МО: Президентската институция всява страх и клати правителството

Подкрепата за Украйна няма да застраши боеспособността на българската армия
8 юли 2023 17:12, Анисия Иванова
257
МО: Президентската институция всява страх и клати правителството
Снимка: БГНЕС

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността.

Още по темата

Това се посочва в коментар от Министерството на отбраната по повод думите на вицепрезидента Илияна Йотова. По-рано днес тя каза, че правителството крие какви доставки подготвя да изпрати за Украйна.

"Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията", се посочва в позицията на Министерството на отбраната.

"Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията", се посочва още в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Президента и вицето са избрани от народа Как може такива констатации които приличат на клеветене ?!?
197
7
 
2
 
! Отговори
Няма в конституцията преди 9 месеца
такава институция. Има само президент и вице, които са подчинени на Кремъл.
196
6
 
15
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Тези продажници не хаят за народа ,те са готови на всичко за да угодат на началници от вън ! Продажни и страхливи, да не ги изтипосат в "Магнитски", който се развява от САЩ към неудобните !
195
5
 
7
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Не да "клати ", а да го изхвърлим като вредно за страната !
194
4
 
20
 
! Отговори
Идеалист преди 9 месеца
Това не е българско правителство, назначено с огромен натиск от "Посолството" и вътрешни заплахи между участниците на тази извратена коалиция, която е тройна - Коалиция на Войната. От посещението на Зеленски сме в управление на фашистка диктатура с *** идеология!
193
0
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 9 месеца
Това не българско правителство, назначено с огромен натиск от "Посолството" и вътрешни заплахи между участниците на тази извратена коалиция, която е тройна - Коалиция на Войната. От посещението на Зеленски сме в управление на фашистка диктатура с *** идеология!
192
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При настоящата нулева боеспособност на армията ни даже не е лъжа, че каквото и да дадем, е все тая. Същото важи и за Украйна обаче, и с помощ от нас, и без помощ пак ще станат на кайма.
191
4
 
22
 
! Отговори
, преди 9 месеца
Визитата на Зеленски беше чисто фиаско. Тагарев - министърът на войната доволно протрива ръчички, а Габриел- външната министърка, напъваща се максимално изпъва жили. Всичко уредено предварително, а Зеленски кацна триумфално за няколко часа да благодари за слугинажа и селфита. Шоуто продължава в ущърб на бг държава.
190
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Хитлер, Сталин, Путин народа колко много ги обича.Тая любов и социологическите агенции не могат да я хванат защото е много голяма.
189
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В момента президентството е стабилната к подкрепя мирен начин за решаване на украинския конфликт. Обратното, МО/ войната, начело с министъра на войната- тагарев, удариха дъното. Пледират за въоръжаване на украинслата армия и разоръжаване на българската.армия и всяват страх и несигурност на бг граждани. Това се нарича национално предателст.во.
188
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагарев, МО може да има пълната подкрепа на правителството (разбирай посолството) обаче е гола вода в подкрепата от българският народ.Не случайно нито една социологическа агенция не се изказва какъв ви е процента на одобрение ....че трябва да вади микроскопа...Това ясно ли ти е! А ти си на път да задминеш и Плевнелиев по всенародна "обич"...
187
4
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 9 месеца
Това не е становище на МО , а на фaшагата Тагарев.
186
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В кого всява страх? В ПП и ДБ, в Зеленски, в Байдън? В кого? Всичко което излиза извън мейнстрийма паникьосва така наречените самообявили се демократи.
185
1
 
13
 
! Отговори
Напомняне преди 9 месеца
Хващайте го пингвина и го замъквайте на улицата да го меряме с камъни!!
184
4
 
23
 
! Отговори
Посолството преди 9 месеца
Ние просто нападаме и разрушаваме други държави Либия, Ирак, Виетнам, Сирия, Сърбия и т.н.
183
4
 
28
 
! Отговори
До Друг българин преди 9 месеца
До Друг българин - хората коментират, че не искат България да я вкарват в ЧУЖД конфликт (защото Украйна НЕ Е член НИТО НА ЕС, НИТО НА НАТО), други, че в България не се зачита волята на мнозинството от народа, а ти отклоняваш темата и внушаваш, четрябва да слушкаме, иначе лошо! ПЪРВО ЕС и НАТО са СЪЮЗИ! Хората искат България да е СЪЮЗНИК, не ВАСАЛ или ПОДАНИК! ВТОРО точно това слушкане кара "партньорите" да се отнасят с нас като с п*длоги! ТРЕТО ТОЧНО РАЗОРЪЖАВАЙКИ ни ни правят мишена! Още нещо?
182
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малцинствено щеше да е пак на ГЕРб, ако бяха го направили само с ДПС или дпс и итн, защото не им достигаха депутати.
181
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Миле правителства на малцинството беше 1-вото правителство на ГЕРБ, Орешарски... Това правителство е на мнозинството, защото имат над 121+ депутата, даже е значително над този брой. Ако 1-вите две партии се разбират, практически е непробиваемо за срок от 4 години (колкото се полага на всеки Парламент)!
180
5
 
13
 
! Отговори
До Горд Българин преди 9 месеца
До Горд Българин-правителството се страхува от ВСЯКАКВИ референдуми, защото това е пряка "демокрация" ("ВЛАСТ НА НАРОДА"), а макар по Конституция властта да произтича от народа, НА ПРАКТИКА ПО ЗАКОН произтича от РЪКОВОДСТВАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ! Помисли - народът НЕ избира народни представители, а ПАРТИИ, които да ги посочат "от негово име"! Те стават натискачи на копчета, но са законодателната власт, а тя избира и изпълнителната и служебната - ЦЯЛАТА! Утре 18:00 пред МВнР има Поход за Мир!
179
8
 
17
 
! Отговори
Горд Българин преди 9 месеца
Искам и да попитам защо правителството се страхува да направи референдум относно дали България да пази неутралитет или да участва във войната. Може би се страхува от резултати те които ще получи