Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия

Според него коалицията се е разпаднала заради невъзможност за консенсус
10 юли 2022 11:35, Петя Славова
99
Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия
Снимка: БГНЕС

Кабинетът, сформиран от Асен Василев върна празен мандат на президента Румен Радев. А до сваляне на кабинета Петков се стигна след разпада на четворната коалиция, породен от оттеглянето на ИТН.

"Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас. Коалицията беше бутната от невъзможностто на ПП да работи в консенсус", коментира пред bTV  вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов. Според него премиерът в оставка е започнал кризистен ПР и е "ръсил лъжа след лъжа".

Караджов добави, че има папка с документи, която да обори твърденята на Петков. "Показвал ми е есемеси, които е изпращал на Слави Трифонов, търсил е и Тошко Йорданов и след 10 дни ни обявява за врагове", каза още той.

Още по темата

Караджов обясни и, че никога не е казвал, че иска пари за осем фирми. "Това е фантазия на Кирил Петков", отсече той и обясни, че по-скоро това е част от шега на премиера в оставка. "Никога не съм произнасял такива думи, коментира той "бебетата", за които говори Петков.

"Сещам се а близък разговор до този, в който аз му обяснявах: "Кирил, ти вече си отгоре върху държавата. Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш." Казах му, че всички те са негови деца. След това той в срещи каза: ония, твоите бебета.", обяси той.

Караджов показа и публиказия като нарече "бебетата" да са на Асен Василев. "Това е септември 2021 г., когато Асен Василев и служебните министри, между които е и Кирил Петков, искат да разплатят милиард и 300 милиона на "бебетата". Тоест това е половин година преди изобщо аз да се появя на сцената. "Бебетата" са на Асен Василев и на Кирил Петко.

Премиерът обеща да плати над 1.1 милиарда лева на пътните фирми до 30 юни, който премина. Никога не съм обещавал на някого да се плати нещо. Това е в главата на този човек, който фантазира по невероятен начин и това уврежда управлението на страната. Това беше целияг гигантски проблем. Да не искаме повече да сме свързани с него. Ние се махнахме от Кирил Петков и от управлението, не той от нас и в яростта си да си запази властта, той започва да обвинява, че сме мафия", заключи Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоз пън открадна много покрай бтк, теленор и пр. мястото му е в затвора на ретарда
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рудито събира съмишленици за новата партия "Български гювеч".
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съд и доживотен затвор за Кирил Петков!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали този си купи 385 кв. апартамент в центъра на Рим!
4
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караджов, на всички е ясно че ПП се опитаха да врътнат кранчето на фирмите на ДПС, и за това свалихте правителството! Няма какво да шикалкавиш и да увърташ, като на всички е ясно че си престъпник!
3
7
 
10
 
! Отговори
toti преди 1 година
Както преди Слави набута разни пионки/защото кадърни няма/и сега дори и не член на ИТН заложи за битата карта и се провали/или това му бе целта/,но агонията свърши,тия чалгари се затриха сами и бавно но славно НАРОДА СИ ВЗЕМА ДЪРЖАВАТА !!!
2
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН лъхат на чалга, алкохол и евтиния. Не са фактор.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един истински костовист е винаги и мафиот.Това е теорема на бг преходаНяма начин да си работил с Костов и жена му и да не си мафиот.