Радев за решението на НС за Украйна: Опасна стъпка, въвличане във война

Партиите пренебрегвали здравия разум
Обновена: 6 май 2022 11:11 | 6 май 2022 10:27, Камелия Цветанова
522
Радев за решението на НС за Украйна: Опасна стъпка, въвличане във война
Снимка: БГНЕС

Мисля, че партиите пренебрегват здравия разум, защото това решение е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Виждате, че конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Това заяви президентът Румен Радев след водосвета на бойните знамена и знамената светини по случай Деня на храбростта. Коментарът на държавния глава бе в отговор на въпрос за взетото в парламента решение тази седмица за отпускането на финансова, хуманитарна и военнотехническа помощ за Украйна.

Още по темата

"Аз очаквам наистина разумни решения, защото самата формулировка „военнотехническа помощ“ е достатъчно разтеглива и рискована.

Само преди дни аз призовах да не допускаме страстите на войната да се пренасят в България. Затова още веднъж призовавам българските политици внимателно да преценят последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото ни“, каза Радев, цитиран от БТА.

Според него е „абсолютно недопустимо“ в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната. „Това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена“, отбеляза още Радев.

Той заяви, че общественият дълг е да сме солидарни с жертвите на войната и да ги подкрепяме всячески. „Но напомням, че кръвопролитията започват с милитаристки призиви. Те нямат място у нас“, добави също президентът.

По думите му всеки, който пренася страстите в България или „я въвлича във войната“, трябва да бъде готов да понесе своята отговорност.

Радев подчерта, че войската ни винаги е била стожер на българската държавност и на народа ни в дни на най-тежки изпитания. „Затова днес всички българи заслужено отдаваме почит и признателност към нашите войни, към всички, загинали за родината“, каза той. Той обърна внимание, че заради войната, която „бушува непосредствено до нас“ се изискват решения, които да не създават рискове за националната сигурност. „Основният стълб на националната сигурност е българската армия и най-вече хората, които са се посветили на нея, с тяхната подготовка и мотивация“, посочи още президентът.

Към Радев бе отправен въпрос за политическия проект на бившия служебен премиер Стефан Янев. В тази връзка президентът отговори, че назначените от него министри са били силни, когато са работели заедно като екип в служебния кабинет. „Впускането в партийната политика се оказва съвсем друго изпитание, за много от тях - непосилно“, каза той.

И добави: „За втори път на президентството се приписва политически проект. Това е грешно разбиране, защото не работя с подставени лица“. Радев заяви, че ако подкрепя инициатива или партия, ще го заяви лично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още по темата: войнаУкрайнаРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
11
 
5
 
! Отговори
Бьлгарин преди 2 години
Воят на антибьлгарите против - Радев - музика за моите уши
238
5
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Радеф е гнусен кремълски агент, който иска жертвата да бъде смазани бързо и лесно. Така ли ние сме "най-умните", след като почти всички държави в Европа пращат оръжие, даже и неутрални доскоро като Швеция, Финландия и дори Швейцария.
237
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние вече сме във война в България започнахме да се борим С мафията сега продължаваме с проруските парти и резидента Копейкин започна да воюва със знамета на Украйна вчера са тъпчели знамето на Нато имаме си провокатори насаждане омраза ще воюваме другари срещу вас нямаме държава за подарък на русия ще бутнем и руските паметници дето ги браните на окупаторите
236
2
 
6
 
! Отговори
Лъжеее, преди 2 години
...всички знаем че са негови марионетки и са руски матрьошки ! Просто се заявява, че като му свърши мандата ще се завърне, като повелителят на машинките на Мадуро! Демек, той бил "най-великият" ! Нямаше криза , в която служебният кабинет да не ни заби ..политическа, социална, енергийна, парламентарна, задравна/първи в света по смъртност от Ковид/...! Но изглежда за превратаджията Радев са успешни, защото са изпълнявали опорките на спонсора на метежа ...Черепа!
235
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Радев е лъжец. Лъже населението на България, че има вариант да сме неутрални. Това е лъжа. България е избрала страната в конфликта още 2004та година. При положение, че Полша, Словакия, Чехия, и т.н. достявят огромни количества въоръжение на Украйна, една война Русия-НАТО няма да бъде заради българския скрап. А ако се стигне до война, България ще бъде във война иска или не иска.
234
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на бай *** все някой му е виновен ,крив и неудобен,боже пази.
233
4
 
