Приватизацията – ще излезе ли всичко на светло?

Не всички процеси са били фалшиви и завоалирани в корупция
12 фев 2020 22:37,
54
Приватизацията – ще излезе ли всичко на светло?

Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

"От 2 години насам тази тема излезе ярко и недвусмислено в дневния ред на обществото. Преди 2 години беше приет антикорупционният закон в страната. Всичко тръгна оттам. В този момент има над 3 млрд. разписани документи за запориране на незаконно придобито имущество. Имало е смисъл това да стане", заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски".

Още по темата

Той бе категоричен, всичко ще излезе наяве, защото е регистрирано.

"Приватизацията не във всичките ѝ проявления и случаи е била фалшива и е имало корупция. Аз познавам приватизации безкрайно честни и точни. Не всичко трябва да падне под един знаменател, но там където имаме законови нарушения, виновните трябва да понесат отговорност", смята Гърневски.

"Тази държава няма да може да продължи, ако не сложи всичко на масата", каза депутатът.

"Разбира се, че е необходим закон за давността. Много прокурорски, разследващи умишлено чакаха 10 години да мине давността. Когато в едно дело има доказано престъпление, то трябва да може да бъде възобновено",заяви пред Bulgaria ON AIR Гърневски.

Според него законодателството трябва да бъде променено така, че да няма давност на сделки. Но освен това, ако се докаже, че съответни органи са крили в подобни доказателства, те трябва да бъдат наказани.

Относно казуса с машинното гласуване Гърневски отбеляза, че в България се е провел много сериозен дебат по темата и е станало ясно, че на много малко места по света има такова гласуване.

"Пари винаги могат да се намерят, когато трябва да падне и този опит на атака срещу управляващите", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен зад Лукойл не се ли крие любимия Ротшилд, а както и зад новите зелени мушмороци които са отворили голяма уста за лапане и използват болното момиче да окрадат повече от бедните за богатите
27
4
 
9
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До ГЕШЕФ Е РАДОСТ Те са под крилото на тиквата само дребните рибки ще подпукат а тия от ктб къде най много крадоха отново са покрити гешев защо не почне от царчето главния покровител на боко тиквата
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов казал на Луджев:-Трябва да създадем Синя буржоазия.
25
4
 
13
 
! Отговори
ГЕШЕФ Е РАДОСТ преди 4 години
Това че ще разследват приватизацията и ще вкарат виновните в затвора го слушаме всяка година то Банкянската Мутра. В крайна сметка ще изфабрикуват малко доказателства за да вкарат в затвора бизнесмени неудибни на шайката и нищо повече. Ха на бас, че Доган и Пеевски няма да ги закачат за приватизацията на Булгартабак и ТЕЦ Варна.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е такъв човек ни трябва да действа с размах .. към чинията с кюфтета.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България си отиде ние ще си говорим как е било.Окончателно ни закриват със зелената сделка.Герб по различни ли са от Костовото СДС.Та половината кадри на Костов са при тях.След 20г ще дойде Гешев 2 и ще проверява Герберските политики с евро парите.И какво от това.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще се избистри как Костов продаде нефтохима на Лукойл, авиокомпания "Балкан", мариците и как герберите продадоха "Булгартабак" на по-малка сума отколкото имаше налични по сметките му.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите от бандитската приватизация вече са отписани и никакво разследване няма да ги върне. Единствения резултат ще бъде, че забогателите по този начин хора, масово ще почнат да си изтеглят парите в чужбина. Особено пък след тази шумна заявка, че срещу тях ще бъдат предприети действия. После като Божков ще гонят михаля.
20
2
 
8
 
! Отговори
Каскетен ПР преди 4 години
Пушилки, както винаги.
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една съвсем актуална далавера със санирането, дето плаче за разследване. Едно саниране на блок излиза повече пари, отколкото да построиш наново блока. Освен това е чиста дискриминация към една голяма част от българите, които нямат право на саниране, защото не живеят в жилища, които са в обхвата на санирането. Ама съвсем забравих - това е инициатива на Плевнелиев и зад нея стои ГЕРБ. Това не се разследва.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доган и Пеевски треперят...
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мутренския охранителен бизнес, рекета, насилственото застраховане кога ще почне да ги разследва. Предлагам му да започне от Ипон.
16
2
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Ако започнете от последната риализирана приватизация и се връщате към предходната- стъпка по стъпка в обратния ред - то може и да има някакъв видим реален резултат! Ако ... Ако ... защото е съмнително как ще работят подопечните на Гешев когато им е задал просто тема Приватизация!
15
10
 
3
 
! Отговори
Електра преди 4 години
Тоя кух Шербет защо не отговори, морално ли е всеки началник на държавна служба, да си назначи по една ***, на две държавни заплати, за да си я плющи безплатно, през работно време... Навремето, Импексовата лъжлива курабия се прегръщаше и ближеше сладоледа на Бисер Петното, сега го ближе на Копейкин. Всички знаем как свърши Петното с разцепен пърдялник в затвора, сега е ред и Копейкин да го изнасилят там...
14
1
 
8
 
! Отговори
Ъ? преди 4 години
3 милиарда "разписани" документи или подписани документи за запориране на имущество на стойност 3 милиарда? Защо не го научите този език, преди да пишете на него?
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще повярвам че нее пиар акция ако Костов го вкара за 20 г. в затвора а баш Шлангажията върне всички откраднати милиони чрез обръчите си от фирми и му облече раирания костюм. Черепа от вчера ли е мафиот. И защо не го арестуваха преди 10 години нали толкова е на власт шлангажията. Или сие плащал и когато спре да си плаща го подгониха. Не на нас тия бе. Не сме расли у саксия и не сме поливани с лимонада бе тарикатите от седенките.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНПрав е президента - всички акции на прокурора с каскета удрят навсякъде другаде, но не и около кръга на Борисов и герберския елит. В края на годината похарчиха няколко милиарда както те си пожелаха и всяка година правят този номер.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само с кръф на улиците може да се взема кокъла,,иначе пак ни пращат за шишарки
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не ми дреме ни за гербаджии ни за седесари ни за социалисти и депесари .... за ХАРОДА ми дреме,,ограбени бяха наще родители и ние и децата ни.Ще повярвам когато видя Бойко -Мишо бирата ..Ало Банов и ЦвЦв да бъдат подведени под наказателна ЕФЕКТИВНА одговорнос а не да ми казват че нямоло данни за злоупотреби.. Цел свят чу Бойко да поставя чадър и да спира проверки и кво ...ей на пак си е цар Боката а записа истински или не си остава незначително доказателство... Докато баш мафията не е в затвора
9
2
 
4
 
! Отговори
ЕВОА преди 4 години
Тук е силата на Ревизоро,ама той вече другаде го тика.ЯЗЪК!