Външно: Не може да скъсаме дипломатически отношения с Русия

Послание от съдебната власт не бива да се бърка с такова на правителството
6 фев 2020 10:51,
140

Български съдия и семейството му са със забрана да влизат на територията на САЩ заради "участие в сериозна корупция" - подозрение на държавния секретар на Щатите Майк Помпео. Съдия Андон Миталов от Специализирания съд става първият българин с такава санкция.
Още по темата

"Дали ще се разследва допълнително Андон Миталов - това решение ще се вземе от компетентните органи. MВнР не е крайната инстанция, която има роля по този казус. Не бих повярвал, че държава като САЩ не основава твърденията си на факти", каза в студиото на "България сутрин" зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов

По думите му сътрудничество между нас и САЩ по казуса с борбата с корупцията не бива да бъде неочаквано.

"Българите сме най-заинтересовани от това да осигурим среда без корупция. Няма как обаче нашите партньори да не бъдат загрижени", добави Георгиев.

Той коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, че Москва и Сърбия пазят банкера Цветан Василев.

"Не смятам, че може да се стигне до късане на дипломатическите отношения с Русия. Послание от съдебната власт не бива да се бърка с такова на правителството. Няма как такива действия да не са неприятни, България държи на своя суверенитет и на спазване на законите", обясни Георг Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-министърът на външните работи изказа и мнението си по повод изявлението на Румен Радев, който сне доверието си от кабинета.

"Това, че ние последователно и стриктно спазваме ангажиментите си в ЕС и НАТО ли е продажба на държавен суверенитет? Външната политика е една от най-пресечните ни точки с президентството. Има едно раздвоение в говоренето на президента", изтъкна Георгиев.

Той бе категоричен, че Радев не се радва на особена международна популярност и добави, че не смята, че нашите партньори ще бъдат разколебани заради това, което държавният глава направи.

От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

"Темата с визите за САЩ е една от най-често поставяните при комуникацията ни с Вашингтон. Трипроцентната бариера на откази е тази, която все още не успяваме да преодолеем. Ще продължим в насока на това да изпълним и този критерий", заяви Георгиев.

"Всичко, което правим, касаещо енергийните проекти, се прави по правилата на ЕС. Нашата цел е диверсификация и да гарантираме това, че в един момент няма да бъдем обвързани само с един източник", отбеляза още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
15
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
До Тинтири МинтириА ти как не се сети и за другарката Нинова?
64
24
 
6
 
! Отговори
kkk преди 4 години
Някой знае ли сайт за новини,който не е обсебен от русофилски ***?
63
6
 
32
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
Какво общо има Москва с пребиваването на Цветан Василев в Сърбия? И защо се измества постоянно фокуса - от тоталната ни корупция към хибридните обсесии на Вашингтон?Изчезването на стотици милиони от държавни поръчки и европроекти са първото, за което трябва да се хване Гешефт Каскетов. Не за назначението на работа на жената на Радев преди 10 години. Божков бил изнасилвал. Чак като избяга в ОАЕ ли се сетихте за това?Как не се сетихте за душичките Пеевски, Домусчиев, Прокопиев...?
62
2
 
19
 
! Отговори
до 64 преди 4 години
Както казва Помпео при тях има достатъчно доказателства , но преди да се предоставят доказателствата ще трябва да се преразпределят парите, и чак тогава е ред на доказателствата, нещата се извършват едно по едно ,стъпка по стъпка не може да се прави втора стъпка преди да е направена първата стъпка.
61
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън на руските агенти и отровители от България.
60
4
 
31
 
! Отговори
аха преди 4 години
Съдята е "наказан". Боже, каква трагедия, нямало да го пуснат в САЩ. А някой да го пита, иска ли въобще да ходи в САЩ :))))).Сега разбрах, че да не те пускат в САЩ било някакво страшно наказание. Горките хамериканци. Още не могат да стоплят някои промени в света. Не знам защо са решили, че всичко се е втурнало там да ходи. А то близо 5 години дори гастербайтерите се изнасят полека от там. С отрицателен емигрантски поток са.
59
3
 
32
 
! Отговори
за 61 преди 4 години
Лелее, и никой до сега да не е разбрал това. Само САЩ единствените знаят. А доказателства, както обикновено няма.
58
6
 
