Борисов към ПП-ДБ: Преспете, помислете, ще проиграем голям шанс

Кирил Петков призна: най-големият проблем е, че си нямаме доверие
Обновена: 12 май 2023 18:42 | 12 май 2023 18:36, Камелия Цветанова
113

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се присъедини към срещата на ПП-ДБ с номинираната от него за премиер Мария Габриел.

Той призова лидерите на втората политическа сила да помислят отново и да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

„Преспете още веднъж, помислете, с подкрепата на либералите, на ЕНП, с контактите и връзките, които имаме всички за дни, за седмици, за месеци ще изведем България на коренно различен път. По-лошо за тези две години от служебни правителства няма“, посочи Борисов.  

„Ще проиграем голям шанс. Не се заблуждавайте, че избирателите ни предпочитат избори или други неестествени формати. Имаме шанс и План за възстановяване, еврофондове с капацитет да ги свършим“, посочи лидерът на ГЕРБ.  

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обаче отговори, че най-големият проблем е, че ПП-ДБ нямат доверие на ГЕРБ.

„В една нормална държава се водят разговори за приоритети, а не се водят разговори за места, за корупция, за далавери и това, което искахме да покажем и в този разговор е, че искаме да видим човекът как реагира преди да дадем цяла една държава. Има значение дали в този момент можем да водим нормален диалог, но за нас е много важно да сме последователни и принципни, а как може да си имаме доверие след като уговорката, че ПП ще оглави правната комисия не  се осъществи. За да има доверие трябва да има спазени договорки. Нашият голям проблем е, че си нямаме доверие“, коментира той.

Борисов обясни, че е дошъл по-късно на срещата,за да покаже, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат сами да водят преговори и че се диалогични, а партията не е лидерска.

„Чух да се споменават отделни решения, които се извеждат сега като предизборна кампания. Ако бяхме водили такава да сме направили кабинета. Първият извод от тази среща е,  че  имаме толкова общи неща,че е грехота да не ги свършим, ако Асен Василев счита, че така може да се справи с публичните финанси защо да не е финансов министър“, коментира той и добави, че така ще има взаимен контрол.

„И нашите, и вашите избирателите защо да не са доволни? Август месец, ако имаме избори, няма да можем да си съберем избирателните комисии, защото хората ще са на почивки“, посочи той.

„Добрият тон също е европейска практика. Считам, че от вас има хора независимо, че сме ви атакували по най-грозен начин, както и вие нас, в името на България може да се направи добър кабинет, макар че Атанас Атанасов се опитва по неговия си начин да ни скара с другите. За разлика от другите знам коварството“, посочи лидерът на ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутро крадлива, ти докара България до статута на най-корумпираната и най-бедна държава в ЕС. Вече се питаме кога ще ги стигнем румънците. За годините на твоето беззаконие и дерибействане 1 милион българи напуснаха страната, бягайки от герберския рай. Направи си правителство с ДПС, БСП и ИТН и престани да си навираш противната муцуна в коалицията ПП-ДБ.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязвате ли снимката дебеловратите, които са се нагушвлаи здравата, партийни номенклатурни апаратчици? Забелязвате ли ги, дебеловратите, дебелогушите?
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имахме смели хора като Лаура Кьовеши и Никола Гратиери, този отдавна щеше да търка наровете в затвора. Много отдавна. Как заблудените хора на опашки се редяха да гласуват за един бандит. Срамота. И продължават. Корумпирани безделници. Ти им плащаш заплатите, социалните и пенсиите и те продължават да гласуват за фашистки партии като ГЕРБ, БСП и Възраждане.
37
0
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Един час говориха и след един час говорене започнаха да се изясняват защо са се събрали на тази среща. Сина ми , ми вика: "Затова им плащат заплати, за да ни забавляват". Говорят за образование и едните управляваха и другите макар и малко а си нямат и понятие какво става с българското образование. Преди месец класната на сина е казала на всички ученици, че за отсъствия през последния месец от учебната година не можело да изключват.Познайте от пет пъти дали някой от учениците ходи на училище сега
36
6
 
5
 
! Отговори
ББ ще отиде в преди 1 година
затвора,когато там се озоват и Кирчо,Кокорчо,Рашков,Лена,самопроизвелият се академик,Нинова и другите знайни герои от политическата ни система,начело с Радев и омазаните му съветници.Простете,ако пропускам някоя важна персона. Да не забравим и произведените от "прехода"олигарси.А най-добре да ги качим всичките на яхта и в открито море да я торпилираме.
35
2
 
6
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 1 година
Толуп,Киро,Кокор,защо вдигате тока от 1-ви юли.Парното също.Пак ли Путин е виновен или руското посолство.
34
3
 
11
 
! Отговори
ГЕРБоливуд-нов филм преди 1 година
"Кюлче в чекмедже."
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не става Бойко, тръгвай си диктаторе. Блокирал си с тъпата си глава цялата държава.
32
1
 
7
 
! Отговори
Тук нямаш шанс...за преди 1 година
нормална държава, ДС своите слага на власт, до безкрай ще ни грабят.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, голямо ухажване. Не става и не става. Горкият Боко.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Бойко по голема копейка има ли бе дървеняци. С копейката от възраждане са като две капки лика прилика. Кой прокара руската тръба охранявана от руски частни фирми? Кой открадна пътната карта? ГЕРБ и БСП са едно и също нещо.
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Борисов.Слава.
28
2
 
4
 
! Отговори
До Баце преди 1 година
Боче,я сподели,защо Зуека изведнъж залюби Испания и стана художник,а мутраГаньо!!!!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за шанса,някакъв намек ли им прави,че ако не се гушнат с него,много ще загубят?Или само на мен така ми се струва?
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко вече има други проблеми.Ако Гешев оцелее го чака Филчев Костов 2.
25
8
 
7
 
! Отговори
КОПЕЙКИТЕ ПАК РЕВАТ преди 1 година
БОЙКО Е В ПРЕВЪЗХОДНА ФОРМА......
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито крачка назад пред шантажите на ГЕРБ.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ е ОПГ и не трябва да се пропуска шанса да бъдат отстранени и подведени под отговорност.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взимай си женките и барселонките, и чекмеджанките и заминавай да преспиваш в харемите на Догана, Бойко.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ няма да управлявате. ПП отива в историята, ако ви се вържат на интригите.