Бесилките в София: Улиците - сцена на безпрецедентен ужас

Отговорността на хора, наричащи себе си "отровни"
263
Бесилките в София: Улиците - сцена на безпрецедентен ужас
Снимка: МВнР

На фона на непрестанните опити да бъде запазена стабилността и добрия тон в обществото, тази сутрин София осъмна с поредна нелицеприятна демонстрация на насилие - бесилки с висящи на тях кукли бяха провесени и издигнати по централни улици, булеварди, мостове и надлези.

В допълнение към тази „хореография“, собственици на автомобили, намиращи се в района на Орлов мост, намериха на предните си стъкла листовки, изобразяващи организаторите на антиправителствените протести, т.нар. Отровно трио, носещи ковчег пред сградата на МС. Текстът под снимките гласи „Оставка или ковчег“. Това заяви в позиция до медиите националния координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев.

Според него тази ужасяваща препратка, недвусмислено носеща белезите на послание и заплаха, е израз на тоталното отсъствие на мисъл и способност за формиране за съдържателни послания.

„Подобни прояви напомнят за сюжет от най-мрачните времена на световната история, когато репресиите са били норма, а човешкият живот - предмет в ръцете на диктатори и тирани. Авторите на гореизброените прояви, както и онези, които разстлаха черни чували пред частен дом, сякаш се опитват да ни убедят, че достиженията на европейската цивилизация днес нямат място в българското общество, а правила ще бъдат налагани с цената на човешки животи. Привидни борци за морал, чест и справедливост боравят с най-циничен и неуважителен език, използвайки изразни средства единствено подчинени на груб цинизъм, насилие и погазване на всякакви общовалидни правила и норми. Хора, наричащи себе си „отровни“, чрез действията си насърчиха улиците и площадите на София да станат сцена на безпрецедентен ужас. Бесила бяха окачени на централни места, по кръстовища в столицата, пред обществени сгради. Религиозни храмове и паметници на културата бяха поругани, а светини-символи на националната чест и достойнство на България бяха превърнати в заложници на натрапена политическа пропаганда“, пише Георгиев.

„Дълбоко толерантен, българският народ винаги е заставал зад лицето на мира. Просперитет е бил граден чрез единение, а баланс в обществото никога не е бил търсен чрез отрицание. Омразата винаги е носила след себе си разруха и опустошение. Нетърпимостта към инакомислещия е белег на опасна душевна пустота, която в своята ескалация може да намери форми като вече изброените по-горе. Европейски град - символ на разбирателството и историческа арена на съжителството на различни раси, етноси, народи и религии от целия свят, не може и не трябва да бъде поругаван от представители на моментна конюнктура. Търсачи на сензация днес се опитват да привлекат към себе си внимание, но послания за смърт и репресии от средните векове не бива да остават незабелязани и не адресирани“, допълва той.

В позицията е посочено още, че историята ни е научила, че бездействието е най-прекият път към тържеството на злото и терора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
9
 
38
 
! Отговори
до Shark преди 4 години
Чакай бе пич, Българие е 6-7 млн., протестиращите са най-много хиляда. Кои сте вие, за да изнудвате хората? Има си закони и избори за тая работа. Аз ако се тръсна пред парламента и кажа, че докато не ми купят беемве не мърдам и закачам бесилки и чували - в правото ли съм си, а? Драхти мълуумния нърод!
119
1
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Са като отида да нема и в Южния Парк некви бесилки и ковчези?:):):)
118
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката - символиката е показателна от къде идва "освобождението" от "мутрите" - цар "освободител" !!!
117
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радев нали това искаше? Да ни върне в средновековието.... Сигурно е доволен като гледа бесилки в центъра на столицата и терор над обикновения гражданин. Срам и позор отвсякъде!
116
25
 
10
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ами дайте си оставките и всичко това ще спре. Инатът на герботиквениците води до това и този път връщане назад няма. Значи хората, които искат оставката им са *** и какви ли не, а гербавите предатели са много хубави, така ли? Ако всичко беше нормално нямаше да има протести, напрежението се нагнетяваше отдавна, само че гербавите тиквеници самозабравили се си мислеха че народа все ще е стадо. ДА, АМА НЕ! Да, нелицеприятни неща стават в столицата и това е заради вас ГЕРБОТИКВЕНИЦИ. ОСТАВКА!
115
12
 
4
 
! Отговори
J преди 4 години
Браво !!!
114
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фигуранта отприщи потока на омразата, злобата, отмъщението в българското общество.При всяка поява следва тирада пропита от Жлъч, Омраза и жажда за Мъст !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
113
3
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Паааартизан за бой се стяяяяяга,мята пушка на раааамооооо:):):)Са отивам на Южния Парк да фиркаме бири и после ше мина и тук да ви провера:):):)
112
1
 
15
 
! Отговори
минало преди 4 години
Вън мафията от власта рече големия мафиот полит секретар повече от 30 години.
111
4
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
тонката, донката и монката - не ти ли писна да ръсиш глупости за по левче?
110
7
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До vargТи Рускинче да мълчиш:):):)
109
8
 
31
 
! Отговори
само минавам преди 4 години
Пръдливото трио ли ще оправи България? На Бабикян най много му мирише, уточнявам.Христо Иванов ли ще направи така, че всичко да е по мед и масло? Та той избяга едно време от парламента когато беше правосъден министър! И вие вярвате в него? Все пак трябва да се гледат нещата от реалната им страна. Някой да чу идеи от тия за управление на страната? Аз вече 55 ден -НЕ!От всяко дърво cвирка не става, са казали хората. Но тия магат да е направят!
108
5
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 113 и кво му е?:):):)3 катуна на центъра и по едно карнавално шествие вечер от 500 артиста:):):)По-лошо най много още един,два катуна:):):)
107
8
 
20
 
! Отговори
утре триото преди 4 години
реве - Шкембекян , Храчигенчов с кухата кратуна, увехналия професор - ред сълзи ред сополи издухани в някоя канавка.
106
13
 
3
 
! Отговори
Лаборант преди 4 години
Почвам да създавам вирус, който да поразява само полицаи и политици.
105
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато пладнешките крадци не се ометат, така ще е. И по-лошо ще става.Вън мафията от властта!
104
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре гаранция милиционерите ще са повече от протестиращите. ГЕРБ нацапаха гащите и днес видях автобусите с полицаи от провинцията да пристигат.
103
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема ли най-накрая Ковид 19 да ни помогне и да ни отърве от тая шайка в парламента, които вече не си правят труда да слагат маски?
102
10
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Тук се подписвам с две ръце,че утре пред НС сбиртока от привърженици на Бесепето,Бойкикев,Копейкин,Манолова,Боец Гъзец,Шоуто на Славей,братска Русия,Али Баба и Фигуранта нема да е повече от 10 000 човека:):):)Еднократно:):):)
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия вчера се състоя може би най-големия митинг в историята с над 4 милиона участници а нашите джурналя ни занимават с простотийте на 20-30 лу.мпеноидни грантантаджии...А, бе пишещи братя къде ви е информацията??? Наали сте на пулсана обществото???