Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!

Борисов: Работим по мерките за влизане в чакалнята
22 фев 2020 13:16, Елка Василева
366
Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. Това написа премиерът Бойко Борисов в пост във Facebook, след като рейтинговата агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни.

"Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута „BBB“, като перспективата за страната ни остава положителна.

Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната.

Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес.

То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика". Това се казва в поста на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
238, в периода 1998 - 2002 г. при Азнар ! Най-силна икономика в ЕС ! Правеха се чудеса, но вие там В България от къде да знаете, като сте заети само с мизерията как да я преодолеете след като си я избирате на избори !
214
6
 
10
 
! Отговори
Разбира се преди 4 години
ББ винаги работи за благото на българският народ и не за собственият си джоб и приятели. Така че може да му се вярва?
213
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стига бе! Кога по-точно Испания е била първа икономика в Европа?
212
3
 
4
 
! Отговори
и защо преди 4 години
До Анонимен232ще паднат лихвите ?? то и сега в банките има достатъчно спестявания за които банката плаща символична лихва 0,5 % така , че не е проблем тези пари да бъдат дадени и сега като кредит при 2,5 % лихва просто банките не искат това.а това ,че домакинствата взимат ниско лихвени заеми не е развитие.ти кажи кой и за какво ще изхарчи 16 -те млр евро гарант на борда
211
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приемете еврото, то е гаранция, че в България няма да останат българи, на територията и ще се заселват само бежанци и умствено изостанали същества !
210
5
 
13
 
! Отговори
ВВ преди 4 години
Чехия и Полша имат собствени валути работещи икономики , а не крадливи гробари !!!
209
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интервю при Д.Найденова финансовият Горанов беше "нокаутиран" относно хазарта на Божков ! Разбра се, че чадър му е правен от Горанов и Пожарната и сщият този измамник Горанов твърди, че португалците не обеднявали с еврото което е нова измама и манипулация, а аз тврдя пък защото съм свидетел вече 18 г., че и испанците обедняват и не искат еврото, преживях песетата, при нея испанците бяха първи по икономика в ЕС, сега с еврото освен че обедняха но и едвам връзват "двата края" и си искат песетата
208
3
 
8
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Българите искат работа и европейски заплати , а не да работят по чужбина /2,5 мил./ !!!
207
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи си наистина ***,а приемането на еврото е добър ход на правитеството,ще паднат лихвите в банките и хората ще са по свободни да се развиват!
206
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме да сваляте ГЕРБ, Coрoсoиди!Оставете ГЕРБ да управлява до края на мандата,вие сте рекетьори-изнудвачи на правитеството!
205
5
 
8
 
! Отговори
дядо преди 4 години
Брех, глей кой са е замислил да ми е хубаво ,пък яз да не знам таз работа!
204
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тоя пак бълнуваЗабравяш бурканбанка където има още 30-40 милиарда лева и съседните държави някой приемат и лева за валута. Главно Сърбия и Македония.
203
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези напъни са, за да се освободят 16 милиарда лева от резерва,който крепи борда и бочко да си ги похарчи за кеф.А след него и потоп ако ще да има.
202
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За малка част от българите ще е за добро, но как ще живеят останалите
201
5
 
6
 
! Отговори
тоя пак бълнува преди 4 години
при положение , че в банките има 50 млрд лева спестени а в бнб има 16 млрд евро гарант на борада как може курса да е 1 евро към 2 лева...би трябвало да има поне 25 млрд евро и то само да покрият спестяванията а като прибавим и 3-4 млрд лева в оборот за да остане същият курс трябва да имеме 27-28 млрд евро а ги нямаме .значи лева е надценен и би трябвало да се обърне 3,6 лева за едно евро
200
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм за еврото,за останалите не знам как е.
199
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако баба ми беше мъжка щеше да стане една...
198
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как се излиза от ерото?ТВ експертите казаха, че ще се върнем към германската марка. А защо Германската централна банка ще ни обмени еврото за дойче марки, ако се разпадне Еврозоната?Красимир Ангарски обещава ли, че Германската централна банка ще ни смени еврото с дойче марки? Защо?Т.е. ще останем без валутен резерв, еврото ще се обмени обратно в левове от БНБ. Еврото ще стане невалидна валута.
197
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са толкова сигурни уравляващи,политици и залепените за вендузите им аналЛизатори,да излязат пред една общонародна комисия и подпишат декларация относно своята увреност,че,ако проповядваното до неистовост трърдение,не се изпълни,да им се отнеме цялото имущество в полза на държавата,да им се даде по една панелка и демократично избрано място на опащките пред бюрата по труда!!!!Ето,това заслужават и това трябва да им наложат потърпевшите от техните непрекъснати лъжи.т.е,почти целият народ!!
196
12
 
7
 
! Отговори
жаго преди 4 години
Всяка страна, приела еврото, е станала по богата. Който не ще , ще поеме гербавия пак , със скърцане ама ще го поеме....ха ха