Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!

Борисов: Работим по мерките за влизане в чакалнята
22 фев 2020 13:16, Елка Василева
366
Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. Това написа премиерът Бойко Борисов в пост във Facebook, след като рейтинговата агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни.

"Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута „BBB“, като перспективата за страната ни остава положителна.

Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната.

Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес.

То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика". Това се казва в поста на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За каква независимост и български лев говорите,като от 20 г сме вързани към ЕВРОТО!Когато 90те години бяхме отвързани и независими,видяхте какво стана!Не позволявайте да ви манипулират толкова евтино!В края на краищата,като си *** и манипулируем, ще си останеш беден.
194
7
 
14
 
! Отговори
РБ преди 4 години
България не произвежда нищо !!! Няма как еврото да ни направи богати !!!
193
7
 
16
 
! Отговори
Очевидец преди 4 години
В Испания еврото донесе обедняване и намаляване на покупателната способност. Хората не можеха да си обслужват кредитите по ипотеките и 600 000 се оказаха на улицата! Имаше самоубили се. А кризата от 2008 съвсем ги довърши. Безработицата стигна близо 20% от младите хора и те започнаха да емигрират в Латинска Америка, където винаги са намирали спасение. Но всичко тръгна от еврото.
192
5
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Абе прасето си иска *** и това си е!Насила хубост не става!
191
5
 
27
 
! Отговори
Дедо Петко преди 4 години
Когато някой ден ЕС се разпадне, в него ще останат само България и Румъния, защото няма да покрият изискванията за излизане.
190
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 210Всички почват да купуват евра и курса пада с 15 %, инфлацията се увеличава с 50% и повече заради вноса и търговците спекулативно крият стоката и така натиск за по-високи заплати и пенсии и компенсации. БНБ печати нови левове и се завърта хиперинфлация в чакалнята. Нали това го имаше и в 1996 г. когато имаше спекула с долари.
189
5
 
26
 
! Отговори
ined преди 4 години
И с евро и без евро пак ще сме на дъното в класацията докато крадци като Борисов, Костов или "Царя" ни управляват
188
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако струва 2 лева след еврото ще струва 2,5 евро мурзильски.Какоф преходен период чиниш червена бабчико захлупена в прокисло.Нали закон ти написа Менда и вкараха ,че ще отвържат борда и от 1,76 че рухне курсо на лева до 5000 лв за 1 евро офчарсгумениГалошиМасковский.
187
8
 
29
 
! Отговори
Ива преди 4 години
Еврото ще доубие България и българите...Нямаш ли си собствена валута - нямаш независимост..Нито ще бъде възможно да има динамичен обменен Курс, който е доста полезен по време на икономическа или финансова криза.. Ако народа не излезе и не каже "НЕ НА ЕВРОТО"- пиши Бъглария история..
186
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До комуниста N:199и един мармот завиваше шоколад в станьол, би ли ми обяснил, ако едно нещо сега струва 2 лева, след въвеждането на еврото, вместо 1 евро ще струва 2 евро, защо и като си толкова умен, как ще стават нещата в преходния период когато и двете валути са в употреба, то понеже червените сте големи икономисти затова сринахте държавата 5 пъти
185
8
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
гледайте снимката и изпадайте в умиление,гербомажоретки!....ОТВРАТ!
184
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пирамидата на вестникарския бизнес се е издържала от хазарта на Бошков. Няма хазарт, няма вестници и медии.
183
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До 673723++ !..а, и още един +!
182
9
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
И вижте кога го пише, когато евреите му ударят по една рамо с кредитните си агенции;))) с една дума му казват: "Нема страшно, наш, ти действай, ний сме зад тебе";))) Дери гоите! ГЕРБ - еврейското кожодерство!
181
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лафка фалира, влошава се българският бизнес. Влошава се хазартният и вестникарският бизнес.
180
6
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
за Бойко, всичко, каквото е зле за народа е добре;)))
179
23
 
8
 
! Отговори
Много рyски преди 4 години
трoлчета. Естествено, че е 100 пъти по-добре с еврото.
178
8
 
9
 
! Отговори
До комуниста N:199 преди 4 години
До по долния акомунист набеден за икономист.Първо м/у комунист и икономист има разлика овчарю Второ тези 500 евро след влизане на евро у нас покупателната им сила и стойност ще рухне защото кафето хляба водата салама и банана всичко ще закръгли 2,5 евро на бройка т.е имаш моментален срив от над 60% на покупателната сила на твоите 500евро и моментален скок с 60% на цените.Спекулатривен, който никой с нищо няма да може да озапти.50% инфлация за 1 ден а курс не е 1,95.. ,а ще е 5000 лв за едно евр
177
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, българските граждани точно затова ще си изнесат спестяванията в приятелски държави в ЕС. Щото малко ни е омръзнало от вашата версия на добро. Понеже досега нищо добро не ни е донесла.
176
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо добро няма точно в това.