ДБ иска да знае името на премиера, след това обявява подкрепата си

Приемат номинациите на Асен Василев и на Рашков за КПКОНПИ
20 юли 2022 12:13, Анисия Иванова
73
ДБ иска да знае името на премиера, след това обявява подкрепата си
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" ще вземе решение дали да подкрепи кабинет с третия проучвателен мандат на БСП, едва след като стане ясно името на кандидата за премиера, обяви Христо Иванов.

Още по темата

"Доколкото нашето очакване е третият мандат да се разглежда като общ мандат, който да съставлява втори опит за първи мандат на "Продължаваме промяната". Т.е. да се излъчи кандидат за премиер на ПП, програмата, която беше договорена в рамките на усилията за първи мандат, да бъде използвана за основа и то естествено мандатът да бъде по-скоро общ, колективен мандат, отколкото някой да се опита да наложи своята идеологическа визия за него. И на база на тези критерии нашият Национален съвет ще вземе окончателно решение, ако и когато има излъчен кандидат-премиер", каза той, цитиран от БНР.

Според Иванов най-голямата пречка са разногласията между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ". Ако бъдат  преодолени, има шанс да се формира кабинет.

Стана ясно, че ДБ нямат проблем, ако Асен Василев бъде номиниран за кандидат за премиер, ще подкрепят и Бойко Рашков да оглави Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалка МАнаФИЯ!
40
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Готвят се да търгуват министри, защото това им целият бизнес на ДБ в момента, а чрез тях ще могат да се домогнат до големите обществени пари.
39
0
 
5
 
! Отговори
Златко преди 2 години
ДБ искат да знаят името на премиера, за да може техния покровител зад кулисите - олигархът Иво Прокопиев, да каже дали може да работи с него или ще се ходи на предсрочни избори!
38
0
 
3
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
мн са жалки тия..след като първият път влязоха в коалиция с бсп, а се кълняха че нямало как да стане това и че щяло да е предателство към техните избиратели, сега се опитват от 10 кладенеца вода да докарат, за да оправдят подкрепата на МАНДАТОНОСИТЕЛЯ БСП..хахаха Мандата е даден на бсп и всички приказки, че бил общ са жалки. Нз как може някой да гласува за тия златни пръстчета. Уж се бориха са срещу ДПС, а се оказаха същите - патерици на едно престъпно управление, лишено от всякаква идея и смисъ
37
1
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ГЕРБ ИЗБОРИ БОРИСОВ ЛИДЕРИДВАЙ
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да ги обсъждате тези неща не можете да промените нищо. Съединението прави силата е лозунгът, как ще счупите пръчките те са здраво завързани отдавна. Можете само да се борите идеалистично като Дон Кихот срещу вятърните мелници.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тези 60 имота в Росенец 34 ги получиха хора свързани с ДБ https://burgas.bg/bg/targove/151/18012022-protsedura-za-provezhdane-na-publichen-targ-s-tayno-naddavane-za-prodazhba-na-nedvizhimi-imoti-chastna-obshtinska-sobstvenost-kakto-sledva-po-pup-prz-na-vzrosenets-zemlkvkraymorie
34
0
 
3
 
! Отговори
Бай ви мамата долна преди 2 години
Колко постове изтрихте бе *** над 200
33
0
 
5
 
! Отговори
Чилингиров от Бургас преди 2 години
Факт е че за да има достъп до пристанището на Доган в Росенец сега трябва да се мине през новопридобит имот на роднина на Танас....хахахаха..... И два на роднини на Ростю.....Факт е! И в община Бургас могат да предоставят информацията...даааа
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора копирайте линка и си го сложете на профилите в обществените медии, крие се от Вас как на тъмно разграбиха Росенец!!!!! Факт е, че от тези 60+(32-33) имота в Росенец 34 ги получиха хора свързани с ДБ...... https://burgas.bg/bg/targove/151/18012022-protsedura-za-provezhdane-na-publichen-targ-s-tayno-naddavane-za-prodazhba-na-nedvizhimi-imoti-chastna-obshtinska-sobstvenost-kakto-sledva-po-pup-prz-na-vzrosenets-zemlkvkraymorie
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не знаете ли латинската поговорка Човек за човека е вълк. Та то в нормалния живот всичко е пропито със завист и злоба, кой ти мисли хубавото, никой, единствено най-близките и то не винаги. Надявам се сега да не очаквате тези хиени да ви спасяват и оправят, те са се наредили вече. Човек за човека е вълк, никога не го забравяйте.
30
0
 
8
 
! Отговори
Диляна преди 2 години
Една държава е закъсала яко щом се стига до подкрепа от индивиди като Ивано в и ко
29
0
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
МАЙМУН яци привет на маймунарника ДБ докъде я докарахте да се сношавате с Корнелата, да боготворите пияницата Рашков само и само да сте до кокала, когото Ви предложат за премиер сте съгласни било то Кокорчо, Просто Наско,Колчо,Гюро.. но проблем.ОБРЪСНИ СЕ БЕ Африкански ...бозайник!!!!!!!!!!!!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помня пред 7-8 месеца не ставаше въпрос за имена, а за политика. Сега изведнъж всички заговориха за имена.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лява обувка на десен крак или обратното? Или и двата крака са леви?
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без премиер на Гербб, БСП и ИТН!!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия бастуни само подпират стената.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се правят на чукнати всички, че нищо не знаят кой какво ще стане, а всички на бас са в една организация и се ръкуват с тайни символи. Защото няма какво да си говорим ако не си в организация не те чака блестящо бъдеще, а господата не искат да бъдат посредствени. Така е в България, така е и в чужбина.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да има достъп до пристанището на Доган в Росенец сега трябва да се мине през новопридобит имот на роднина на Танас....хахахаха..... И два на Ростю
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!