Радев: АЕЦ "Козлодуй" явно ще се строи като магистрала

Трябва да започнат да се задават правилните въпроси, заяви той
25 окт 2023 13:08, Нели Христова
208
Радев: АЕЦ "Козлодуй" явно ще се строи като магистрала
Снимка: БГНЕС

"България трябва задължително да развива ядрената си енергетика, но за да бъде този процес устойчив, ефективен и ефикасен, трябва да се проучат, анализират и съпоставят всички възможни варианти по различните параметри. Това не се случва. Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистрала".

Още по темата
Това заяви президентът Румен Радев относно решението от днес да започне строежът

"За "Лукойл" искам да ви кажа едно нещо. Как назначеното от мен правителство успя да накара най-сетне да регистрира своята икономическа дейност в България, да внесе авансово с 180 млн. лева корпоративен данък, при положение, че за всички предходни 20 години данъкът е бил на стойност 70 млн. Как успя да гарантира устойчивата работа на рафинерията и да свали цените от 3,50 до 2,40, а сегашните управляващи не могат? Трябва да започнат да се задават правилните въпроси", заяви президентът.

"В несекващите караници за пари, за постове, управляващите забравят, че работят преди всичко за националната сигурност", коментира Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
9
 
20
 
! Отговори
А бе, преди 10 месеца
...Фигурантът го видяхме колко магистрала построи за три години с неговите служебни... Нула! А парите изчезнаха безотчетно! Още помним, как за десет дена отчетоха 9 милиарда похарчени,които никой не разбра къде отидоха! Така че, по- добре да се скрие, с неговите лозунги и клишета! Всички го научихме,че умее да рецитира!
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В окупираните територии на Украйна руските фашисти затвориха всички български училища и забраниха българският да се изучава. Какво изпищя Радев по въпроса?
58
4
 
12
 
! Отговори
А ТИ КАКВО ПОСТРОИ.? преди 10 месеца
ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ АЗИЯ..??
57
5
 
14
 
! Отговори
Рундю преди 10 месеца
До 51. Най-читавият, ама според увредени съветски мозъци като теб. Толкова си зле с представата за този урунгел, че няма смисъл да те убеждавам. А, иначе, е добре, че си прочел и другите коментари, за да видиш колко са и какви са. Помисли върху тях, все пак.
56
7
 
3
 
! Отговори
До дядо Соци преди 10 месеца
Щяха да избягат много малко. Като отвориха границите, колко народ избяга преди да затворят заводите и да съсипят икономиката? Хората избягаха като им отнеха работата. Сега границите също са отворени, но тези, които заминават са малко, защото за останаллите има работа на доста добри заплати. Иначе и сега да сме 1млн.
55
2
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 10 месеца
Като го гледам на снимката малко ми прилича на бай Тошо на пленума на 10 ноември и какво е това на бузата му ,Деса ли го е драла?
54
5
 
18
 
! Отговори
Учете история преди 10 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ай бегай прави поход за мир
52
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видя ли статия за Радев, веднага знам, че сорсоида с ВПН-а ще се лепне като муха веднага... :D
51
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фигурантът освен да мъти водата друго не прави с нелепите си и неадекватни изказвания.
50
11
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 10 месеца
Турция има икономика, ние не. На тях им трябва ток, а ние засега имаме излишък. Русия в момента в Турция изгражда още 2 реактора с планирани още 2. Та наистина ще дойде време до около 5 години да внасяме ток от там.
49
6
 
12
 
! Отговори
Дядо Соци преди 10 месеца
До Уфф. Бяхме, защото по границите стреляха по хора, които искаха да избягат. Ако бяха отворени тогава границите България щеше да е 1 милион
48
7
 
18
 
! Отговори
радев руски преди 10 месеца
Радев продължава да поддържа руските терористи.....
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено че като магистрала: Асфалта на тънко, на тънко, филията с мас на дебело. на дебело.
46
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русoфилче пита майка си:-Мамо, как е правилно да се казва, paсизъм или paшизъм?- Синко, ако мразиш нeгpите, то това е paсизъм, а ако ненавиждаш целият свят, тогава е paшизъм.
45
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мале как се активират противниците на президента Радев. Що така подскачате бе хора???Най-читавият ни президент, а вие да го срамите така. Защо не се погледнете, че не можете едно свястно изречение да напишете, да изкажете в писмен вид, чувствата ви, а сте седнали да съдите.
44
6
 
17
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 месеца
Руския чорап реве и лобира за руските интереси.нищо ново
43
4
 
15
 
! Отговори
Ала-бала преди 10 месеца
Иdiot. Има ли нещо, което да не критикува? Баси задното колело.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя неговата партия като прави първите 6 блока да ви кажа "всичко е било прозрачно", "честно проведени търгове" както за оборудването, така и за строителството. Добре че поне не са я направили с реактори РБМК (чернобилски тип) а с по-модернините ВВЕР.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците направиха АЕЦ в Акую, а турците още купуват ток от нас!