Атанасова: Кабинет на малцинството е невъзможен

"Тази коалиция няма идеологически съпоставими нито цели, нито възможности"
11 юни 2022 22:40, Красимир Ангелов
131

"Въпреки че сега ние сме в ролята на опозиция, в никакъв случай не сме доволни от грубия тон в парламента и извън него. За съжаление, цялото ни общество имаше очаквания, че предстои промяна и различно поведение. Такива бяха заявките на сегашните управляващи, че предстои връщане на парламентаризма и нулева толерантност към корупцията. В последните две седмица този слоган се превърна в нулева толерантност и обвинения в корупцията". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
По думите ѝ тази коалиция няма идеологически съпоставими нито цели, нито възможности.

"Управляващите не можаха да се разберат по темата за Украйна и по много вътрешнополитически теми. Това, което се случи през последните седмици, показа само на повърхността проблемите, които са имали вътре в коалицията, а те най-често са били свързани с постове, пари и корупционни сделки", допълни Десислава Атанасова.

"Вот на недоверие беше гласуването и отхвърлянето на актуализацията на бюджета във водещата ресорна бюджетна комисия. Какъв по-голям вот на недоверие от това да не се подкрепи най-политическият документ, който се внася за пореден път. Ние през три месеца правим актуализация на бюджета. Това говори за некомпетентност и несправяне на това правителство и финансовият му министър, и за никаква представа какво предстои за България - каква ще е инфлацията, как ще се преодолеят кризите и ценовият шок. Българската народна банка казва, че България ще влезе в инфлационна спирала, а се представя един бюджет, който не е финансово обоснован, няма никакви средносрочни и дългосрочни параметри - няма тригодишна бюджетна прогноза", коментира Атанасова пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът посочи, че в началото на годината на изслушване на антикорупционната комисия в Народното събрание тогавашният председател Цацаров е казал, че се извършват проверки на Рашков за несъответствие между декларираните средства и имущество, и тяхното придобиване.

"До момента КПКОНПИ не е направила едно елементарно прессъобщение докъде се е стигнало с тези проверки, какво е установено и какви действия са предприети. Законопроектът за КПКОНПИ ще срещне много сериозни критики. Бойко Рашков от една година е вътрешен министър и не сме видели борбата с корупцията и престъпността да е обоснована с някакви резултати", заяви Десислава Атанасова.  

Тя заключи, че дните на това Народно събрание и това правителство са преброени.

"ГЕРБ винаги е готова за избори. Кабинетът на малцинството не е възможен. Очакваме четирите оставки от "Има такъв народ" да влязат за обсъждане в Народното събрание, след което Кирил Петков трябва да поиска вот на доверие, ако смята, че неговото правителство може да оцелее. Ако ли не - заедно с четирите оставки трябва да предложи оставката на финансовия министър и разбира се, най-добре е да предложи оставката на цялото правителство", завърши депутатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
деса Общата, има повече спермалин в главата, отколкото мозък.
88
4
 
3
 
! Отговори
ИзчезниОФСО преди 1 година
Бих я клатил,после - млатил.Тя знае защо .(Шофьор от НСО).
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие ако не разбирате от това е друга работа
86
9
 
7
 
! Отговори
перко преди 1 година
Ликувай народе!Плащай на Киро и Лена да ходят по света да правят секс и чакай твоят ред да те опрвят с четвъртит!
85
7
 
10
 
! Отговори
тя преди 1 година
По-злобна очиларка не познавам !
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 124 Чалгаря няма нищо общо с борисов Кой е зад него никой не знае Но действията му показват следното. Спечели избори Но не влезе в коалиция нито с герб нито с ПП и ДБ А предаде власта на радев. След това първи го подкрепи срещу президента на Герб. Сега разтури правителство което иска депутинизация да прави...Изводите оставям на теб
83
6
 
