Каракачанов: Маргиналите ще продължат да убиват и безчинстват

Министърът иска промяна на модела за интеграция
7 фев 2020 14:12,
70
Каракачанов: Маргиналите ще продължат да убиват и безчинстват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов излезе с остра позиция срещу гетата и ширещата се престъпна безнаказаност. Според него гетата са места, където България вече отсъства, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Позицията на Каракачанов е продиктувана от ежедневите нападения, побоища, грабежи, изнасилвания и убийства от „маргинализирани елементи“. Каракачанов изготви и внесе в МС Концепция за цялостното справяне с несоциализираните (маргинализирани) маси.

Ето и пълния текст на позицията му:

„Два клана цигани се били в Розино, след което полицията открива цял арсенал и задържа 30 души. От печално известния пазарджишки цигански квартал пък идва новина за поредно насилие над медици. Това са случки от последните два дни. Без значение какво се случва в страната, едно е сигурно – проблемите, възникващи от несоциализираните маси, продължават.

От Русия: Столипиново - най-страшното ромско гето на планетата

Продължава и времето, в което правителството игнорира концепцията за интеграция на несоциализираните общности, която е готова от почти година и внесох в МС още през юли 2019 г. Вече повече от половин година, без ясни мотиви, тази концепция събира прах по нечии бюра, докато убийствата, грабежите и изнасилванията не спират.

Ще Ви припомня Алекс от Бяла, който загуби живота си, защото отказа цигара на циганин, на когото онзи ден съдът намали пет пъти присъдата – от 20 на 4 години. Ще Ви припомня Вероника от В. Търново, която беше заклана от рецидивист, който беше лежал на половина присъдата си за друго убийство, защото беше използван механизмът на бързото следствие. Ще Ви припомня и Виктория от Русе – брутално изнасилена и убита от маргинализиран млад мъж от местното гето. Кристин от Сотиря, която завинаги ще остане на 7 години – зверски изнасилена и убита от друг криминално проявен младеж. Ами случаите на нападнати военнослужещи, полицаи и горски при изпълнение на служебните им задължения? А ежедневните набези, побоища и грабежи по селата?

Категоричен съм, че каквато и полицейска мощ да бъде мобилизирана, колкото и да променяме законите, докато не започне промяна в модела на т.нар. интеграция, социалното изключване на тези хора ще продължи. А с него и техните безчинства.

България може да има различни проблеми, но основният е, че има вече бели петна по картата – гетата са някаква друга реалност.

Гетата са места, където България вече отсъства. Всеки загубен месец е загубен месец за страната.

Затова като вицепремиер по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО смятам за основна цел на своето участие във властта приемането на концепцията за справяне с проблемите сред несоциализираните общности. Още веднъж призовавам това да се случи възможно най-скоро, за да дадем перспектива и бъдеще на децата си, за да осигурим и спокойни старини на възрастните хора, които са основен обект на тези набези.

Това очакваме не само ние от ВМРО. Това очакват българите. Защото нашето доверие може да се дава и сваля. Но по-опасното е българите да не свалят своето доверие от държавата.“, приключва позицията на Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
За Унгария Световния ред има друга Доктрина, корено различна от българската, Точно Световния ред пише изявленията и провокациите на Орбан.....
39
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме генерал Деса да каже колко е виновен ББ.
38
4
 
11
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Оправи армията,ред е на държавата
37
0
 
48
 
! Отговори
Очовечава трудът преди 4 години
Вижте какво предприе още преди няколко години партията на Орбан в градовете, в които спечели местните избори. Всички безделници от етноса - принудително на работа в земеделието, като отиват и се връщат пеша. От това каталясват. Те се бяха оплакали, но отговорът беше чрез статистически данни - откакто прилагат този метод, престъпленията в тези градове намалели рязко!През деня работи или ходи пеша до местоработата и обратно, а през нощта спи, защото е много уморен. Кога да върши престъпления?
36
5
 
