Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден

Борисов нареди масови проверки на пазарите заради дистанцията
Обновена: 9 апр 2020 16:35 | 9 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
271
Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов пикът на епидемията ще е една-две  седмици след Великден.

Заради това той призова хората сега да покажат самодисциплина, за да се мисли след това за разхлабване на мерките.

Още по темата

“Сега е моментът нацията да покажем, че сме самодисциплинирани, за да можем да дадем въздух“, коментира той.
 
Борисов съобщи, че с военния министър Красимир Каракачанов са подготвили три варианта за парада на Гергьовден, но все още е рано да се каже сценарий ще бъде осъществен.

Вариантите са при добра, лоша и много лоша ситуация.

Двамата ще проведат отново разговор по темата в края на месеца, за да решат, кой ще изберат.

Борисов съобщи още, че след като пазарите са били отворени вчера, там са се струпали хора.

Заради това е наредил на МВР шефа Маден Маринов да извърши проверки и ако се установи нарушение веднага да бъдат затворено тържището.

Според него има начин да се организират така неща, че да се спазва дистанция.

„От двете страни на пазара да има контрол и влизат по толкова хора, че да има разстояние между тях“, посочи като пример той.

„Ние сме едно и заради това всяко изказване започваме с умоляваме“, коментира премиерът.

Бойко Борисов коментира и темата с липсата на тестовете за коронавирус и отново потвърди, че цяла Европа иска да купи, но няма откъде.

„Като циганета се молиме, не само аз, но и премиери, и президенти“, посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
16
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Няма хъката , няма мъката, вие сте селяни прости и не разбирате, че най-голямата ценност в света е човек да е свободен, независим и да работи и да получава добро възнаграждение!Кажете ми селяни прости, на чий гроб ще плачите , когато китайската когъща икономика изкупи всички европейски компании и корпорации!От вас нищо няма да зависи, вие ще бъдете новите роби, и тогава вие ще работите за една купичка ориз, а китайците ще имат световен стандарт на живот!Залогът е голям селяни прости!Фил!ЦРУ!
62
11
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
В Билла хляб има под 1,50лв !Защо лъжеш ?! А и в края на краищата не е само Билла! Има скъпи и не толкова скъпи обекти ! А по презумция от страх и паника страдат неможачите,мързелите,неспособните и готованковците! Какви гладове,какви бедствия говориш.Вместо да хленчиш и да се оплакваш в нета,можеш да се самоограмотиш и да потърсиш нисша за просперитет ! Може и пък тази пандемия да очисти консуматорите и тарикатите,което ще й е плюс !
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафия да управлява държава се видя какво означава. Което си не може, то си не може.
60
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боко е кат баба Ванга...всичко знай.Само не знай че няма...епидемия.
59
0
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Стига с тия глупости бе! Китай има много свободен капитал и в момента купува без пари акции.... Също така и производствоСега световната икономика трябва да преосмисли факта че почти всичко се произвежда в Китай. Видя се че те заради вируса намали ха (преди пандемията) износа и останалия свят се ос.... Ра
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак на опашката сме . Дорде се усетим пика миналНикаква организация няма.
57
1
 
33
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
ХОРА НЕ ПРОУМЯВАТЕ ЛИ!! ЦЕЛТА НА БОКО ТИКВУН Е ДА НИ ИЗКАРА ,ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО САМО И САМО ДА ОПРАВДАЯТ ЛИПСАТА НА ПАРИ КОИТО ОТКРАДНАХА . КЪДЕ ОТИДОХА 10-ТЕ МРЛД ИЗЛШЪК ЗА 2019КЪДЕ ОТИДОХА 6-ТЕ МРЛД ОТ 2018 КЪДЕ ОТИДОХА 1,5 МЛРД ОТ ЕВРОПА КЪДЕ ОТИДОХА 10-МЛРД КРЕДИТ ТЕЗИ ВЪПРОСИ ЩЕ МУ БЪДАТ ЗАДАВАНИ ПОСТОЯННО И ТОЙ С КЕФ ЩЕ СЕ ОПРАВДАВА ,ЧЕ СА БИЛИ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА КОРОНАТА !!!
56
0
 
15
 
! Отговори
Бойко Ефенди преди 4 години
Вярваме ти Тикве !
55
0
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
аз колкото ги гледам, толкова почвам си мисля - тия слаб*умните наистина ще ни търкалят още месеци, щото очакват юлските жеги да убият вируса. Те нямат друго решение в момента. Пожарникаря първо викаше - нека ми каже Мутафчисйки 2 дена са спаднали бройкате и махам карантината, а кат взе да спада - вчера вика - нека лекарство да се намери, въобще няма и да го питам щаба...Те чакат слънцето ! Само дето не загравят че в Австралия имат повече болни от нас !
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е пик гн главен ликвидатор на коронавируси? 25 болни и 3ма умрели или какво?И лелките от Кауфланд разбраха, че БЦЖ намалява заразата от 5 да 10 пъти и пик в бегето няма да има.
53
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът на грипа Ковид отдавна е минал Номер ът е сега да се откраднат 10 милиарда и съсипана икономика , за да продължат да теглят заеми.Ще задминем и най-бедните южноамерикански и африкански държави.Ще работим колкото да си купим хляб и да си платим сметките.За справка в Билла хляб под 1,50 лв няма.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастните не спазват ограниченията и си излизат, когато искат после да сме ги пазили. Други пътуват в чужбина, а ние не можем до арка да идем.
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много злоба бе... в тоя форум.
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Няма дис;иплина ! Пуснаха пазарите и виж - не спазват дистанция, без маски толкова ли е трудно бе ?
49
3
 
20
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
Сикаджия, за да стигнеш пик - връх някакъв трябва да има катерене!! а ние от 1 месец сме със средно 20 човека на ден и.. толкова!!да ти *** и скапания щаб от псевдопрофесори
48
1
 
20
 
! Отговори
No Covid преди 4 години
При около 600 официално заразени на 7 милиона и нещо май няма да е скоро този така наречен ПИК на епидемията! Стискайте зъби, че може и до Коледа така да я караме!
47
0
 
15
 
! Отговори
Великтен преди 4 години
Да не е по Гергьовден или чак по Хелоуин. И чия армия ще прави парад, направо един гейпарад с джендърмерията и новите стелт самолети и сте готови.
46
0
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Това ще е трето отлагане на пика . На всеки 2 седмици ново отлагане. Така ще откараме до лятото и накрая пик няма да има.----значи момци... вземайте се в ръце щото пика ИДЕ - на 15ти Септември. Ей къде ей. Гответе се ей. Да не изтървем фронта точно преди ПИКа. Има няма 5 месеца, дръжте фронта ей !
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейййй тоя се оказа голям математик.Как още не са му дали титлата академик-математик.Сега да каже и кога ще изчезне вируса.Да не го държи в тайна.
44
2
 
12
 
! Отговори
Гроба от Малашевци преди 4 години
- Повече няма да гласувам за Бойко! С тия мерки останахме без работа... Ех що не послушай авера Асан... Той отиде гробар в Италия и стана милионер.... :(