Каракачанов: Маргиналите ще продължат да убиват и безчинстват

Министърът иска промяна на модела за интеграция
7 фев 2020 14:12,
70
Каракачанов: Маргиналите ще продължат да убиват и безчинстват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов излезе с остра позиция срещу гетата и ширещата се престъпна безнаказаност. Според него гетата са места, където България вече отсъства, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Позицията на Каракачанов е продиктувана от ежедневите нападения, побоища, грабежи, изнасилвания и убийства от „маргинализирани елементи“. Каракачанов изготви и внесе в МС Концепция за цялостното справяне с несоциализираните (маргинализирани) маси.

Ето и пълния текст на позицията му:

„Два клана цигани се били в Розино, след което полицията открива цял арсенал и задържа 30 души. От печално известния пазарджишки цигански квартал пък идва новина за поредно насилие над медици. Това са случки от последните два дни. Без значение какво се случва в страната, едно е сигурно – проблемите, възникващи от несоциализираните маси, продължават.

От Русия: Столипиново - най-страшното ромско гето на планетата

Продължава и времето, в което правителството игнорира концепцията за интеграция на несоциализираните общности, която е готова от почти година и внесох в МС още през юли 2019 г. Вече повече от половин година, без ясни мотиви, тази концепция събира прах по нечии бюра, докато убийствата, грабежите и изнасилванията не спират.

Ще Ви припомня Алекс от Бяла, който загуби живота си, защото отказа цигара на циганин, на когото онзи ден съдът намали пет пъти присъдата – от 20 на 4 години. Ще Ви припомня Вероника от В. Търново, която беше заклана от рецидивист, който беше лежал на половина присъдата си за друго убийство, защото беше използван механизмът на бързото следствие. Ще Ви припомня и Виктория от Русе – брутално изнасилена и убита от маргинализиран млад мъж от местното гето. Кристин от Сотиря, която завинаги ще остане на 7 години – зверски изнасилена и убита от друг криминално проявен младеж. Ами случаите на нападнати военнослужещи, полицаи и горски при изпълнение на служебните им задължения? А ежедневните набези, побоища и грабежи по селата?

Категоричен съм, че каквато и полицейска мощ да бъде мобилизирана, колкото и да променяме законите, докато не започне промяна в модела на т.нар. интеграция, социалното изключване на тези хора ще продължи. А с него и техните безчинства.

България може да има различни проблеми, но основният е, че има вече бели петна по картата – гетата са някаква друга реалност.

Гетата са места, където България вече отсъства. Всеки загубен месец е загубен месец за страната.

Затова като вицепремиер по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО смятам за основна цел на своето участие във властта приемането на концепцията за справяне с проблемите сред несоциализираните общности. Още веднъж призовавам това да се случи възможно най-скоро, за да дадем перспектива и бъдеще на децата си, за да осигурим и спокойни старини на възрастните хора, които са основен обект на тези набези.

Това очакваме не само ние от ВМРО. Това очакват българите. Защото нашето доверие може да се дава и сваля. Но по-опасното е българите да не свалят своето доверие от държавата.“, приключва позицията на Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
22
 
! Отговори
До Мошеници № 15 преди 4 години
Имаше гета байно, имаше.Що се отнася до прословутото им разселване между нас, поразпитай из комплексите. В някои блокове настаняваха по едно ромско семейство във вход, на партера. В други блокове обаче имаше по един "циг. вход" - всички апартаменти от този вход се даваха на роми. Поразпитай колко отдалеч хората заобикаляха такива входове и дали смееха да минат оттам по тъмно.Прочети и материалите на Антон Тодоров - каква значителна част от тях не са ходили на училище и са раждали на 12-13 г.
19
0
 
24
 
! Отговори
Бивол преди 4 години
Предлагам всички,които нямат основно образование да се взимат на 18 г.в трудова казарма,където да се обучават на занаят, да работят по магистрали, вик-обекти, поддържка на пътища и ж. п.линии и пр.за срок от две години. Който иска да продължи обучение и след тези години за шофьор, тракторист,багерист и т.н.
18
3
 