5
 
! Отговори
115-и преди 1 година
Какво по-точно "се изгради" при герберастките корумпирани престъпници на сикаджийската мутра, които ограбиха, срутиха и съсипаха България?! Какво бе, *** на дебелия банкянски ***?! "Магстралите" на Мутрата ли, които на десетия ден ставах на юфка и започваха ремонти на ремонтите? "Язовирите МУ ли, от които открадна стотици милиони? "Санирането" ли, където отидоха още толкова?! "Подпорните МУ стени ли", които се срутваха на втората седмица?! Млъкни бе, лакей герберастки и банкянски теляк!
82
5
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Оказа се че Слави ,който запя в един глас с Борисов е обикновен лицемер ,многократно доказал че пенсионери ,беднотия не го интересуват!Той бил за мерките ,но няма да приемат бюджета???Хората Слави не ядат доматите с колците !Ясно е че ти ще си вземеш наградката от Борисов ,а твоите партийци ще духат супата!Елементарен селски хитрец, това си ти!!!
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, възможен е, ако сте политици и мислите за България и българския интерес. Ама не сте.
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 120...Не всичко което си писал е верно. Но както и да е Верно е обаче че коалицията не може повече да работи .И ако искат ПП и ДБ да извършат промени в тази държава.Им трябва още 12 човека.Тези 12 човека няма от къде другаде да вземат освен от герб. От Русороба е невъзможно от турците също. За това трябва да опитат поне разговори.Щом са в коалиция с комунистите върли русофили.Защо да не поискат подкрепа от Герб.
79
8
 
14
 
! Отговори
Невъзможна си ти! преди 1 година
Невъзможно си ти, дуловска селяндурке, проста и нагла! Невъзможна е цялата ви престъпна и прогизнала от корупция геребарстка пасмина на сикаджийския ви лидер от Банкя - престъпник от подземния свят! 15 години грабежи не ви ли стигнаха ***, Дуловскаат?! Още ли искате да лапате?! И затова ли се сдушихте със сакатия учиндолец, дето щеше да ви "изчегърта", ама му свиха сърмите от сараите, разбирай - от Кремъл, и тай се отказа! Нищо, Лаура Кьовеше не се е отказала, нито пък закона "Магнитски"!
78
1
 
12
 
! Отговори
инф.затъмнение преди 1 година
До Анонимен 114 ББ-то мълчи, защото няма ток у Банкя и е откъснат от всички новини............
77
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Герб се строеше и съграждаше, преди Герб държавата беше тотал щета, сега живеете ли по добре бе мульовци?
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво казва тази жена не е толкова важно.Важното е какво мисли по въпроса ББ.А той упорито мълчи? Но при всички положения.Нито за държавата още по малко пък за Герб има полза от избори. Те са все още нежелан партньор от тези с които могат да направят правителство. И дори да спечелят ще са пак опозиция. Правилния ход е да помогнат за бюджет и нужните на държавата закони.И леко по лека да търсят сближение с десните партии. Усещането е че ДБ ПП не са вече толкова резки към тях.
75
2
 
5
 
! Отговори
фантастични цени преди 1 година
До 110 Никъде не споменавам, че бензинът е скъп, просто излагам фактите!
74
3
 
12
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Деса може да направи страхотна кариера, снимайки за Brazzers video..............
73
8
 
18
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
Гербав троляк,ГЕРБ ни докараха до най-бедната страна в ЕС за 12 години,точно заради кражбите,невиждани до сега в цялата ни история.
72
11
 
9
 
! Отговори
До 107 преди 1 година
Като ти е скъп бензинът няма да караш кола, бе! Новият световен ред казва, че всички бачкатори ще са пеш. Каймакът е ваксиниран, бачкаторът- мре. Просто е.
71
4
 
11
 
! Отговори
фантастични цени преди 1 година
Днес 12.06.2022 година, средната цена на бензин А95 е 3,30 лв/литър.Колко ще е цената, докато влезе в сила великата ''отстъпка'' от 25 стотинки за 50 литра месечно?!
70
8
 
19
 
! Отговори
Гуню преди 1 година
А вие господа от ГЕРБ, защо си мислите, че може да се върнете на власт? Хората не ви искат не го ли разбрахте. Предизвиквате хаос в държавата, но няма да постигнете нищо.