Външно: Не може да скъсаме дипломатически отношения с Русия

Послание от съдебната власт не бива да се бърка с такова на правителството
6 фев 2020 10:51,
140

Български съдия и семейството му са със забрана да влизат на територията на САЩ заради "участие в сериозна корупция" - подозрение на държавния секретар на Щатите Майк Помпео. Съдия Андон Миталов от Специализирания съд става първият българин с такава санкция.
Още по темата

"Дали ще се разследва допълнително Андон Миталов - това решение ще се вземе от компетентните органи. MВнР не е крайната инстанция, която има роля по този казус. Не бих повярвал, че държава като САЩ не основава твърденията си на факти", каза в студиото на "България сутрин" зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов

По думите му сътрудничество между нас и САЩ по казуса с борбата с корупцията не бива да бъде неочаквано.

"Българите сме най-заинтересовани от това да осигурим среда без корупция. Няма как обаче нашите партньори да не бъдат загрижени", добави Георгиев.

Той коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, че Москва и Сърбия пазят банкера Цветан Василев.

"Не смятам, че може да се стигне до късане на дипломатическите отношения с Русия. Послание от съдебната власт не бива да се бърка с такова на правителството. Няма как такива действия да не са неприятни, България държи на своя суверенитет и на спазване на законите", обясни Георг Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-министърът на външните работи изказа и мнението си по повод изявлението на Румен Радев, който сне доверието си от кабинета.

"Това, че ние последователно и стриктно спазваме ангажиментите си в ЕС и НАТО ли е продажба на държавен суверенитет? Външната политика е една от най-пресечните ни точки с президентството. Има едно раздвоение в говоренето на президента", изтъкна Георгиев.

Той бе категоричен, че Радев не се радва на особена международна популярност и добави, че не смята, че нашите партньори ще бъдат разколебани заради това, което държавният глава направи.

От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

"Темата с визите за САЩ е една от най-често поставяните при комуникацията ни с Вашингтон. Трипроцентната бариера на откази е тази, която все още не успяваме да преодолеем. Ще продължим в насока на това да изпълним и този критерий", заяви Георгиев.

"Всичко, което правим, касаещо енергийните проекти, се прави по правилата на ЕС. Нашата цел е диверсификация и да гарантираме това, че в един момент няма да бъдем обвързани само с един източник", отбеляза още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
8
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Цялата работа започва със Санстефанския договор. Предлагам да го анулираме.
104
3
 
14
 
! Отговори
тя преди 4 години
Отивам в САЩ - чакам да ме разследват за корупция !
103
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е те нали ни скъсаха донякъде отношенията с Русия -разтуриха ни търговските пазари с Русия да се съобразяваме с тях -личните отношения обаче няма да могат докато е жив и последния българин знаещ какво е направила Русия -онази на Александър трети -онази която обяви война на Турция -докато всички други си биха отбой за нашето население под робство-за онези които за които тук не е имало турско робство а присъствие
102
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, никой не е виновен от пишещите тук, че сме съюзници с НАТО и ЕС. Вашата партия БКП-БСП начело с Първанов и Станишев го направиха и сега всички са виновни. Няма ли някога да помислите или сте против всичко за пропадналия си живот и идеология. Просто се спрете и си карайте пенсионерските години.
101
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз има подозрения по отношение на този юнак ,че е д..... ,.ама още нямам факти! Ще мине без печат!
100
5
 
27
 
! Отговори
тя преди 4 години
Защо американците мислят , че сме по- прости от тях ? Бедни ни направиха алчните политици , но не сме глупави ,виждаме и трезво преценяваме !
99
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава трудната част: да се представят доказателствата за корупцията при съдията. Да не излезе, че САЩ само си избиват руските комплекси?
98
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, всеки ден слушам такива и диотизми и то от наши висши държавни управляващи??? Да скъсали дипломатичните отношения с Русия, абе, л уди ли сте, какви сте? Дори вашият флагман САЩ си има нормални дипломатически отношения. Каква е тази истерия и пр остотия?
97
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо разкритие направи това Херо няма що -разкритие на хора които са разрешили на някой да посети Русия и айде ние имаме данни -ами дайте данни какви пари имоти или други облаги е получил този съдия за това -това е корупцията -това означава ли че всички които не мразим Русия сме корумпирани -ами да ни забранят да ходим до САЩ
96
3
 
26
 
! Отговори
тя преди 4 години
Американските шпиони изиграха лоша шега на Америка , никой не им повярва , само разбуниха духовете !
95
26
 
7
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Като се замисли човек,източна Германия още не може да стигне западна,та какво очакваме ние!?Където е стъпил руски ботуш....
94
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете Сан Стефано Руско турската война и изобщо историята на България и преста нете да спекулирате с нея.Не ви ли омръзна да ритате собствения си *** само и само да се харесате на някакви,които и за слива не ви бръснат.Запазете малкото останало ви национално достойнство.Дипломатически отношения с Русия не можем да скъсаме.Нямаме изгода от това.Американците идват да проучват енергийнотони състояние но в кошара несмятат да ни вкарват.Така че помислете си дали всичко е в името на демокрацията
93
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Борисов?
92
3
 
16
 
! Отговори
до 96 ХАХАХА преди 4 години
Моля не с този трик, че дори най богатата държава на природни ресурси има заплата и пенсии като в България не на нас и затова няма нужда да се вдигат доходите на българите .Истината е че трябва да се вдигнат доходите на българите и България има нужния потенциал за това но на разни като тебе не им харесва това по ясни причини .А това да ми се оправдавате че Русия прави същото ,моля вземи се гръмни и бачкай сам а не се оплаквай от липса на работна ръка.
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87 Даниела "В договора от Сан Стефано пише за завзета територия, държава България не се споменава." - ЧЛЕН VI на Сан Стефанския мирен договор прогласява: " България образува самоуправляващо се, плащащо данък Княжество, с християнско правителство и земска войска." Къде не се споменава България, *** магистрална сладурано? Ей, това американските зомбита са невежи като индианци с брънки на носа
90
30
 
7
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Държава с най-голямата територия на света и най-много природни ресурси,а пенсиите и заплатите по-ниски от в България!
89
29
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Да живее България,долу Русия!
88
2
 
27
 
! Отговори
тя преди 4 години
Гешев слуша Александър Йорданов- евродепутат вкаран от ГЕРБ ! Същия тоя не сме забравили как е завършил навремета бълг филология в Шуменския университет - приет е бил с двойка и сега тоя *** акъл ще дава на гл прокурор !
87
7
 
13
 
! Отговори
Външно преди 4 години
Не можем да скъсаме дипломатически отношения с Русия. А как ни се иска...
86
2
 
25
 
! Отговори
ало, Даниела 87 преди 4 години
Ааа, еврейченцето от фондацията, която съчинява фалшивата история на България :))).Странна История на България, за която никой, повече от 140 години не е чувал. Еврейска фондация и американски НПО стоят в основата на фалшификации като тази.