30
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Вие с целият народ скъсахте отношения..та с една Русия! Проблема е че не може да направите нищо без указания от сащ. А да кажат Сащ.... И с всеки ще скъсаме. Проблема е..че Русия ще и писне и тогава.. то нашата работа като онзи..дето казвал сватбата ми с кралицата е на 50% уредена , аз съм съгласен.... То и аз де за ..Меркел или Цецка , ама...
57
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От този сайт много трият коментари. Много хора знаят, че навремето през мутренските години Бойко Борисов е бил съдружник с Пашата, имаше и фирма ИПОН и охраняваше лично и Тодор Живков.Не трийте истината за което много хора не знаят, но разбира се ,ако този сайт е с власта ще триете.
56
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корумпирания милиардер Андон Миталов в сянка които се замаскирал като съдия,всъщност е човека които източи сребърния фонд на България , затова никой българин няма идея какво стана с сребърния фонд, нито е чувал името Андон Миталов.Не случайно Америка ни казва че е най корумпирания човек и със право , Божков и Пеевки също са но са дребни играчи спрямо тази личност, докато всички следят какво прави Божков и Пеевки , Миталов необезпокояван си прави корумпираните мега сделки.
55
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що да не може?Какъв е проблема?След Съединението Русия как къса дипломатически отношения с България за 10 години?
54
5
 
33
 
! Отговори
Веселин преди 4 години
А бе ей, комсомолецо герберски, ти ако разбираше нещо от това, за което си назначен щеше да знаеш, че това е враждебен акт на САЩ срещу друга държава. Всичките гербери сте чугунени тикви, като началника си. Ама комсомолците сте най-гадните. Такива като тебе едно време ги скъсвахме от бой, когато ни падне случай.
53
5
 
27
 
! Отговори
До paul61 преди 4 години
Има ли някой, който да не е чел "До Чикаго и назад" от великия, гениалния kdt Алеко? Какво казал сърбинът преди 130 (?) години:"Овде jе велика коруцпиjа!". А какво срещаме по книгите на обичаните и у нас американски писатели? Същото!Международни спекуланти, крупни борсови играчи, продавачи на оръжие, купувачи на политици, пълни политически въжеиграчи тръгнали да ни учат на борба с корупцията и то вижте с какъв фалстарт започнаха! Къде са истинските корупционери, нагли пре.стъп.ници? Херо????
52
5
 
25
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Не зная дали ще отиде и този поток, че и АЕЦ.Най-вероятно - ще отиде.Но аз пък да кажа, че да внимават тези, които искат да хързулнат този поток и които си продадоха душата на американския дявол.Че тогава да видиш откъде ще изгрява и накъде ще залязва слънцето. Да не е в СЗЦ според номера на килията.
51
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва лапе е типичния комсомолски секретар . Ефно към едно !
50
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен не ми трябва *** американска виза. Предпочитам Европа. Амчерика е създадена от мошенници,крадци и иманяри.За това са такава ***.Цивилизацията е в Европа. Добре, че един Макрон се държи адекватно.Защото нашите палячовци са клекнали и надупили да им го на.чукат и ще се усмихват.
49
10
 
3
 
! Отговори
Футболист преди 4 години
Бий за да те уважават.
48
15
 
14
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 4 години
РУСИЯ СКЪСВА ДИПЛ. ОТНОШЕНИЯ С БГ КОГАТО ПОЧНЕМ ДА СЕ БОРИМ ЗА НАЦ. ИДЕАЛ- ОБЕДИНЕНИЕ НА ЗЕМИТЕ НИ ПРЕЗ БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ, ПРИ ОБЯВЯВАНЕ СЪЕДИНЕНИЕТО, ПРИ 2-ИЯ ОПИТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ ПРЕЗ 1943.СЕГА ПАК ОТИВА НАТАМ , КОГАТО НАЦ. ИДЕАЛ Е ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ!ТОВА СА ФАКТИТЕ И НЯМА ОТКРИТИ БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ!
47
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече официално се разбра, че България е подчинена на САЩ. Каквото кажат ние раболепно изпълняваме. Утре ако някой американец извика да сваляме гащите ще го направим без да му мислим. Какъв суверенитет,какво национално достойнство, какви пет лева. Пълно подчиняване на Америка и това е. Жалки сме не ами много жалки.БРАВО НА СЪДИЯТА - ИМА ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ.БРАВО НА НИКОЛАЙ МАЛИНОВ.
46
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберасти неграмотни,дори по време на ВСВ когато една друга шайка ***,ни е вързала с нацистите БГ не е скъсала дипломатическите си отношения с Русия,имало си е посолство,посланик,и дори БГ е била връзката между Хитлер и СССР.