13
 
! Отговори
L. преди 4 години
Ако вицепремиер по обществен ред и сигурност не мож да направи нищо, а само си подостря молива с разни есета на тема ***, значи най-добле е танковете да дойдат. Оппа - нямаме танкове. Тогава руснаците с джиповете от Берлин - там раздадоха правосъдие за една нощ.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н министре на отбраната! Малко ли власт имаш в ръцете? Нали уж обичаш и познаваш историята? Я прочети отново какво направи генерал Чочоолу в Столипиново! Не беше отдавна, много пловдивчани си го спомнят. Цветнокожите се бяха изпокрили, не смееха да гъкнат. На работещите в тютюневите складове, в края на всяка смяна, им се даваше бележка до колко часът е бил на работа, и по кои улици ще се прибере в ***'алата. И а го хванат че се е отклонил от маршрута, ставаше боксова круша. Мир и спокойствие...
16
1
 
15
 
! Отговори
бай х преди 4 години
на кой се жалва като той е 3-тия в дъжавата и е част от управлението ... ако той /и другите около него / не могат да се справят с проблемите .. значи не стават за нищо .....скоро цялата държава ще стане гето
15
4
 
16
 
! Отговори
Мошеници преди 4 години
Ами до 89 гето в България нямаше, защото държавата ги социализираше насила, а днес нпо та под чуждо командване скачат при всеки опит да ги направим хора. За това се почва със закриването на нпо тата и връщането на държавата там със сила и бой
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мандата почти мина тоя се сети да се прави на строг и между другото какви са промоциите в "Била".
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да бъде приета тази концепция, защото Баце го е страх от НПО-тата. А те са стотици в България и всичките ще ревнат. То пък него от какво ли не го е страх всъщност... Орбан изгони Сорос и неговото "Отровено общество", ама Орбан има топки.
12
0
 
12
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Министърът назова, с малко по-други думи, някои от симптомите за заболяване на държавата и обществото като цяло, за които говори президентът. Имаше много обидени.. Между обидените беше и Каракачанов, но изведнаж, няколко дена след обидата се сети че неговата концепция за интеграция събира прах по някои бюра. Ами щом в условията на демокрацията (по български модел) един вицепремиер не може нещо да предвижи, какво може да направи всеки един от нас ? А не е ли че корабът потъва и плъховете са .
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов не дава никакво решение освен да се построят нови затвори, Но накрая ще влезе и той там за дълго.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този индивид олицетворява поговорката "Не гледай какво правя, а слушай какво ти говоря". Никаква връзка между думите му и делата му. Жалко... А отиде във властта ТОЧНО заради обещанията, че ТОЧНО с тези неискащите да се социализират, ще се справи.
9
4
 
14
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Кресливата мижава партийка вмро,"ражда" ялови патриоти,които умело боравят с простолюдието,гарантирайки си оцеляването на политическия пазар.
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов е доста време във власта ,да беше направил нещо по въпроса, вместо да се оплаква и изрежда престъпления извършени от роми!Не ,че защитавам ромите ,но по същият ред мога да му припомня грабежи и убийства извършени от българи!
7
2
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
По-добре от махалите да са в затвора, отколкото на пътищата. Кой иска да са му пред очите всеки ден?
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента им каза че цялата държава е заприличала на гето.
5
4
 
9
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ня ги барнете ми се струва?!Все пак са Ви основни гласоподаватели.....Това са само думи от Ваша страна за рейтинг!!!
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ниски заплати, няма работни места, продължителна безработица и хората не могат да оцелеят. Остава само да пълнят затворите или да измират. Това не е никаква интеграция а държавна политика на ОП на бг геноцид.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно заглавие! Все едно не го казва човек , който управлява и има власт да се бори с проблема! Помните ли какво обещавахте преди?
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво де, знаем, че отлежава от миналата година тази Концепция и правителството не желае да я приеме. Ти, Каракачанов, защо крепиш това правителство тогава?!?! Временните облаги явно са ти по-важни от бъдещето на България!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с пределите на неизбежната самоотбрана,бе вице?