Борисов: На фона на пълзящата криза по света икономиката у нас е жива

„Няма да спрем дотук, ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса“
Обновена: 29 авг 2020 11:44 | 29 авг 2020 11:40, Елка Василева
423
Борисов: На фона на пълзящата криза по света икономиката у нас е жива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

„Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв.

Още по темата

Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея.

Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим“, заяви Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
2
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
какво да прави чиляк?-мосю Гилотин-отдавна отречен.-Да го "Предадат на барут и олово"..-много старомодно.-Онова съоръжение с въжето и формата на буквата "Г" -отдавна забравено..-Връзване м/у четири коня...направо архаично,никой отдавна не го прилага....Тогава какво остава?..Имате два варианта:-1.:-Да носите пааараазита на раменете си докато Сатан го привика,или-2.:-Просто да го изчегъртате от властта,в която се е впил като пиявица../макар че пиявицата САМА се откъсва ,когато се налочи./
313
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Някой 07хм..Разбирам мерака ти...Но нема ли да е по-лесно ТИ просто да са преселиш в Туркието с туба вазелин?..Защо требе да арчи пари за теб цела армия,кога двама-тримаманафи ще ти тушират сърбежите без проблем?
312
2
 
23
 
! Отговори
Saki преди 4 години
Остави икономиката, Ами отговори защо наричаш председателя на народното събрание ***, защо не си събрал 700 млн.от хазарта, защо Доган е заградил държавен полуостров и държавна акватория,какво е минавало оттам транзитен хъб за цигари ,наркотици и шпиони ли, защо спиш с пистолет до главата,защо имаш шкаф с милиони евро и злато ,а заплата ти е под 10 хил.лева,защо не идваш в НС, защо говориш цинично за евролидерите,защо не знаеш поне един чужд език, защо НСО охранява членове на турската партия?
311
0
 
5
 
! Отговори
иванчо преди 4 години
До 4epaявно су чул или чел нещо, но пак само до втория ред;другия път прочети още няколко, пък .. белким стоплиш нещо по-съществено
310
1
 
24
 
! Отговори
иванчо преди 4 години
Няма да спрем дотук, ще продължим да помагаме на гражданите и бизнесавижда се, че нямате никаво намерение да спирате, но .... свърши с вашите намерения; времето ви изтече; от вашето помагане България обезлюдя,заробихте собствения си народ, както не е бил заробван никога; бизнес - ?!?!?!народопродажниците си мислят, че икономиката е жива, щото милиончетата, които скътават по най-долни начини не са напълно секнали .....! ! ! ОСТАВКА ! ! !
309
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще умре, ако не каже на българите поне по една брадата лъжа на ден!
308
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
единствено икономиката в шафчето на великия вожд е жива хората нямат пари да си платят лекарствата и реват на избягалите в чужбина да им плащат пари. велики българи, велики боклyци
307
18
 
5
 
! Отговори
4epa преди 4 години
КАТО СТАНЕ НИНОВА ПРЕМИЕР ЩЕ НАПРАВИ ТКЗС-ТА ЩЕ ЦЪФНЕМИ И ЩЕ ВЪРЖЕМ !!!!!ГОТВЕТЕ СЕ ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ ДРУГАРИ !!!!!!!!!!
306
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОРУПЦИЯТА Е ЖИВА
305
8
 
39
 
! Отговори
Все на опашката преди 4 години
Икономиката е жива, но на командно дишане. По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират с тях, защото сме били по-напред.Вече трети мандат на Бойко сме все на опашката, най-бедната държава в ЕС. Изоставаме и от предпоследните. Добре че Албания няма скоро да влезе в съюза, иначе щяхме да останем и след нея.Това са "големите" успехи. Само когато се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, тогава ще се отлепим от дъното. Оставка!
304
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
иска да каже бизнеса на моите хора върви,щото слушат и си плащат добре, а други не виреят, тях ги рекетирам, мачкам и изритвам като не си плащат.Как да има бизнес на бсп, като те не ми пълнят чекмеджето, хич да си не помислят че шъ ги пусна, ама ха.
303
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** оставка.
302
4
 
34
 
! Отговори
Честно преди 4 години
Имам чувство,че от Е.С го викат да му кажат завъртяно,че не само е сгазил лука,а трябва да подаде оставка,щом ще сминя конституцията без да се съгласува първо с Е.С. Дали няма да си искат обратно парите дето му дадоха за короновируса?
301
5
 
11
 
! Отговори
Мотика преди 4 години
Настъпва ме по мазола
300
7
 
16
 
! Отговори
V преди 4 години
Забрай да каже ,,ВЕРВАЙТЕ МИ ,, В Европа текат процеси доста лоши за еврогейзма което е естествено продължение на нацизма. Трябва да се спрат еврогейския и мафията герб иначе последни по всичко и първи по изчезване на нацията.
299
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ги хи хи
298
42
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше герб ,сега нямаше какво да работите селяни прости.
297
4
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
По-скоро как ще обясни,че мис Бикини е на 30,а щерката на 37.----туй как да е... Нито я е изнасил, ното я е вързал. Момичето само е решило. Той да каже, защо уйчето е ДВА ПЪТИ по -млад от племенниците. Ей туй сега очакваме да чуеме.
296
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътПо-скоро как ще обясни,че мис Бикини е на 30,а щерката на 37.
295
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаеме,знаеме ги тия хора,на които помагаш.Ти им помагаш да правят бизнес,а те ти помагат да пълниш чекмеджето.Значи,взаимно си помагате.А народа кучета го яли.