Борисов към ПП-ДБ: Преспете, помислете, ще проиграем голям шанс

Кирил Петков призна: най-големият проблем е, че си нямаме доверие
Обновена: 12 май 2023 18:42 | 12 май 2023 18:36, Камелия Цветанова
113

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се присъедини към срещата на ПП-ДБ с номинираната от него за премиер Мария Габриел.

Той призова лидерите на втората политическа сила да помислят отново и да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

„Преспете още веднъж, помислете, с подкрепата на либералите, на ЕНП, с контактите и връзките, които имаме всички за дни, за седмици, за месеци ще изведем България на коренно различен път. По-лошо за тези две години от служебни правителства няма“, посочи Борисов.  

„Ще проиграем голям шанс. Не се заблуждавайте, че избирателите ни предпочитат избори или други неестествени формати. Имаме шанс и План за възстановяване, еврофондове с капацитет да ги свършим“, посочи лидерът на ГЕРБ.  

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обаче отговори, че най-големият проблем е, че ПП-ДБ нямат доверие на ГЕРБ.

„В една нормална държава се водят разговори за приоритети, а не се водят разговори за места, за корупция, за далавери и това, което искахме да покажем и в този разговор е, че искаме да видим човекът как реагира преди да дадем цяла една държава. Има значение дали в този момент можем да водим нормален диалог, но за нас е много важно да сме последователни и принципни, а как може да си имаме доверие след като уговорката, че ПП ще оглави правната комисия не  се осъществи. За да има доверие трябва да има спазени договорки. Нашият голям проблем е, че си нямаме доверие“, коментира той.

Борисов обясни, че е дошъл по-късно на срещата,за да покаже, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат сами да водят преговори и че се диалогични, а партията не е лидерска.

„Чух да се споменават отделни решения, които се извеждат сега като предизборна кампания. Ако бяхме водили такава да сме направили кабинета. Първият извод от тази среща е,  че  имаме толкова общи неща,че е грехота да не ги свършим, ако Асен Василев счита, че така може да се справи с публичните финанси защо да не е финансов министър“, коментира той и добави, че така ще има взаимен контрол.

„И нашите, и вашите избирателите защо да не са доволни? Август месец, ако имаме избори, няма да можем да си съберем избирателните комисии, защото хората ще са на почивки“, посочи той.

„Добрият тон също е европейска практика. Считам, че от вас има хора независимо, че сме ви атакували по най-грозен начин, както и вие нас, в името на България може да се направи добър кабинет, макар че Атанас Атанасов се опитва по неговия си начин да ни скара с другите. За разлика от другите знам коварството“, посочи лидерът на ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
4
 
! Отговори
Боко преди 1 година
До 53. И Магнитски 50 да има все тая. Този смешен списък няма никакъв ефект, само на такива олигоффрени като теб им помага да сънуват мокри сънища.
59
1
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 1 година
До 51. Ти там ли си? В антуража на Гешев, та знаеш? Или лежиш на протрития си диван в Долно Уйнo?
58
2
 
5
 
! Отговори
Винету преди 1 година
До 66. И защо? Хе-хе-хе, има да чакаш. Може да му гостуваш в Банкя в понеделник.
57
4
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Ами те и ГЕРБ нямат доверие на променливите. Още повече, че шарлатаните доказаха, че за нищо не стават.
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този уикенд очаквам Борисов да изчезне от България в неизвестна посока. Дубай? ЮАР?...
55
4
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
тия промянаджии така и не разбират че с Борисов не могат да се мерят нито да го разиграват . трябва да разберат че играта я води той , ако продължават с игричките той просто ше ги смаже ( политически ) . те могат само да се съобразяват защото Борисов го знаят по целия свят и вратите са отворени винаги за него .
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Габриел има голяма адамова ябълка. Дали има и топпки да стане за резил? Празноглав чиновник в Брюксел, който ще бъде кукла на конци на Тато ди тути Тати.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно е че ми готвят за война и още по-явно е как ще се случи.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако десните се съгласят с Боко ... Това е публично самоубийство!!! Което ще ни наведе на мисълта кой, за какво и срещу кого се бори???
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасението за България е , ако г-н ББ не се инати и излезе в заслужена пенсия и повече не се намесва по никакъв начин в политиката на държавата.Да си гледа футбола и внуците .
50
3
 
6
 
! Отговори
Поздрави ЕвроАтланти преди 1 година
Путин награди Митрофанова с орден "Александър Невски""За голям принос в осъществяването на външнополитическия курс на Руската федерация и многогодишна добросъвестна дипломатическа служба"
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасното отдавна е дошло, просто защото България е безправова държава с невероятна корупция.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България докато е правова държава всички обвинения трябва да се доказват. Иначе идва нещо ужасно. Инструментите на терора са разработени. ???????? Местане ти ли си Мента? Злобееш ли?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България докато е правова държава всички обвинения трябва да се доказват. Иначе идва нещо ужасно. Инструментите на терора са разработени.
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пепедерасите мислим, че жена никога не трябва да управлява държава. Последната жена, която управляваше държава беше Пандора и тя отвори кутията на Пандора и цялата държава изгоря в пламъците на войната. Не ви трябва герберска Пандора, която да ви вкара във война и да отваря разни чекмеджета на Пандора и кутии на Пандора. Най-добре закрийте държавата и се управлявайте в множество независими общини и градове-държави, вместо да оставите да ви управлява жена цялата държава.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев ако си мъж и искаш изкупление дай цялата информация за шайката мутри където трябва. Преди да ти затворят устата. Чакаме Магнитски 3 и Магнитски 4. И нека да помним Магнитски 1 и Магнитски 2.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков беше гримиран и с очна линия, лятото ПП са 30% надолу защото хората сме на море.
43
7
 
7
 
! Отговори
Фатик преди 1 година
Слава на мутрата от Сик Борисов.Слава на бг.Мафията.Да бъде и пребъде делото на Винету,Толупа,Соджука.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ с ИТН, Възраждане и ДПС бутнахте редовно правителство. Навсякъде по села и градове си управлявате заедно. Дори сте в хартиената коалиция на Магнитски с някои от тях. Имате си мнозинството да издигате мултаци и да си правите каквото искате по думите на главния Мултак. От какво ви е страх, че не събирате официално? Плюете по ПП, и утре отново ще плюете по ПП, в същия състав. Как тогава търсите подкрепа от тях? Това е непочтено.
41
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 година
Ти ограмния проблем,недраги и теуважаеми господине.Ти трябва да бъдеш разследван и вкаран в затвора.