Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват

Харалан Александров и Димитър Ганев за политическите събития през 2020 г.
998
Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват
Снимка: БГНЕС

Политологът Димитър Ганев и социалният антрополог Харалан Александров определиха 2020-а като година на амплитудите. Според тях двете събития, които белязаха политическия хоризонт в страната, са кризата с коронавируса и избухналите протести срещу правителството.

В началото на пандемията нивата на доверие към правителството се покачиха рязко, след няколко месеца – в разгара на протестите, те отново спаднаха.

Според Димитър Ганев, колкото и мрачна да ни се струва 2020 г., излизаме от годината с положителни новини.

"Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките.

Още по темата
Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението", коментира Ганев.

Според Харалан Александров наложените от правителството мерки по време на пандемията миналата година са провокирали "тежко инфантилно поведение от отделни индивиди и цели групи".

"Това, което открихме е, че една от новите функции на правителството е да бъде мразено. Бих казал, че управлението се справи много прилично с тази роля. То понесе огромни удари и атаки, запази хладнокръвие, продължи да функционира в разгара на т. нар. "народни въстания". Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха“, коментира Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
7
 
3
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз имам чуството че се разминавам със мнението на този анализатор по всички въпроси.Първо по отношение на вируса. Съгласна съм че има вируси, някои по-опасни от другите, но не съм съгласна с истерията която се вихри в световен мащаб. Съгласна съм с мерите които се редприемат от правителството, но смятам че то е принудено да ги предприема, защото ако не ги предприеме ще бъде обвинено че нехае за народа. В този смисъл отново подкепям правителството че не е особено стриктно. Като да ходим с маски.
86
5
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 3 години
Най-добре е да отидеш на психиатър.Иначе любимия ти Борисов ще остане с един психофен по-малко.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** армията за управление рейтинга на протеста са Диванна армия на Дондуков 2.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауЕстествено, че отговаря. И министерството на здравеопазването, и на образованието, и пътната агенция, и министерството на екологията се командват от премиера.Ти верно чупиш ***.
83
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов в момента няма алтернатива.
82
5
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
А що не казахте че ЦРУ купило киро гела ТВ и пеевските медии .Щели да наливат пари за влияние .Да са борят с китайското 5G и да вземат властта в България. Много медии купили и в нета ;)
81
2
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До До 76аз съм бил глупавият :D
80
15
 
11
 
! Отговори
Народа го харесва преди 3 години
И съм убеден че още дълги години ще управлява ГЕРБ начело с другаря Борисов!Никога в историята на България не е имало партия и лидер с толкова силна подкрепа в цялата страна.
79
6
 
3
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
Ха,ха,ха!А на теб Бау ли ти е истинското име?Да не би да са те кръстили на любимия си домашен любимец?
78
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЧК (Български Червен К.омунист) събира хуманитарна помощ за Десислава.Два бойни самолета Спартан са натоварени с валериан.Утре ще кацне и още един Спартан с валидол.Нямаме четвърти Спартан за момента - за това започваме да събираме пагони за бъдеще.Откъснете пагон-спасете България!Изказваме благодарност на Х.ейтър Радев за удоволствието да изпратим хуманитарна помощ и да спасим ръчичките на трите маникюристки, където си чупиха ноктите да пишат против генерал Борисов.ЧНГ 2021!
77
13
 
14
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
През март народът ще даде отговор на "протеста" (зорлем клатене на лодката) с пълно мнозинство на ГЕРБ. Ще гласувам още в 7.30 ч. Да му мислят файтонджиите с бесилки/ковчези/чували и президентът, който ще бъде клиент на прокуратурата.
76
9
 
14
 
! Отговори
Тодор преди 3 години
Харалане, теб не те ли е срам? Как може да съществуват такива *** като теб?
75
14
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бойко *** си с мир, рапортувай на началниците, че вече не те искат в селото, а питаш за попадията!Българите не искат да имат началници, те искат да имат истински лидери, които да жертват собственото си его в интерес на обществото, а не да го осребряват в нощни шкафчета с евра и злата!Бойко *** си с мир, вече са безмислени твоите воаяжи с джипката!Бойко *** си с мир, не подценямай българските селяни прости!Бойко изчезни заедно с ДПС ,бибиотекарите агенти и олигарси!България е жива!Глен!ЦРУ!
74
5
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 79Дуфус ... Нима Бойко отговаря за тези неща? Да не е супермен? :D
73
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56А колко книги на ден четат славито трифонов, цецо асансьора, корнела, маджото и другите?
72
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 68Понеже съм регистриран и още един ми пише с името съм - по цял ден тук :D Пиша 5 коментара на ден ... в почивките. Знаел ми бил кирливите ризи, вика :D Анонимника ...
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 69А колко платени трола в пеевски медии са "народа"?
70
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харалан-човек без достойнство,съвест и морал.Пфу!
69
9
 
21
 
! Отговори
до 49 преди 3 години
Ако дойдат ченгетата и прокурорите и ти кажат да прехвърлиш 50% от бизнеса си на Шиши, друга песен ще запееш, тарикатче!
68
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауМного примитивно разсъждаваш - само парите броиш.Не разчиташ на държавата за нищо ли.Здравеопазване, образование, пътища?Все ли ти е тая дали дишаш чист въздух или въздух от изгорени гуми?Все ли ти е тая дали си караш хубавата кола по хубави пътища или по дупки?Наистина съм ти забелязал, че си доста ***.