Добрев отсече: Който не дойде в НС, подкрепя "Лукойл"

Правителството не работило за хората, а за "Лукойл" и "Газпром"
Обновена: 27 окт 2023 22:16 | 27 окт 2023 09:21, Камелия Цветанова
192
Добрев отсече: Който не дойде в НС, подкрепя "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

„Който не дойде днес в пленарната зала, е от тези, които подкрепят „Лукойл”. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова телевизия по повод днешното извънредно заседание, на което депутатите трябва да вземат решение за президентското вето върху промените в Закона за енергетиката. ПП-ДБ, „Възраждане” и БСП вече обявиха, че няма да влязат в зала.

Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата, 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората. Той показа данни за разликата в цените между петрола – сорт „Брент” и „Уралс”. По думите му рафинерията на „Лукойл” купува евтино и продава скъпо.

„1,65 млрд. долара са ни взели в повече. Това е въпросното левче”, заяви Добрев и попита защо кабинетът не изпълнява закона, който е приет януари.  

„Хората ги интересува не толкова кой е премиер и финансов министър, а колко плащат по колонките. Искам да попитам – от тази разлика - 1,65 млрд. долара, има закон, който казва, че 70% трябва да се върнат обратно на хората, за да има смисъл от дерогацията”, заяви Добрев.

На въпрос защо ГЕРБ не иска оставката на правителството, ако смята, че е корумпирано, депутатът каза, че и на лидера Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев обвини правителството, че не работи за хората, а за „Лукойл” и „Газпром”. Той критикува предложението да бъде таксуван преносът на руски газ през страната, тъй като при евентуален  арбитраж държавата ще плаща огромни суми.

„Има много голяма опасност в дългосрочен план „Газпром” да ни осъди и ние накрая да платим. С дерогацията правителството работи за „Лукойл”, с 20-те лева работи за „Газпром”, каза Добрев.

„Не вярвам БСП да ни изпреварят на балотаж в София. Това ще бъде изключителна изненада”, заяви Добрев по повод изборите в неделя. Той допълни, че партийната позиция остава за подкрепа на кандидатите на ПП-ДБ, където ГЕРБ не е на балотаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
4
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЙ! преди 11 месеца
Да живей Добрев-направил парк и басейн на Хасково,ама са с най-ниските заплати в страната.Това обаче не се коментира.Какви граждани за евр.развитие са герберите,когато целуват ръката на ББ?Отношението към него прилича на това към Вълко Червенков-балгодарение на него те дишат и живеят.Докато така разсъждават хората в салоните при ББ не може да имаме демократично развитие.Той дал-а откъде е взел-никой не пита.Сега говори"от вашите джобовове ще вземат пари"-значи от неговите НЕ! МИСЛЕТЕ!
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При Гълъба си спомням , че съм зареждал газчица на 76 стотинки. Няма как да забравя това, защото за 20 лева стигах до морето.
69
0
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
А защо не попитате ДБ за тяхната атака от Росенец какво беше Защо нали са част от шарлатанитеХодеха да коленичат пред президентството И най после се добраха до парламента Атанасов комунистически следовател Иванов и още шепа
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продължаваме Поскъпването са вредни и трябва да си вървят. Не е нормално газта от 80 стотинки за нула време да е повишат с 50% и вече е 1.20
67
2
 
9
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
Недей плачи бе ***...те от Лукойл няма да мълчат и скоро ще излезе цялата истина ,каде са парите преди 2018г кога ГЕРБ е бил на власт,как Росенец беше много ухажван и кой си пиеше кафето с Доган и прекарваше отпусите си на луксозни яхти...щото изборите идват и си отиват ,но батаците остават!!!
66
3
 
10
 
! Отговори
ЗАЩО СЕГА? преди 11 месеца
Защо сега Добрев скочи за Лукойл?Защо 12г.не сложи измервателни уреди,не търсеше печалбата или направиха закона така,че да се облажи Лукойл?Знаем мераците на Баце да се хареса на Путин.Тръбата се строеше в пълно затъмнение за гражданите-даже българи не работеха там.Като не се справя това правителство,защо не го свалите-имате мнозинство с ДПС,БСП,ИТН,Копейката?Иска от правителството това,което 12 г.не направиха.Трябва да си късопеметен,за да вярваш на един шарлатанин.
65
0
 
6
 
! Отговори
населението преди 11 месеца
Тия сътвориха от държавата ни " Шарлатан " ООД
64
0
 
7
 
! Отговори
абе преди 11 месеца
както и да се въртите като слънчасали, без руските суровини не може!...путин отдавна го каза на света - "санкциите са като бумеранг.." наоколо славянските народи го разбраха, само ние се пънем като магаре на мост!
63
0
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Оставка на шарлатаните Служебни да управляват НЕ искам шарлатани даже не спечелили първо място на изборите да си пълнят джобовете Забравихте ли как тези същите докараха танкери от Америка много евтин как ви лъжеха забравихте лиза техните комисионни и безнаказано Какво ще ми пишете друго Вън на шарлатаните алабала с президентакодове машини лъжи заблуди Стига Вън
62
1
 
5
 
! Отговори
За 73 стотинки преди 11 месеца
Няма да гласувам за Герб! Това шега ли е?
61
1
 
2
 
! Отговори
девизът им е преди 11 месеца
До Не е ли ясно? Девизът им е , с подаяния към прогрес , щот са *** и крадливи
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както казах, имам приложение на телефона и пролетта на 2021 в края на мандата на Борисов, съм зареждал дизел за 1.84. Не знам кой колко бил крал, ама тогава цените бяха с лев и нещо надолу.
59
2
 
4
 
! Отговори
Ум Белия Делфин преди 11 месеца
Или ,Който не скача е Червен.
58
1
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 11 месеца
Ще печелите гласове със 73 стотинки? Не сме толкова евтини.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 11 месеца
Преди години как Боко се мазнеше на Путин, подари му и куче. Сега обърнаха палачинката от Герб и вече са първи евроатлантици.
56
4
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Оставка на шарлатаните Служебни да управляват по добре
55
1
 
9
 
! Отговори
От хората преди 11 месеца
Много силен на думи,мирише около него.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едва ли има нещо по-противно и нагло от герберите, копейките и чалгарите поне не се преструват и са прозрачни на кого слугуват. Докато тези са непоправими лицемери и лъж.ци, сигурно още има хора да им вярват че работят за европейското бъдеще на България и са антикомунистическа партия.
53
1
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Негативните какво получихте от шарлатаните за 3 год
52
4
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Оставка на шарлатаните ПО добре Служебни