Борисов към Ердоган: Турция е съсед, съюзник в НАТО и наш ключов партньор

Двамата разговаряха след церемонията по откриването на "Турски поток"
Обновена: 8 яну 2020 18:34 | 8 яну 2020 18:30, Анисия Иванова
146
Борисов към Ердоган: Турция е съсед, съюзник в НАТО и наш ключов партньор
Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул. Разговорът между двамата лидери се състоя след тържествената церемония по откриването на газопровода „Турски поток“.

Борисов и Ердоган обсъдиха разширяването на двустранното политическо и икономическо сътрудничество. Българският министър-председател Борисов изтъкна стабилното и устойчиво развитие на отношенията между България и Турция в редица сектори.

Още по темата

Беше подчертано, че партньорството между двете страни се основава на принципите на добросъседство и взаимно уважение.

"Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и наш ключов партньор в областта на миграцията, сигурността, борбата с тероризма, енергетиката, селското стопанство“, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на МС.

В хода на разговора министър-председателят Борисов отбеляза, че страната ни високо оценява приноса на Турция по въпросите с миграцията и определи като ключово прилагането на съвместната Декларация между ЕС и Турция от 18 март 2016 г.

"Дипломацията и мирът трябва да останат водещи при решаването на редица проблеми. Всички ние имаме интерес да изградим бъдеще, което се основава на стабилност, сигурност и просперитет“, изтъкна още по време на срещата премиерът Борисов.

Българският министър-председател и турският президент обсъдиха също ситуацията в Близкия Изток. Премиерът Борисов подчерта, че страната ни никога не е водила политика срещу някоя държава.

„Само мирът може да реши проблемите в Близкия Изток“, категоричен беше министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
26
 
! Отговори
Forever преди 4 години
По -важно е какво е казал Ердоган,а на Бойко му ги знаем бълвотиите,все едни и същи.
101
4
 
27
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Сутринта банкянския мушморок ходил в краварското посолство за да му набият канчето ,както обикновено.После се дупил на Ердо и Путин.Пак по стар навик.Само не разбрах ,тази вечер оня Заев ,да не го е ...?Че май само той не го шляпал по ... врата.
100
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА!
99
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко Боко, сутринта с американците се -- а вечерта с *** и Ердо .. ква любов кво нещо. Това на народен език му казват .... дипломат ...
98
9
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Подмазвачко, подмазва се тиквата, защото знае с каква армия разполага. Ако беше премиер на САЩ, на дали щеше да се подмазва така на Турция.
97
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а ако ви е свършила бирата и са чудите как да се развеселите,то просто погледнете челата на Ердо и на нашия Хулиган!..Приятно взиране!
96
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш Боко е безгласна буква *** тая среща. Когато Путин и Ердоган говорят за политика тои стои и премигва. Излага ни. Да не беше ходил на тази среща като нямаме позиция за Иран и САЩ. Ергоган и Путин като първи приятели срещу САЩ а нашия снимки ще показва с хаха!
95
6
 
21
 
! Отговори
фотото ми говори преди 4 години
Ердо го дава сериозно, нашият леко нахилен............но той толкова си може!
94
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският народ не мога да го разбера - една камара злословия, срещу нещо, което самият той си избира и преизбира и пре преизбира! Или народът ни е мега ***, или е супер мега ***!!!
93
24
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Дали го мразя Борисов, мразя го и още как, дори го ненавиждам, но преди всичко съм реалист и като такъв разбирам, че за момента той няма алтернатива.
92
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е с Турция, но българите са със ЕС и САЩ.
91
10
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
сега ше ви кажа нещо,което едва ли има некакво значени,но така или иначе съм се "разписал":-Познавам ***..Цели три години работих по няколко дни в месеца в Истанбул за една тяхна фирма-като проектант.Е,те си носят тегобата на Ориента,но така или иначе,ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСА СИ!!!!Хубави,лоши,..това нас НЕ ни засяга!ЛОШОТИЯТА идва от..да речем "НАС",макар че под "нас" имам предвид Хунтата на Еднокнижника-Махленския хулиган и бияч от Банкя.Разбира се,той НЕ Е ПИОНЕРА на СЛАГАЧЕСТВОТО!..
90
3
 
24
 
! Отговори
Един преди 4 години
Напишете Ердоган кво е казал по тези въпроси, от изложеното оставяме с впечатлението, че е било монолог на Баце.
89
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция съсед, ББ съсел
88
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДВЕ РУСКИ ПУДЕЛЧЕТА
87
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски пуделчета, шубе ли ви е от истината? България се управлява по програма писана в Москва.
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименкакво изцърка боко руския плъх
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз не разбрах кой беше домакинът на срещата в истанбул-ердоган или бойко.също като на посещението му в белия дом!бате бойко насочваше доналд тръмп накъде да върви!сякаш бойко е домакинът!смях в залата!
84
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Хибридните ритат срещу истината. Факт. България последните години се управлява от Москва. Изпълняването на руските политически проекти е приоритет, гоненията на евроатлантиците факт. Дестабилизация на НАТО, протакане на модернизацията на армията и т.н.
83
1
 
10
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Какви русофили,туркофили и американофили,бе джанъм.Положението у нас не е международно,а вътрешно разложително по всички показатели.Да и го...на немската фондация,която му извая скулптурата и го сложи на престола.