1
 
! Отговори
Хитлер преди 4 години
Е социалист.
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите не са прости като германците, за да повярват на фашисти. Не могат да излъжат българския народ. Необходим им е някакъв друг народ, по-лековерен и по-податлив на пропаганда.
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно крият фашистките си идеи. Същите предлагат паравоенни отряди под партийно управление. Кръщават старите идеи с нови имена.
33
1
 
37
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Каква интеграция,бе!?Оставихте ги,щото са ви гласоподаватели,да правят каквото си искат,давате им какви ли не помощи,закони за тях няма,имат си Хелзинкски комитети всякакви привилегии-седнал да ги интегрира!Бой и стриганье-нищо друго не ги оправя!
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зсбрана всички т. нар. партии и всякакви т. нар. избори и нешата ше си дойдат на мястото. Щом се смятат за сзуперпотребен електорат, тези дъщите ще продължават да рекетират ситуацията все по-настървено. Фържавата чезне заради тоя "електорат". В името на какво,скъпи съотечественици?!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безкомпромисна промяна в законите така, че да станат невъзможни и да се преследват с тежки санкции кръвосмесителните интимни връзки, вследствие на които се раждат деца с увреждания.Също така много сериозно да се променят законите и в друга насока - когато тежък физически или психиатричен дефект се предава по наследство, на такива хора да се забрани да имат деца, дори и да се наложи медицинска намеса.Изглежда жестоко, но всъщност такъв акт ще защити от дискриминация градивните граждани.
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строител съм, имам дългогодишни впечатления от обсъждания етнос. Над 300 от тях съм се опитал да очовеча. С двама се получи, с останалите 298 не. Това е положението!
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами на Борисов явно му харесва да е такова положението в държавата, защото всички знаем, че ако даде нареждане, Концепцията веднага ще бъде приета от правителството.
28
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тази реч трябва да бъдат съдени за реч на омразата и проповядване на фашистки идеи.
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова, който не желае да живее според българските закони, да заминава в държавата, където го приемат. Там има огромни гета, може да кара така, както му харесва.Онова, което може и трябва да направи държавата е, да спре всякакви помощи за хора, които не са инвалиди и да се направи една строга ревизия на ТЕЛК-овете.Също и безкомпромисна промяна в законите - детските надбавки да се дават само под формата на намаляване на данъците.Също и безкомпромисност по отношение на създаването на деца с увр
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бивол 19Човече, за това което предлагаш, ако увеличиш годините на 5 или на 6, ще съм съгласен с теб!
25
5
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Шкембе войводо,тая идея от пазарската торбичка на известна верига супермаркети ли я извади?!
24
0
 
12
 
! Отговори
До 15 (продължение) преди 4 години
Пак Ант. Тодоров пише за ромските квартали от времето на социализма, за множеството неработещи и неучещи в тях.Потърси и материала за турците в Анталия, защо ненавиждат въпросния етнос - причината е, че "не искат да работят и не могат да работят".Каквото е в гените, не можеш да го промениш.Ако конкретният човек сам реши, би могъл да се постарае да бъда по-друг.Но дали всяко едно от децата му ще следва добрия пример? Оказва се, че колкото и да ги възпитава, все някое става типичен маргинал. Ген!
23
3
 
18
 
! Отговори
SS преди 4 години
Като не може държавата да опази гражданите си ,либерализирайте закона за оръжията.Обаче ви е страх някой отвратен от политиката ви,да не ви пробие дебелите шкембета.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, в България няма решение за проблемите на ромите. Единственото решение е всички роми в Германия!УизЕр и в Германия!РайънЕр и в Германия!Автобус и в Германия!Това е решението! В Германия да ги интегрират, образоват и да им дадат работа и помощи!Всички роми в Германия! Ако трябва нека българските дипломатически служби да назначат служители да оказват правна помощ на роми в Германия. За България това е икономически издържаното и практически реализуемо решение. Всички роми във ФРГ
21
9
 
1
 
! Отговори
Бивол преди 4 години
А забравих,може да стане и летец,стига да е способен като президента.