Борисов към ПП-ДБ: Преспете, помислете, ще проиграем голям шанс

Кирил Петков призна: най-големият проблем е, че си нямаме доверие
Обновена: 12 май 2023 18:42 | 12 май 2023 18:36, Камелия Цветанова
113

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се присъедини към срещата на ПП-ДБ с номинираната от него за премиер Мария Габриел.

Той призова лидерите на втората политическа сила да помислят отново и да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

„Преспете още веднъж, помислете, с подкрепата на либералите, на ЕНП, с контактите и връзките, които имаме всички за дни, за седмици, за месеци ще изведем България на коренно различен път. По-лошо за тези две години от служебни правителства няма“, посочи Борисов.  

„Ще проиграем голям шанс. Не се заблуждавайте, че избирателите ни предпочитат избори или други неестествени формати. Имаме шанс и План за възстановяване, еврофондове с капацитет да ги свършим“, посочи лидерът на ГЕРБ.  

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обаче отговори, че най-големият проблем е, че ПП-ДБ нямат доверие на ГЕРБ.

„В една нормална държава се водят разговори за приоритети, а не се водят разговори за места, за корупция, за далавери и това, което искахме да покажем и в този разговор е, че искаме да видим човекът как реагира преди да дадем цяла една държава. Има значение дали в този момент можем да водим нормален диалог, но за нас е много важно да сме последователни и принципни, а как може да си имаме доверие след като уговорката, че ПП ще оглави правната комисия не  се осъществи. За да има доверие трябва да има спазени договорки. Нашият голям проблем е, че си нямаме доверие“, коментира той.

Борисов обясни, че е дошъл по-късно на срещата,за да покаже, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат сами да водят преговори и че се диалогични, а партията не е лидерска.

„Чух да се споменават отделни решения, които се извеждат сега като предизборна кампания. Ако бяхме водили такава да сме направили кабинета. Първият извод от тази среща е,  че  имаме толкова общи неща,че е грехота да не ги свършим, ако Асен Василев счита, че така може да се справи с публичните финанси защо да не е финансов министър“, коментира той и добави, че така ще има взаимен контрол.

„И нашите, и вашите избирателите защо да не са доволни? Август месец, ако имаме избори, няма да можем да си съберем избирателните комисии, защото хората ще са на почивки“, посочи той.

„Добрият тон също е европейска практика. Считам, че от вас има хора независимо, че сме ви атакували по най-грозен начин, както и вие нас, в името на България може да се направи добър кабинет, макар че Атанас Атанасов се опитва по неговия си начин да ни скара с другите. За разлика от другите знам коварството“, посочи лидерът на ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Борисов го преди 1 година
Играе "полегнала е Тодора,за всеки ,който я пожелае".Отговор има само от Симитли.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне разбрахме че Габриел е фасада..
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички се правят на важни щот си вземат големите заплати и са във властта ами да си намалят заплатите или да ги замразят поне но Не независимо колко заплати ще вземат депутатите до следващите избори не ги бърка тях Ден година храни но натода кой ще го нахрани е явно ще чакаме докато изгладнее народът и подле да оръфа онез там в парламента Докога
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя ви е каузата бе ГЕРБ крадливи бандити? Кои са ви каузите? Да грабите ли? Да крадете и укривате, и да вдигате хотели? Да тъпчете чекмеджетата? Да тропате най-нагло и безцеремонно докато ви казват право в очите, че в България доходите са ниски. НИКОГА с тази пасмина и шайка не може да има обединение и общо каузи! НИКОГА! Трети път, НИКОГА!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, хайде ти преспи и помисли.Ти би ли се оженил за жена дето те мрази.Това си вземаш.
15
0
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Киро отсвири Козяк.Буци да се взима с ДПС и БСП.
14
3
 
11
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Когато боко преспи в затвора ,тогава ще се оправи държавата !!
13
2
 
7
 
! Отговори
Вреден преди 1 година
Борисов е вреден за държавата. Винаги някой друг му е виновен и вменява вина на всеки за всичко, само и само да прикрие своята неспособност за справянето на даден проблем. В случая той има мнозинство и ДПС и ИТН са в пълна готовност за подкрепа . Остава само да прикотка Корнелия Нинова и нещата ще му се получат.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ГЕРБ-ДПС каквото кажат от руското посолство това става.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Борисов му нареждат от руското посолство да направи всичко възможно да се коалира с ПП-ДБ за да ги изчисти от политическата карта..
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаргамел е стъписа в момента, в който Буци нахлу гневен. Тази калинка не може да е премиер.
9
0
 
8
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Вече на молитва отиват нещата :) Така им се краде на всички, но как да го опаковат кафявото в подаръчна торбичка , да не ми рише:)
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 Е колко па да са казали не. Всички виждат, че се правят на важни. Ама си имат и те заповеди от Кoзяк и каквото и да говорят накрая ще ги изпълнят.
7
0
 
21
 
! Отговори
Любезно преди 1 година
Бацето 10 години така говореше на бизнесмени, търговци и на всеки, който си беше въобразил, че може да почне някаква инвестиция с печалба в Бг без да "прехвърли 51%" на гербА.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не дме нормална държава кое у нас е нормално да плащам бол здравни осигуровки после да доплащам да ме крадат в мобилните оператори или в магазина Кое е нормално у нас освен това че народните представители си увеличават раб заплати и това не е нормално когато пендионерите едвам преживяват Кое ни е нормалното Г-н Борисов освен Вас и Господ разбира се
5
1
 
16
 
! Отговори
А,Баце преди 1 година
Няма да краде.Това той нарича шанс.
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магнитски идваааа, буки го закъса
3
4
 
14
 
! Отговори
Те вече ти преди 1 година
Казаха НЕ.Какво още скимтиш?
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шанс за какво? За нас ниски заплати и пенсии а за парламента си увеличиха с 800 лева заплата.
1
5
 
28
 
! Отговори
Тик-так... преди 1 година
Времето на Борисов изтича,срока даден от посолството на САЩ наближава.