Софиянски: При влизане в еврозоната, подпечатваме нашата бедност!

Това е грешка, която засяга обикновените граждани, заяви той
7 юли 2021 15:11, Петя Славова
301
Софиянски: При влизане в еврозоната, подпечатваме нашата бедност!
Снимка: БГНЕС

"Ще подпечатаме нашата бедност, ако сега влезем в еврозоната". Това заяви пред БНР Стефан Софиянски, бивш служебен премиер, чието правителство прие валутния борд в България.

"Влизането ни бързо в еврозоната ще бъде грешка, ще бъде тежко засягане на интересите на обикновения български гражданин", коментира още той и изрази категорично мнение, че трябва да приемем еврото, но:

"Не виждам обективна възможност приемането на еврото да стане по-рано от 5-6 години".

Още по темата

Според него на страната ѝ трябват 2-3 години ръст на БВП между 6 и 10%, както е било в други държави, които в такъв момент са приели еврото:

"Когато имаме силен икономически растеж и инерция на икономиката, тогава влизането ни в еврозоната ще бъде много по-леко, защото тази стабилна икономика ще стои зад българския лев".

По думите му, когато зад лева стои силна икономика, трябва да се промени благоприятно курсът на лева и страната да излезе от валутния борд.

Трябва да се осигури и ръст на доходите, добави още Софиянски и уточни:

"Пътя, по който България трябва да мине, е силен икономически растеж, излизане от валутния борд, постигане на по-благоприятен курс на лева и тогава те ще ни молят да влезем в еврозоната".

Стефан Софиянски подчерта, че датата не е факторът, който определя влизането на страна в еврозоната: "Факторът е развитието на нашата държава", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не нашата бедност а бедноста на народа , ти не си в това число , и не заради еврото а защото го окрадахте български *** връзкарски
230
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България вън от ЕС и НАТО!
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 249Анонимен Явно безмозъчните преобладават!
228
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще имаш ръст от 6-10% при фиксиран курс на лева и невъзможност за управление на паричното предлагане? Или еврозона или отвързване на курса. Сегашното положение е само обиране на негативите от ЕЗ.
227
1
 
19
 
! Отговори
Дежавю преди 2 години
Софиянски, тебе не те мисля, ти си имаш сват за милиони, за които сигурно имаш голям принос, нали беше на власт, като градоначалник, и като премиер. Интересно защо никой не повдига тази завеса малко да почегърта и при тебе. Знае ли човек какво имане се крие в твоите пазви. Но ти умееш да се измъкваш без врагове, и затова не те захващат. Така изпортихте каузата СДС. Такива яхнаха структурите тогава, и сега отново, същата подмяна. Възпитаници на една и съща школа!
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затриваш фабриките и икономиката продължава по инерция?
225
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нашата или вашата. кажи сега мафиянски, кои сте вие?
224
2
 
22
 
! Отговори
8 СИГУРНИ ПРИЗНАКА, преди 2 години
ЧЕ СИ БЪЛГАРИН:1. Не учиш чужди езици, защото в Замунда качват субтитри.2. В хладилника ти има пластмасова кутия от сладолед, пълна с печени чушки.3. Ръкопляскаш, когато самолетът кацне.4. На 1 януари закусваш руска салата.5. Можеш да напъхаш Пежо 206 в отделението за ръчен багаж на Уизеър.6. Айфонът ти струва повече от колата.7. Като обявяваш белот, удряш дамата в масата.8. Вярваш, че си патриот, защото знаеш наизуст всички песни на Слави.
223
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крадливата усмивка се загрижил за народа.звуяи като виц на годината.
222
9
 
12
 
! Отговори
Anton преди 2 години
Валутният борд ни пречи да се развиваме нормално, слага лимит на повишаването на заплатите. Той от 30 години благоприятства чуждите инвесткиции в България, винаги на загуба за нас. Там където има валутен борд, държавата загива. Отдавна трябваше да са го премахнат, но на м афията й е изгодно, всички далавери са скрити-покрити. Европейски контрол означава да се извадят на светло финансите на България, няма да могат да се перат мръсните пари от трафик и кражби. ТКова е пътят към нормални финанси.
221
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не сме в еврозоната все едно ще сме по-богати, Софиянски омъжи дъщеря си за синът на Божков и му е широко около врата, на другите хора в България не им се живее заради продажни политици, които ни съсипаха държавата за 30 години.
220
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, че великият масон Софиянски се изказва негативно срещу плана на годподарите си, които управляват и ЕЦБ. Но е така, де. Еврото ще закопае нашата страна. Идеята е да ни унищожат напълно. Предстои зловеща световна криза, която в комбинция с еврото е пълен геноцид. Хората няма да имат пари да се хранят и да плащат сметки. Излизането от ЕС е мярката за спасение на България, но първо отказ от еврото. Искат да откраднат валутния резерв на България.
219
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно за информация, кои нямат евро - Великобритания, Швейцария, Чехия, Хърватия, Унгария, Румения, Полша, Норвегия, Швеция, Дания и още някои за които не се сещам! Те всичките по прости ли са от нас, по слабо развити ли са от нас? Гърция след като влезе в еврото изкара най-голямата си криза след втората световна война! Който има мозък да помисли другите да пишат минусите! Ако някой си мисли, че европейците ще си делят парите с нас се лъже - видяхте всички какво стана по ковид кризата!
218
2
 
14
 
! Отговори
Пациент преди 2 години
Ох баня,ох кеф,Софийската баня,голям кеф.
217
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички рускохазарски маши излязоха да обясняват колко е лошо еврото и колко е хубаво да сме "независими". Разделяй и владей, това им е методиката. Еврозоната е най силната икономическа структура на света. Те самите ако можеха щяха да се набутат там. Вместо това скоро пак трябва да трият нули от рублата.
216
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ЗА ЧЕРЕПА КАЗА ЛИ НЕЩО...
215
2
 
31
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Нещо за Черепа казал ли е Софиянски?
214
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каква мила картинка - изкукал мафиот страда за народа.явно се надява да го прекара за пореден път.
213
6
 
22
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
И какво 152 евро минимална пенсия ви е малко така ли?
212
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 252 Как ще спаднат доходите и как ще се качат цените. Просто наистина искам някакво логично обяснение