Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!

Няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал
29 ное 2023 07:55, Александър Попов
272
Пеевски скочи на Денков: Онлайн премиер, не се справяте с управлението!
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, излезе с отворено писмо до премиера акад. Николай Денков, в което го обвинява в безпомощност в управлението. Критиките са свързани най-вече с проблемите, които застигнаха страната при първия по-сериозен сняг и оставането на десетки хиляди хора без ток и вода. Не се справяте с управлението! Онлайн премиер за собствен пиар, вместо реални действия в подкрепа на бедстващите хора, са част от обвиненията. Ето и цялото писмо.

"Г-н Премиер,

С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

Още по темата
И вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо.

Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате.

Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха.

Лошото, г-н Премиер, е че по този начин хората губят доверие в политиците и държавата си. А когато няма доверие, всеки започва да се спасява по единично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера.

Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток.

Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал.

Защото, отново ще Ви напомня, Вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо", се казва в писмото на Делян Пеевски до акад. Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
5
 
! Отговори
Полицията е тежко преди 6 месеца
Корумпирана а службите са пробити от Русия.Срам е да си българин!!!
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За какъв се взимаш бе Шишкебап? България никога няма да ти позволи да си премиер. Я се скрий, да не те намерят онези руснаци от Дубай
46
3
 
8
 
! Отговори
Пъпеш ИНС преди 6 месеца
Никога не застраховайте нищо в България парите ви отиват при мутрите и комуня рите от ДС.Нява да ви дадът и стотинка.Нека да ум ръ т от глад!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как ще скочи? Той ако скочи, ще се изсипе и ще трябва да го оперират по спешност.
44
2
 
14
 
! Отговори
Един там преди 6 месеца
Свинята много е загрижен за Българския народ!?
43
1
 
20
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Защо всички се занимавате с тоя, който мисля че е представител на 4 политическа сила в дълбока опозиция. Вместо медиен център в топ новини на всички ни е ясно че мястото му е в затвора.
42
2
 
18
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 6 месеца
Тоя пак се взе на сериозно! Той който навремето Станишев уволни от държавният резерв заради злоупотреби,той който фалира Булгартабак ,той който затри КТБ ,той който е в списъкът Магнитски има очи да говори!Взеха да не му пускат аванта за поръчки към фирмите му и почна да си изпуска нервите!
41
1
 
20
 
! Отговори
браво преди 6 месеца
Любимия тлъстуш на мама Доганка
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С новия бюджет вече няма да сме стабилно бедни. Ще сме бедни с влошаваща се перспектива. Край на стабилността.
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами защо го избрахте, бе Пеевски, щом не става? Защо не го свалихте, когато видяхте, че не става? Само дрън-дрън - къде ми е лопатата.
38
1
 
26
 
! Отговори
ясно преди 6 месеца
Който не попада навреме в щатски затвор по закона Магнитски става все по нагъл и нагъл. Раздава акъл налява и надясно и се нотиска за премиер.
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков носи пряка отговорност за наглия рекет на Кокорчо върху изастрадалия български народ и реално работи за Лукойл, банките, моб. оператори и модерната търговия от които и 1 ст. няма да вземе от свръхпечалбите които са рекордни въру рекордни предините 2 години.
36
2
 
7
 
! Отговори
бааати и грижовницит преди 6 месеца
Прасето ни третира нас като прасета в сферата на " обгрижването " защото не сме се научили да наритваме управленски 3aднuцu . Не искамда ме грижите г-да прасета , това и сам мога да си правя , искам да си вършите работата за която сте назначени , назначени казах .
35
3
 
3
 
! Отговори
Koко Кабанов преди 6 месеца
Посланието не е към българският народ (към който Шиши изпитва единствено презрение), а към посолствоТО. Махайте Денков, махайте неможачите, махайте Магнитски и аз ще управлявам колонията по възможно най-добрия (за вас) начин.
34
1
 
12
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 месеца
Да той се справи добре с ограбването на КТБ.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шишони за какъв се мисли? Бухахахахах. Доживях този пресртъпник да се мисли за някакъв стожер...
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пеевски никога не си е намирал работа чрез явяване на интрвю. Той реално няма и един ден трудов стаж. Където се е подвизавал е било, като насаден от на маминка връзките. Хората ходят по интервюта, потят се да си показват качествата пред работодателите и да им се харесат, а тоя на 21 г го правят парламентарен секретар и му възлагат да оглави борда на дитекторите на пристанище Варна. Денков не го знам, ама едва ли целия му трудов стаж е на базата на шуробаджанащината на маминка,както е при грухьо
31
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
43, как Шиши да критикува Радев, като единия е свързан с Магнитски, а другия с ЦРУ?
30
3
 
5
 
! Отговори
Срамно е преди 6 месеца
Да си българин
29
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Вчера ви писах, че има паднали жици над пътя, тая сутрин някой ги омотал. Колко дена стана, никой не идва да оправи жиците, а минават хора и коли. Отделно няма кой да разчисти клоните от пътя. Такова нещо не е било никога при никое управление досега!