Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!

Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
29 ное 2023 07:55, Александър Попов
272
Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, излезе с отворено писмо до премиера акад. Николай Денков, в което го обвинява в безпомощност в управлението. Критиките са свързани най-вече с проблемите, които застигнаха страната при първия по-сериозен сняг и оставането на десетки хиляди хора без ток и вода. Не се справяте с управлението! Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, са част от обвиненията. Ето и цялото писмо.

"Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

Още по темата
И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо", се казва в писмото на Делян Пеевски до акад. Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Факта, че това правителство е въздух под налягане не се справя, и се издъни при първия паднал сняг, се вижда и усеща от всички. Проблемът е, защо все още се подкрепя от така наречените народни представители в НС.
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички големи медии в България са свързани с Пеевски по някакъв начин на ниво борд на директорите.. За това го лансират постоянно...
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да сте чули тоя дебелак да казва нещо за далаверите на Радев с Боташ и Газпром? Въобще да се го чули да критикува президента и неговите договори ?
25
4
 
7
 
! Отговори
toti преди 6 месеца
Ама споко бе,нали идва РОТАЦИЯТА,те ще видим дали тая кукла ще се справи или ще и дърпате как си искате конците!!! На всички е ясно,че и тебе и Бойко много ви ЯД ЧЕ МНОГО НЕЩА ВЕРВЯТ ПО ДОБРЕ и това няма как да си го препишете,ЩОТО НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА ПОМОЩА и заслугата ще иде за ПП и ДБ !!! Само да се търсят и н певе за най дребни кусури си е ЗАЯЖДАНЕ !!!
24
8
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 6 месеца
Браво ! Бой по канчето кухо !
23
1
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 6 месеца
Нахалството на тоя дебелак е безгранично. Ама нашата тъпотия е също толкова безгранична, щом го търпим да се пъчи по медиите, без даже да е официално начело на дпс-то. Журналистите са най-виновни, че му дават възможност да се изказва, незнайно като какъв.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шиши грухти за премиер! Ама няма да го позволим!
21
2
 
5
 
! Отговори
Политолог преди 6 месеца
25 Прав сте но проблема е че ще погребът държавата съвсем тези които изброихте.Те ме сега те е на половина погребана.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз не че нещо,ама нали този и неговата партия преди няколко дни имаха шанс да оценят това правителство при вота на недоверие.....и те подкрепиха правителството,ако не ме лъже паметта.....така че подобни циркове за пред тълпата,може да си ги завре в дебелия г.ъ.з.
19
1
 
3
 
! Отговори
иванова преди 6 месеца
аферин!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако съм на мястото на ПП-ДБ, утре връщам мандата и да се оправят, ГЕРБ-ДПС БСП и Възраждане.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шиши мина на страната на копейката.
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Време е за Пеевски, време е да продължим Промяната!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички само раздават пари на свои и трупат дългове на чужд гръб!
14
3
 
22
 
! Отговори
Хмм... преди 6 месеца
Абе назначете го тоя глиган за премиер официално бре! Назначете го, та да видим какви ще си свърши и той!
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шиши да го направят президент на САЩ , та да може да изчисти списъка Магнитски !
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Идва коледа гоним Шопаро :)))
11
2
 
16
 
! Отговори
пожелание преди 6 месеца
Пеевски трябва да скочи от покрива на някой небостъргач.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Този до кога ще се появява пред очите ни" - често работя за хора от средите на ДПС и ГЕРБ (пресимно ремонтни дейности по апартаменти и къщи на разни политици и техните лакеи) и миналия месец един ми се похвали, че шефа му (Пеевски) е договорен да стане премиер на държавата. До колко е истина всеки сам си преценя... Но така като гледам колко често го показват от началото на миналия месец по медиите... А като включим към това завръщането на Доган в ДПС... Ще има да го гледаш... ;)
9
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 6 месеца
Докато този го гледам по всички медии,ще е ясно че Държава няма!!!!Затвор....Къде сте бе ПП-ДБ?