плащане, ще си изкарате парите от бежанците.
477
0
 
9
 
! Отговори
парите им преди 4 години
Крайно време е да се промени държавната политика къмбежанците. Всички те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да дават отпечатъци и да им се правят снимки, по които да бъдат търсени в световните банки. Когото вече сме приели като бежанец, задължително да подпише декларация за парично и имуществено състояние. Ако разполага с пари в банка, тези пари или идват в българска банка, или бежанецът вън. Това не се отнася за хора от български етнос, независимо чии граждани са. Сгига да носят български имена, да пговорят българс
476
2
 
9
 
! Отговори
анти преди 4 години
Е, ми ние ще си изработим антибежанска стратегия. Граничарите ще стрелят на месо, а за главата на всеки бежанец държавата ще плаща на цивилното население. Парите ще идват от самите убити бежанци. Всичко зависи от силовите ни структури! Ако за мародерство и военни, и цивилни са съдени по над 10 години затвор плюс конфискация на имущество, никой няма да смее да мародерства, а ще предава убитите бежанци заедно с всичко, което е било у тях.
475
8
 
5
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
то и без това тука хората са изгубили способноста да оцеляват. Да св свършва с тая смешна държава и да слагаме фесовете.
474
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bborisov niama nikakav problem v niama takava darjava...popravi i postroi hubavi asfaltovi lenti drumove, mostcheta, gazovo parno otoplenie, sportni gradinki, bolnici, sanatoriumi...ima blagochestivi dobri hristiani musulmani katolici budisti bogomili apostoli s dosta hubavi prazni bezdetni imoti i imotcheta s zlatni pokrivi...djamii, minareta, monastiri, cherkvi, paraklisi, dvorci, vili, palati, hoteli, galerii, muzei, spa kompleksi...3 mln bg hora v export...moje rahat 3 mln da importira....
473
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека ги пусне Ердоган - тъкмо ще направят това, от което има нужда територията бг - радикална промяна !
472
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ги пуска ве,ние па, че ги пуснем на запад и това е.Те едва ли искат да живеят в нашата мизерия.