9
 
! Отговори
Питане към червените преди 2 години
КОЙ ще ви напада? Вий да сте чули държава от НАТО да е била нападана някога от НЕнатовска такава ? Заб. Гръцко-турската "специална операция" беше м/у държави от НАТО.
232
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасна стъпка е матрьошките да декламират руска пропаганда това е разпалване на омраза и война с путинофилите в България
231
7
 
12
 
! Отговори
Червен Пеераст преди 2 години
Снимката кърти мивки. Колко много генерали с лампази и какъкв дефицит на войници. Мноо готино.
230
3
 
5
 
! Отговори
Гледам и не вярвам преди 2 години
колко заблуден народ има,вески сам си вярва
229
6
 
10
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Радев е рожба на ЗКПЧетата и разни други кухи *** в униформа от овенното училище. Там СеСеСеРетата бяха издигнати на пиедестал, а Ленин беше техен "бог". Никой не може да измие червената тиня и деформациите в психиката на Радев, освен СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ при положение, че не е или не е бил, шапкар.
228
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанов беше ляв президент 2 мандата и Радев 2 мандат но не си спомням първанов да е имал толкова кухи речи абе ***
227
7
 
3
 
! Отговори
Обира луфта преди 2 години
Задачата му в схемата, е да изказва очевидни неща, след като вече не можем да противодействаме по законен начин
226
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски се отказа от нашето оръжие сигурно защото са му казали че скоро ще ни трябва..
225
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадецът Киро ще ни направи мишена за бомбите на Путин,ама ти ни го натресе,сега да си го махаш сам.Всички видяха двойното му гражданство и зависимостта от американците,само твоите юристи от 100кладенеца вода докараха за невярната му декларация.
224
2
 
6
 
! Отговори
МАЙНА ТИ РАЙНА преди 2 години
До АнонименАМА РАЗБИРА СЕ ТИ МОЖЕ ДА ХОДИШ ДА СИ ГЛЕДАШ МИС ПИГИ (ИЛИЯНА ЙОТОВА) И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП КАК СИ ЧЕШАТ ЕГОТО НА ФОНА НА ПРАЗНИЯ И ТЪЖЕН ПЛОЩАД...ИЛИ ПЪК ДА ХОДИШ ДА ГЛЕДАШ КАК ЛЕЛКИ ТИП ТУРСКИ СЕРИАЛ СЕ МЛАТЯТ С ТОРБИТЕ ПЪЛНИ С КРОМИД ЛУК В ПОДКРЕПА НА КОЦЕТО КОСТАДИНОВ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ.
223
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позор позор позор е резидента
222
8
 
13
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 2 години
Най-слабият Президент в историята на България!
221
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕЙ ПРАЙД СОФИЯ 2021 БЕШЕ ЕДНО МОРЕ ОТ ПРЕДИМНО МЛАДИ ХОРА...А НЕ КАТО ОНАЯ МАСОВКА ДЕТО СПРЕТНА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ С ЧИЧАЦИ С ШКЕМБЕТА ЛЪХАЩИ НА ЕВТИН АЛКОХОЛ И ЧЕСЪН И ЛЕЛКИ С ТОРБИ ПЪЛНИ С ПРЕСЕН ЛУК И МАГДАНОЗ ОТ КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР!
220
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофилията е добре платени професия който работи за нея е богат предател и него интересува в коя е държавата му важното да върви руската пропаганда и да пада парата